Review ze zápasu

28.03.2010 22:08

FK Komárno Osíčko  -  Mysločovice B  0:2 (0:1)

V neděli na „Rybníčku“ plakaly i „stromy“

 

    Po dlouhé zimní přestávce přišlo na řadu poslední víkend v březnu další kolo III. třídy okresní soutěže. V něm naše mužstvo hostilo klub SK Mysločovice „B“. Náš team v zimě posílil o jednu akvizici a hlavně také nabral fyzickou sílu a to nejen díky soustředění.

    Již dlouho před zápasem se diskutovalo, jak je tento zápas důležitý a to hlavně z psychologického hlediska. Jarní část sezóny začíná doma a navíc se soupeřem, který se pohybuje v dolních patrech tabulky a se kterým si naše mužstvo na podzim hravě poradilo na jejich hřišti a to poměrem 8:0 v náš prospěch. A tak se před zápasem pouze hovořilo o tom, kolik si hráči Mysločovic odvezou z komárenského „Rybníčku“. Ovšem……

 

    FK Komárno-Osíčko nastoupilo do zápasu v nejlepší možné sestavě jaká byla trenérovi k dispozici. Na předzápasové poradě se hlavně hovořilo o tom, aby hráči nepodceňovali soupeře, drželi si své místo na hřišti a aby hráli svoji hru. Rozdaly se dresy a šlo se na věc.

 

    Do utkání jsme vstoupili postupným útočením a pozvolným tlakem, se kterým si obměněný kádr Mysločovic v prvních minutách dokázal poradit a navíc měl i jednu vážnější akci a to když nedorozumění mezi stopery nepotrestal hostující útočník. V 9. minutě přišla první vážnější akce domácích a hned z prvního náznaku útočné aktivity domácích zahrál hostující záložník rukou v pokutovém území a tak rozhodčímu nezbývalo než fouknout penaltu. K exekuci se postavil náš kapitán Jara Žejdlík, ovšem mizerně kopnutou penaltu brankář hostí z kroku vyrazil. Ovšem nesložili jsme zbraně.
    O pět minut později jsme vhazovali dlouhý aut, který byl prodloužen až na zadní tyč ovšem ve vyložené šanci J. Nevtípil podběhl míč. Krátce poté se na půli zranil M. Matušů a po následném několika minutovém ošetření odstoupil ze hry pro zranění.
Poté se osmělili i hosté, kteří hrozili především po stranách, avšak brankáře ohrozili až v 27. minutě a to když poprvé vážněji chybovala obrana i brankář Bancik, který po závaru a následném centru podběhl míč, ten však za něj uklidila obrana do bezpečí. A to bylo na dlouhou dobu vše co se událo, hra se přelévala od šestnáctky k šestnáctce bez větších šancí – byl to spíše boj o každou pozici ve středu hřiště s minimem přesných přihrávek a absolutní absence hry po zemi.
    Balón poletoval vzduchem sem a tam a když se do toho přidal ještě vítr, tak to pro oko diváka nebylo moc k pokoukání. A tak když nepřicházel tlak domácích, tak se iniciativy utkání ujali hosté. V 34. minutě se po kombinační akci a špatně zahraném ofsajd systému dostal do úniku hostující hráč, který se řítil na bránu takřka z půlící čáry, ovšem na poslední chvíli zasáhl dobře hrající stoper M. Žejdlík. O dvě minuty později po dlouhém nákopu a prodloužení dostal do dobré šance D. Klas jenže jeho střela skončila pouze v náručí vděčného brankáře, jež se pro jeho střelu pouze sehnul. V 39. minutě přišla na řadu nejhezčí prvopoločasová akce Komárna. Balón se dostal z pravé strany po ose Žejdlík – Klas až k nabíhajícímu J. Nevtípilovi, avšak balón trefil špatně a mířil vysoko nad bránu.
    A tak se potvrdilo staré fotbalové pravidlo. Nedáš – dostaneš. Po pár narážečkách se hosté dostali na půlící čáru, kde středopolař vykouzlil krásnou přihrávku mezi naše obránce a útočník v samostatném nájezdu na brankáře rozvlnil síť za zády bezmocného Bancika.
43. minuta – 0:1. V následných dohrávaných minutách se nic moc neudálo, za zmínku snad jen stála nepovedená střela R. Vagače ze střední vzdálenosti, která letěla vysoko nad bránu.

    O poločase proběhla v kabině našeho teamu „čistka žaludků“. Trenér si vzal na začátku poločasové pauzy slovo. Velmi zřetelně hráčům vytýkal hlavně jejich nedůraz a neplnění svých povinností na hřišti. Proběhlo taktické střídání – M. Ondroušek byl vystřídán, místo něj přišel do útoku L. Orava.

    Slova trenéra ještě některým hráčům doznívala v uších a už mohlo být srovnáno. Do velké šance se dostal R. Vagač, ovšem jeho střela z vnitra pokutového území šla jen těsně vedle pravé tyče. O minutu později mohlo být pro domácí ještě hůře než na konci prvního poločasu a to jen díky nepřesné koncovce hostujícího útočníka, který mířil jen těsně vedle tyče. V úvodu druhého poločasu měla hra tempo a přelévala se ze strany na stranu. Další šanci domácí po úniku po levé straně zakončoval J. Žejdlík, jenže jeho střela opět nemířila mezi tři tyče.
    Domácí stupňovali svůj tlak a v první desetiminutovce druhé půle doslova zamkli soupeře na jeho polovině, z čehož pramenila série rohových kopů. Po jednom z nich vznikl velký závar. Centrovaný míč byl nejdříve sražen hostujícími obránci, k němu se dostal V. Fabián jež jej napálil pouze do tyče, od tyče se odrazil míč ve skrumáži k J. Žejdlíkovi, který balón poslal taktéž do tyče jenže do opačné než jeho kolega. Po této „dvojté šanci“ hra na dlouho spadla do šedě podprůměrnosti. Snaha našich barev končila vždy po dvou přihrávkách, na kopačkách chyběl klid, přesnost a hlavně odvaha vzít si balón a zkusit něco vymyslet.
    Od této šance se hrálo alibisticky, nervózně a balóny létaly vzduchem jako na leteckém dni. Hosté poctivě a organizovaně bránili platonický tlak našich barev, který měl v této fázi zápasu gradovat, ovšem opak byl pravdou. Do breaků se čím dál více dostávali hosté, ovšem většinou jejich pokusy o break zastavil praporek pro ofsajd. Ze všední nudy vybočila střela J. Nevtípila, který napřáhl z dobrých 25 metrů a vyzkoušel pozornost s rozvahou chytajícího hostujícího brankáře. O 6 minut později dostal přihrávku do běhu J. Žejdlík, zatáhl balón k pravé lajně a odtud centroval před bránu a k překvapení všech jeho centrovaný pokus skončil na břevně. Nutno dodat že balónu na cestě do břevna značně pomohl silný vítr. V 36. minutě jsme kopali další roh ovšem tečovaný pokus L. Oravy skončil až v záchranné síti. Z následného odkopu mohli dílo zkázy dokonat hostující hráči, když se individuálně prosadil s klidem hrající střední záložník a řítil se po pravé straně na T. Bancika, ten však podržel svůj tým a míč vyrazil na rohový kop.
    O minutu později však již tolik štěstí neměl. Roh zahraný z levé strany prolétl skrz naše obránce až k trestuhodně neobsazenému útočníkovi hostů, který pohodlně doklepl míč do branky – 0:2.
V tu chvíli naši hráči jako by odešli úplně ze hřiště, hosté v klidu kombinovali a hráli tzv.“údržbu“. Někteří naši hráči se už viděli v kabině. Z posledních minut za zmínku stojí snad jen hlavičkový pokus J. Žejdlíka, který však skončil jen vyražením na roh. V nastaveném čase mohl aspoň korigovat stav utkání na 1:2 L. Orava, ovšem únik po levé straně zakončil ve stylu „uťal bučka“ kde mu balón absolutně sjel z nohy a tak tak se došoural do autu. Po pár okamžicích pravé fotbalové křeče zápasu odpískal sudí utkání, které neskončilo moc dobře pro naše barvy, ovšem zcela zaslouženě výhrou hostujících Mysločovic v poměru 0:2 !

 

Solidní a jistý výkon předvedl hlavní rozhodčí, jež po celou dobu zápasu nemusel řešit vážnější situace.

 

Sestava FK Komárno-Osíčko:

Bancik – Nesvadba R., Žejdlík M., Matušů M., Orel R., - Ondroušek M., Vagač R., Nevtípil J., Žejdlík J., - Fabián V., Klas D.

střídání: (26.) Šindelek za Matušů M., (46.) Orava za Ondroušek, (85.) Matušů V. za Klas

 

Nejlepší hráči FK Komárno-Osíčko: Vagač, Žejdlík M., Fabián V.

 =gio=