REPORTÁŽ: FK Komárno-Osíčko : TJ Sokol Žalkovice

13.08.2019 17:43

branky: 57. Machač, 93. Hajda - 34. Pospíšil, 63. a 68. Navrátil

K úvodnímu zápasu nové sezóny k nám na hřiště "na Rybníček" přijel soupeř, který ještě v minulé sezóně brázdil vody 1.A třídy. Nově sestavený tým Žalkovic, který dobrovolně přijal místo v okresním přeboru, byl i díky nesporným zkušenostem z krajských soutěží v zápase mírným favoritem. Přesto jsme si nechtěli v prvním zápase nové sezóny před vlastními diváky udělat ostudu a proto jsme do zápasu vstoupili se vší vážností.

Úvod zápasu byl oboustranně opatrný, oba soupeři se navzájem otrkávali a fotbalové krásny příliš k vidění nebylo. Postupem času oba týmy přidávali na aktivitě a byli jsme to my, kteří jsme si vytvořili několik šancí ze standartních situací, ovšem chyběla větší dravost a v některých případech i trocha štěstí. Do vedeni šli nakonec hosté, kteří využili zbytečné ztráty ve středu hřiště. Do poločasu jsme mohli snížit, ovšem ani z několika slibných standartních situací se nám akce do gólového zakončení dotáhnout nepodařily.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně. Vytvářeli jsme tlak na obránce a dařilo se nám více držet míč a soupeře jsme donutili k chybám. Po faulu rozehrál dobře standartní situaci Machač, jehož dobře kopnutá standartka skončila až na zadní tyči a bylo srovnáno na 1:1.

Z vedení jsme se však neradovali dlouho. Hosté znovu dobře napadali a znovu vznikla chyba ve středu zálohy, kdy jsme ztratili míč a Žalkovice si z rychlého kontru znovu vzali vedení na svou stranu. O pár minut později jsme propadli na útočné polovině a hosté předvedli jak dokážou být efektivní v zakončení, když svoji čtvrtou návštěvu před naší brankou přetavili ve třetí branku v naší síti. V závěru zápasu jsme vrhli všechny síly do útoku s touho se zápasem ještě něco udělat, ovšem hosty podržel brankář. Až v nastaveném čase se po dorážce Kušíkovy střely prosadil z blízka Hajda, ale na více jsme už bohužel neměli dostatek času. I přes dobrý bojovný a herní výkon jsme tak soupeři ze Žalkovic podlehli těsným rozdílem 3:2.

 

střídačka: Surovec, Kušík, Hajda, Šindelek J. ml.

diváci: 120

rozhodčí: Závojský