Zápasový infoservis XVI. kola

08.11.2010 15:58

FC Kvasice "B" - FK Komárno-Osíčko  5:1 (1:0)

J. Večerka 2x, Navrátil 2x, M. Večerka - Žejdlík J.

    Utkání se hrálo za pěkného, až skoro jarního počasí, což v konečném důsledku lépe vyhovovalo domácím. Ti se dostali do vedení v úvodních minutách, když využili chyby v obraně Komárna. Hosté z Komárna však mohli několikrát do poločasu vyrovnat. První šanci na vyrovnání měl D. Klas, ke kterému se odrazil míč po zakončení M. Paláta, ten však nepochopitelně začal ve vápně kličkovat, namísto toho, aby ihned zakončil a domácí obránci se stihli vrátit a nebezpečnou šanci odvrtátit. Druhou možnost na vyrovnání nezužitkoval po rychle rozehrané standartní situaci kapitán J. Žejdlík, který zamířil hlavou z výhodné pozice jen mimo bránu. A tak do kabin odcházeli spokojenější domácí, když vedli těsně 1:0.

    Vstup do druhého poločasu patřil opět domácím, kteří hrozili hlavně z rychlých breaků. Druhý gól padl v 56. minutě a to když si dlouhý pas chtěl zpracovat J. Žejdlík, ovšem míč ho neposlechl a doputoval až za brankovou čáru. Třetí gól domacích padl i za vydatného přišpění rozhodčího Zapletala, který neodpískal jasný faul ve vápně na bránícího Valchaře a pro domácího hráče již nebyl problém uklidit míč do sítě - 3:0. O pár minut později přišel čtvrtý zásah do zdecimované obrany Komárna. Pátý gólový zápis na sebe nenechal dlouho čekat, dvakrát sice brankář Bancik míč vyrazil, ovšem obrana jen stála a nechala pohodlně zakončovat domácího borce - 5:0. O čestný zásah Komárna se postaral po pěkné kombinační akci M. Paláta s L. Oravou svým jedenáctým letošním zásahem kapitán Komárna J. Žejdlík - 5:1. Po čestném úspěchu mělo ještě Komárno kopat penaltu za ruku v pokutovém území, ovšem tu asi rozhodčí Zapletal přehlédnout chtěl. Černou kaňkou na zápase bylo vyloučení brankáře Komárna, jež se nechal zbytečně za urážení rozhodčího v 86. minutě vyloučit - dochytával veterán J. Šindelek. Komárno tak odjelo z největším podzimním přídělem ze hřiště z Kvasic, kde nám domácí rezerva uštědřila rukavici. Nutno však dodat, že hráči Kvasic nebyli o tolik lepší, než jak lze vyčíst z výsledku. Sláva vítězům, čest poraženým.

Sestava FK Komárno-Osíčko: Bancik T. - Matušů M., Orel R., Valchař P., Žejdlík M.- Kundrát T., Vagač R., Žejdlík J., Fabián V. - Klas D. , Palát M.

střídačka: Matušů W., Orava L., Nevtípil J., Šindelek J.

rozhodčí: Zapletal st. (4)

=gio=