REVIEW ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Sokol Lubná "B"

07.06.2010 09:50

 

FK Komárno-Osíčko : Benfika Lubná "B"  9:1 (5:0)

branky domácí: Vagač R. 3x, D. Klas 2x, J. Žejdlík J, M. Matušů, Orava L., Šipula R. - Kovařík


„Komárenský Verdun“

    Další zápas nádstavbové části se hrál v neděli 6. června na hřišti „na Rybníčku“, kde jsme přivítali hosty ze vzdálené Lubné. Na hřišti „Benfiky“ jak si nechává rezerva Lubné říkat jsme předvedli z naší strany asi nejhorší fotbal za celé jaro, ovšem dosáhli jsme tam na bod, ikdyž tehdy byla „Benfika“ lepším týmem. Do tohoto zápasu měl trenér I. Platek k dispozici většinu svých oveček. Chyběli jen V. Fabián a R. Orel. Zápas se hrál za slunného letního počasí a také diváci se po celý zápas nenudili.

    Do úvodní šance zápasu se dostali hosté, když nebezpečně zakombinovali, vyšolichali obranu a jenom zásluhou brankáře Bancika zůstalo skóre prozatím na bezbrankovém. Další nebezpečnou šanci zápasu měli opět na kopačkách hosté. Prudký a ostrý centr se nakonec ukázal býti dobrou střelou a T. Bancik měl plné ruce práce aby míč vyrazil na roh. Za tři minuty se do velké šance dostal J. Žejdlík, jenž pro tentokráte nastoupil na hrotu útoku, ovšem s jeho šoulákem neměl mladý brankář „Benfiky“ problémy. Utkání nebylo pouze přehlídkou neproměněných a proměněných šancí šancí.

    K vidění byla i jedna „černá kaňka“ utkání. Hostující stoper se řítil do šance ovšem za záchrannou brzdu zatáhl v poslední chvíli M. Žejdlík a hráče ze zadu fauloval. Hráč zůstal ležet na zemi a hra byla přerušena, za chvíli byl spoluhráči odtažen za čáru, kde mnozí diagnostikovali zlomenou nohu. Po přenesení na nosítkách do šaten brzy přijela záchranná služba a hostujícího hráče odvezla na vyšetření do nemocnice. Podle zpráv z Lubné se nepotvrdila zlomenina, což je dobrá zpráva pro všechny. Hráči Lubné přejeme co nejrychlejší rekonvalescenci. Tento moment poznamenal hru hostujícího týmu, do té doby dominující tým najednou nevěděl co má hrát.

    V 19. minutě se však dostali do další šance a nechybělo moc a mohli se ujmout vedení, ovšem T. Bancik míč vyplácnul mimo tři tyče. A když se nedařilo hostům, tak udeřilo na druhé straně. Centr z levé strany našel ve vápně neobsazeného D. Klase, který rozvlnil síť za hostujícím brankářem poprvé – 1:0. Tato situace jakoby naše hráče nakopla. Byli plní elánu a entuziasmu, čehož byl dokladem také druhý gól. Penaltu na J. Žejdlíka proměnil s klidem pro dnešní utkání určený exekutor penalty D. Klas – 2:0. Zhruba po 30 minutách hry se ke střele odhodlal také „Maradona“ R. Šipula, jenže jeho levá noha nedosahuje takových kvalit jako ta Diegova. Jen se míč dostal na druhou stranu tak přišla další situace našeho stopera. Útočník se prohnal kolem M. Žejdlíka, který jej stíhal a skluzem vystřelil na T. Bancika, který se štěstím míč vyrazil kolenem. Ve znamení trojek byla další naše gólová situace. Tři hráči zakombinovali (Šipula – Vagač – Žejdlík) a třetí jmenovaný střelou z voleje dal gól na 3:0. O dvě minuty na to byl v blízkosti pokutového území faulován J. Žejdlík. Exekuce volného přímého kopu se z pravé strany chopil M. Matušů a střelou k pravé tyči hostující branky nedal mladíčkovi v bráně šanci – 4:0. V 38. minutě to bylo již 5:0, autorem gólu byl R. Vagač, který využil chyby brankáře.

    Ke konci poločasu dali ještě o sobě vědět hosté dvěma akcemi a to jmenovitě ve 40. a 44. minutě, ovšem selhali v koncovce. V nastaveném čase prvního poločasu mohl zvýšit naše vedení J. Žejdlík, ovšem ani mohutný výskok a „kojakovská“ hlava ke gólu nepomohla. A tak jsme odcházeli do kabin nadmíru spokojení, kdežto hosté i v horku s „rukavicí“.

    Do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně. Hrát se začalo prakticky až od 5té minuty, kde byla k vidění akce dvojice Klas – Ondroušek, jenže s touto dvojicí si poradila přesila hostí. V 6. minutě druhé půle mohl přidat šestý gól D. Klas. Při samostatném nájezdu na brankáře si sice obhodil gólmana, jenže míč skončil na rohu. Z následného rohu mohl právě D. Klas dát gól, jenže míč kolem něj proletěl a dorážející M. Matušů přestřelil. V 10. minutě jel na bránu pro změnu druhý forward dnešního zápasu J. Žejdlík, jenže hostující brankář tentokráte skvěle vyrazil. Ve 14. minutě zahrávali hosté standartní situaci se slibné vzdálenosti, jenže střele chyběla patřičná rasance. V téže minutě proběhlo nikým neočekávané střídání brankářů. T. Bancika nahradil v kleci R. Tvrdoň. 20. minuta druhé půle přinesla velkou šanci hostů, útočník nezacílil přesně a míč skončil v ochranné síti. Z následného výkopu jsme se hnali vstříc dalšímu gólu. Krásný fotbalový moment přinesla akce R. Vagače jež celou akci začal, přihrál na M. Ondrouška ten našel L. Oravu z jejichž aktivity vznikl závar jež ukončil střelou na 6:0 R. Vagač.

    O 7. minut později jsme opět zvyšovali náskok. V pohodě hrající R. Vagač prošel skrz 3 hráče jako nůž máslem, rozhlédl se kolem sebe, do očí mu blesklo „prasátko“ z hlavy J. Žejdlíka, ten ho našel naprosto přesně centrem a náš kapitán ještě vrátil na nabíhajícího „Maradonu“ R. Šipulu a ten levačkou rozvlnil síť po sedmé – 7:0. Hosté byli na kolenou a naši hráči v laufu. Akcí přibývalo i nadále. Po půl hodině hry druhé půle nahrál V. Hruška balón L. Oravovi jež zatáhl po pravé straně a „střelocentrem“ jež skončil v bráně zvýšil skóre na hrozivých 8:0. I hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu. Špatně zahraný ofsajd systém zapříčinil, že se hráč řítil na vystřídavšího R. Tvrdoně sám z poloviny hřiště a hostující Kovařík se štěstím šmudlou gólem připravil naše brankáře o čisté konto – 8:1. Z následné rozehrávky jsme se opět řítili na hostující klec. M. Ondroušek nahrál R. Šipulovi, ten našel L. Oravu, ten J. Žejdlíka a krásná kombinační akce skončila na rohu. Z tohoto rohu mohl mít nejvíce škody maximálně Karel Palát, kterému málem M. Matušů shodil střechu.

    Ve 41. minutě byla k vidění akce J. Žejdlíka a R. Šipuly, který vystřelil přesně, ale ne moc tvrdě. V téže minutě mohli hosté kosmeticky upravit skóre, ovšem R. Tvrdoň s přehledem tvrdou střelu ztlumil ve svých rukavicích. Poslední hřebíček do rakve zasadil zdrcenému soupeři R. Vagač, kterému míč ideálně předložil míč J. Žejdlík a R. Vagač jenom nastavil nohu – 9:1.
„Deset, deset, deset“ ozývalo se z řad diváků, avšak hráči volání svých fans nevyslyšeli a na historický milník v podobě 10 vstřelených branek nedosáhli. Zápas skončil drtivým rozdílem ve skóre i na šance v poměru 9:1 pro domácí FK Komárno-Osíčko.

Sláva vítězům, čest poraženým.

Sestava FKKO: T. Bancik - R. Nesvadba, J. Šindelek, M. Žejdlík, M. Matušů - M. Ondroušek, Šipula R. , R. Vagač, J. Nevtípil - Žejdlík J. D. Klas

střídačka: R. Tvrdoň, V. Hruška, L. Orava, V. Matušů

rozhodčí: Capanda

Nejlepší hráči zápasu dle redakce: R. Vagač, R. Šipula, J. Žejdlík
Nejlepší hráči zápasu dle vedení: R. Šipula, T. Bancik, R. Vagač

=gio=