REPORT ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : SK Slavoj Zahnašovice

19.09.2010 22:27

FK Komárno-Osíčko - SK Slavoj Zahnašovice 1:1 (1:0)

branky: (18.) R. Vagač - (52.) Fridrich

"Křečovitost a mizérie v koncovce"

    FK Komárno-Osíčko přivítalo v dalším kole na své půdě tradičního soupeře ze Zahnašovic. Před utkáním byli mírným favoritem domácí, kteří v minulém kole šťastně zvítězili na hřišti v Ludslavicích a tak nezbývalo nic jiného než potvrdit na domácím hřišti výsledek z minulého kola. Statistika ovšem i přes mírnou favorizovanost domácího mužstva mluvila ve prospěch hostů ze Zahnašovic. Ze 12 vzájemných zápasů jsme 4 vyhráli, 2 krát jsme hráli smírně a v 6 případech se radovali hráči Zahnašovic. Také trenér I. Platek neměl před zápasem jednoduchý úkol. Mnoho hráčů scházelo do optimálního počtu, z různých důvodů absentovali D. Klas, M. Matušů, V. Matušů, R. Orel, R. Perutka, T. Kundrát. Tak se dalo od samého začátku očekávat vyrovnané utkání, což se na konci také projevilo ve výsledku.

    Do utkání jsme vstoupili lépe a vypracovali jsme si řadu šancí, z nichž tu největší nedokázal proměnit J. Žejdlík v 11. minutě, kdy tváří v tvář brankáři neuspěl. Z následné akce mohli jít hosté do vedení, ale hostující hráč neměl správně seřízené mířidla. V 18. minutě jsme se po nenápadné akci ujali vedení - po chybě brankáře dorážel do prázdné brány R. Vagač - 1:0. Po našem vedoucím gólu jakobychom se spokojili s jednobrankovým vedením. Hra byla nepřesná, kouskovaná a bez nápadu. V této fázi zápasu byli hosté lepším týmem a dokázali držet míč na svých kopačkách, ovšem hráli pouze po šestnáctky - sečteno podtrženo brankáři se nudili.

    Zhruba po půlhodině hry mohl zvýšit na 2:0 L. Orava, jenž neproměnil pas za obranu a trefil pouze padajícího brankáře do nohou. Pět minut před koncem prvního poločasu mohli vyrovnat hosté a to zásluhou dobře zahrané standartní situace, jenže v tomto případě chybělo jen pár decimetrů, aby míč skončil v šibenici. V té samé minutě dostal možnost V. Fabián, jenže v souboji 1 na 1 neobešel obránce a tak se odcházelo do kabin s těsným vedením 1:0.

    Do druhé půle se vstoupilo z obou stran vlažně. První vážnější akce a hned gólová se zrodila v 7. minutě druhé půle. Po nenápadné akci dostali možnost zahrávání rohového kopu hosté. Centrovaný míč doputoval až k brankáři T. Bancikovi, jež míč neudržel (dle některých přítomných si hosté pomohli faulem) a hostující Fridrich neměl s doklepnutím do brány žádný problém - 1:1. Po vyrovnávací brance, jako bychom byli opařeni horkou vodou. Nedařila se kombinace, střel bylo pramálo a když už byl nějaký ten závar jako v 13. minutě, tak střely J. Nevtípila a V. Fabiána mířily vedle tyče.

    Ve 22. minutě se dostal po kombinační akci k teči opět V. Fabián, jež protečoval míč pouze nad bránu. Poté i hosté vycítili šanci na plný bodový zisk a začali makat, poctivě odebírali balóny a podnikali rychlé protiútoky, se kterými měla naše obrana mnohdy plné nohy práce. Po půlhodině druhého poločasu se k zakončení dostal opět V. Fabián, tentokráte hlavou, avšak se stejným výsledkem - vedle tyče. O tři minuty později se dostával do šance střídající R. Tvrdoň, jehož průnik zastavili hosté až za cenu faulu. K exekuci se postavil J. Žejdlík avšak střela do středu brány nenadělala brankáři problémy, protože šla pouze do prostřed brány. V poslední vážnější akci zápasu měl opět namočený "zobák" R. Tvrdoň, jež po centru ze strany vyskočil nejvýše, ale míč hlavou netrefil ideálně a ten skončil opět vedle klece. Poslední minuty byly pouze ve znamení zoufalé křeče našeho mužstva strhnout jazýček vah na svou stranu, ovšem zoufalé nakopávané balóny končily na dobře postavených pilířích hostující obrany.

    Naposledy zazněla píšťalka hlavního rozhodčího Skyby, který tento zápas zvládl s bravurou a bez chyb, za což mu patří pochvala. Co se týče našich hráčů, tak nelze utnout snahu, ovšem pokud se nezačnou proměňovat šance chladnokrevně, tak se na podobné dramata můžeme těšit do konce sezóny.

Hodně zdaru do dalších zápasů !

 

Sestava FK KO: T. Bancik - R. Nesvadba, J. Šindelek, M. Žejdlík, R. Šipula - R. Vagač, J. Žejdlík, J. Nevtípil, M. Ondroušek - L. Orava, V. Fabián

střídačka: R. Tvrdoň, J. Sobek

nejlepší hráči dle redakce: R. Vagač, J. Šindelek, L. Orava

nejlepší hráči dle vedení: pouze L. Orava

rozhodčí: Skyba (9)

hodnocení hráčů: T. Bancik (6) - R. Nesvadba (6), J. Šindelek (7), M. Žejdlík (6), R. Šipula (5) - R. Vagač (7), J. Žejdlík (6), J. Nevtípil (6), M. Ondroušek (5) - L. Orava (7), V. Fabián (6)

=gio=