Review ze zápasu FK Komárno-Osíčko - SK Rajnochovice

11.04.2010 22:10

FK Komárno-Osíčko : SK Rajnochovice  3:4  (1:2)

branky:  Fabián V. (15.), Vagač R. (67.), Žejdlík J. (70.) - Staněk M. (26.,74.), Giebel T.(29.), M. Čech (80.)

 „Podhostýnské El Classico“


    Minulou neděli sehrál náš tým zápas, ve kterém šlo nejen o body, čest a věčnou slávu, nýbrž také o to prolomit vzájemnou bilanci s týmem SK Rajnochovice, se kterými náš klub zatím nedokázal v žádném zápase uspět naplno, ba dokonce ani nebodoval. Diváci si od zápasu slibovali, že derby je vždy zápas o něco navíc a měli pravdu. Předzápasové prognózy leccos napovídaly, že by se historie mohla přepsat a to i při pohledu na podzimní klání, ve kterém jsme se o dobrý výsledek připravili hrubými chybami – ovšem za přičinění několika faktorů se tak nekonalo. Sami hráči tušili, že je nečeká procházka růžovým sadem…..

    Náš team nastoupil do zápasu v plné síle a s odhodláním vrátit podzimní porážku z Rajnochovic. Jedinou podstatnou kaňkou na věci bylo, že absentoval hlavní trenér domácího celku Ivo Plátek. Úlohy hlavního kouče se pro nedělní zápas chopil J. Sobek jež po poradě s absentujícím hlavním koučem postavil sestavu nejsilnější možnou, která byla k dispozici. Po krátkém předzápasovém rozcvičení poté hráči odešli zpět do kabin, kde si vyslechli slova trenéra ať hrají svou hru a hlavně ať nejsou „posraní“.

    Zápas začal z obou stran vlažně a první 8 minut se promrzlí diváci neměli prakticky jak zahřát, snad jen konzumací pálenek v našem bufetu. První vážnější akci měli na kopačkách resp. hlavě hráči hostů. Centr z levé strany se snesl na hlavu Topiče, jež v prvním pokusu na branku tváří v tvář brankáři Tvrdoňovi neuspěl. Ve 12. minutě se přihlásili o pozornost R. Vagač, jemuž D. Klas sklepl balón, avšak první jmenovaný míč pouze napálil vedle branky. O minutu později zkoušel pozornost Rýce opět R. Vagač, ovšem stejně jako jeho první pokus skončil vedle pravé tyče. V 15. minutě se urodila svižná a zároveň krásná fotbalová akce na naší straně. Míč se dostal vzduchem na levou stranu k R. Šipulovi, jež
„z první“ přenesl míč na stranu pravou, kde si zaběhl R. Orel a centrovaným míčem našel agilně hrajícího V. Fabiána, jež hlavou poslal míč k levé tyči branky M. Rýce, jež zůstal jako přikovaný k zemi a balónu pouze fandil, aby nespadl do branky, ovšem marně – 1:0.
    Hráče hostů zaskočil první gól v jejich síti a tak pomalu, ale jistě začali zvyšovat obrátky. Již za 2 minuty po vedoucím gólu mohli vrátit zápasu původní remízovou podobu, ovšem hlavičkující T. Giebel netrefil ideálně balón, který skončil nad brankou. Poté se hra přelévala z jednoho konce hřiště na druhý a šancí bylo po skromnu. Jednu vážnější zaznamenal pouze M. Žejdlík a to po rohu, ovšem ideálně předložený balón ideálně netrefil.
    To ve 25. minutě bylo větší pozdvižení a to když J. Žejdlík prošel až do pokutového území, kde předložil fajnovou přihrávku na nabíhajícího R. Vagače, jež se jako v předchozích případech ještě zastřeloval a tak omleté pravidlo „nedáš – dostaneš“ se opět potvrdilo, rychlou akci rozjeli hosté již u vlastní branky, míč se dostal na levou stranu, odkud přišel centr a veterán M. Staněk se hlavou kolem malého vápna v takových situacích nemýlí – 1:1. To hostům nalilo krev do žil a začali být čím dál tím více nepříjemní. Nepříjemnost a nepozornost v naší obraně potrestali záhy po vyrovnávacím gólu. Opět v tom měla prsty levá hostující strana jež nacentrovala do vápna, kde si pohybem i křikem řekl o přihrávku T. Giebel a brankář Tvrdoň ani nemusel balón vytahovat ze sítě, protože po ráně jako z kanónu zůstal zaklíněný mezi pomocnou tyčí a sítí – 1:2.
    Od této chvíle se hráčům nic moc nedařilo, nepřesností bylo na obou stranách, i vlivem terénu, čím dál více a tak se snažili hráči obou mužstev hrát na nakopávané míče. Po jednom takovém míči došlo k faulu na našeho hráče v blízkosti velkého vápna. K exekuci se postavil J. Žejdlík, ovšem jeho nápad zůstal nepochopen a nenašel nikoho z domácích pouze náruč Rýce. A to bylo z prvního poločasu vše, rozhodčí pískl do píšťalky a do kabin odcházeli šťastnější hostující hráči, jež vedli na „Rybníčku“ 1:2.


    Po poločasovém občerstvení a poradě vstoupili naši hráči na hřiště s jednou změnou a to když J. Nevtípila nahradil V. Hruška. Do druhé půle nevstoupil vůbec dobře brankář R. Tvrdoň lehký klouzavý míč si při skluzu vykopl kolenem a nebýt zasáhnuvšího obránce, jež střelu srazil na roh, mohli jít hosté snadno do dvoubrankového vedení. Z následného rohu šli naši hráči do protiútoku. Osa Šipula – Klas a hlavou zakončující Fabián ovšem nevyrovnala.
    Hrálo se jako na houpačce z následného protiútoku mohl vstřelit branku také R. Dubják, ovšem na poslední chvíli jej eliminoval M. Žejdlík a z následného rohu opět neohrozili naši branku. O minutu později po kombinační akci po zemi zakončoval L. Uhřík, ovšem jeho střela mířila asi 2 metry vedle tyče hostující branky. Poté se do tlaku dostali hosté, jež využívali zmatkující obrany avšak nemohoucnost hostí vstřelit další branku byla o něco větší než zmiňované zmatky. Ve 12. minutě po neodmávaném ofsajdu si to na naši bránu pelášil M. Čech, ale naštěstí pro nás jej v poslední chvíli zakřižoval R. Nesvadba a skluzem míč poslal pouze do autu.
Tlak hostí se stupňoval hlava T. Giebela po rohu a střela M. Staňka po rohu byla pro domácí velkým varováním k zmobilizování posledních sil.
    V minutě 22. po nenápadné akci kdy se k balónu dostal J. Žejdlík vznikla standartní situace z cca. 30 metrů. K exekuci se postavil R. Vagač, vší silou napálil míč směrem na branku Rýce a prudká střela skončila v bráně k překvapení všech. 22. minuta, stav 2:2. Rána přišla jako blesk z čistého nebe. Po obdržené brance jakoby hosté přestali hrát a to se jim v zápětí vymstilo. V 25. minutě šli domácí do vedení a to když po velkém zmatku a nejistém zákroku M. Rýce došoulal do branky balón kapitán J. Žejdlík – 3:2. V tomto okamžiku byli naši hráči takříkajíc na koni. Z pomyslného koně nás svou nedisciplinovaností srazil D. Klas, jež dětinsky oplácel mimo hru a za nesportovní chování uviděl naši první červenou kartu v sezóně.
    Ani se naši hráči nestačili vzpamatovat a bylo ještě hůř. Při zmatku a odraženém balónu zahrál „ruko-stehno“ R. Orel a sudí Dunda neváhal ani vteřinu a ukázal na značku pokutového kopu. Na penaltový puntík si míč postavil M. Staněk a střelou k levé tyči vyrovnal na 3:3. Od této chvíle se hosté snažili strhnout vedení na svou stranu. Podnikali bleskové breaky z nimiž měla obrana i brankář Tvrdoň plné ruce a nohy práce. Domácí však taktéž nesložili zbraně, po jedné z útočných akcí zatáhl V. Fabián balón k levé lajně, odtud nacentroval před branku a nabíhající L. Uhřík ve vyložené šanci selhal.
    A tak za 2. minuty dostali možnost hosté a využili ji. Po špatně zahraném ofsajd systému a neodmávání postavení mimo hru se míče u levé lajny zmocnil M. Čech jež se řítil sám na brankáře a zkušeně obstřelil brankáře Tvrdoně – 3:4. V tuto chvíli se již zdálo vše ztraceno, jenže domácí zbraně nesložili a za 2 minuty po gólu mohli opět zahýbat skóre a to když střela V. Fabiána letěla jen těsně vedle brány. Od této chvíle hráli hosté údržbu, snad s vědomím, že vedou a že domácí jsou oslabeni o jednoho muže v poli. Ovšem kde se vzal tu se vzal pár minut před koncem mohl vytvořit divoký výsledek opět L. Uhřík, ovšem šanci po vzoru pracujícího lidu „zazdil“. Na to rozhodčí nastavil pouze 2 minuty v níchž se prakticky nic nestalo a to snad pro to, že hosté již nikam nespěchali a domácím svazovala nohy nejistota a nepřesnost. Po dvou minutách nastaveného času ukončil hektické utkání plné zvratů, emocí, šancí, ne moc valně pískající sudí Dunda.
V análech tak zůstane navždy zapsáno: „11.4.2010 FK Komárno-Osíčko : SK Rajnochovice 3:4!"

Čest poraženým !

Sestava FK Komárno-Osíčko: Tvrdoň R. - Nesvadba R., Žejdlík M., Orel R., Nevtípil J. - Šipula R., Vagač R., Žejdlík J., Uhřík L. - Klas D., Fabián V.

střídačka: Ondroušek M., Orava L., Matušů V., Hruška V., Bancik T.

nejlepší hráči FK Komárno dle redakce ;-) : Vagač R., Šipula R., Fabián V.

nejlepší hráči FK Komárno dle trenéra : kolektiv FK KO

=gio=