REPORT ze zápasu : FK Komárno-Osíčko - SK Kvasice "B"

09.08.2010 10:14

 FK Komárno-Osíčko  6:1 (4:1)

 branky: 8. a 73. Fabián, 25. a 41. Žejdlík J., 88. Orava L., 11. Orel R.  - 19. Navrátil

"Špaténka ve druhém poločase"

    První zápas letošní sezóny se hrál za optimálních fotbalových podmínek. Bylo hezky ne však moc horko a tak si mohli všichni hráči i fanoušci vychutnat fotbalové utkání se vším všudy. K prvnímu zápasu měl trenér Ivo Platek k dispozici četné stádo svých oveček.
    Absentoval jen R. Tvrdoň a V. Matušů. Soupeřem nám bylo mužstvo rezervy Kvasic, které jsme v minulé sezóně na domácí půdě přejeli v poměru 6:3, ovšem na jejich hřišti jsme prohráli v poměru 1:3 a tak se mohlo v utkání stát leccos. Náš tým byl ovšem namlsán výsledky z minulého ročníku a tak se dala očekávat úporná bitva od prvních minut zápasu.

    A tak se také stalo. Náš tým vstoupil do utkání velice aktivně a již po pár vteřinách jsme mohli jít do vedení, avšak dobrou kombinační akci zhatila nepřesná přihrávka. V 6. minutě centroval D. Klas do pokutového území, kde našel parťáka z útoku V. Fabiána, kterému míč ukradl hostující obránce a div si jej nesrazil do vlastní sítě. O dvě minuty později se již skóre měnilo. Krásnou „českou“ uličkou poslal R. Vagač míč mezi obránce, kde jej důrazně doběhl V. Fabián a křižnou střelou obstřelil vyběhnuvšího brankáře hostí – 1:0. Následná akce jež se udála v 11. minutě měla opět gólové parametry. R. Orel si zpracovával míč, ovšem neposedný míč nemohl pořád a pořád doběhnout až pár decimetrů před brankářem se rozhodl, že se položí a jemnou tečí dal míči jinou rotaci, jež se stala osudnou pro gólmana, kterého míč přeskočil a skončil v síti – 2:0.
    O dvě minuty později mohli hosté po jedné z brejkových situací snížit, ovšem dobrým vyběhnutím zhatil jejich naděje T. Bancik. V 19. minutě zahrávali hosté standartní situaci za ruku před pokutovým územím, míče se chopil Navrátil a umístěnou střelou k levé tyči nedal Bancikovi šanci – 2:1. Naši ovšem zbraně nesložili a 4 minuty po snižovací brance jsme se opět aktivně zapojili do obléhání hostující svatyně. V 23. minutě mohl zvýšit naše vedení M. Matušů a následně T. Kundrát, ovšem z těchto mráčků prozatím nezapršelo. O dvě minuty později však ano.     Rychle rozehraná standartní situace v podání R. Vagače jež našel „Kojaka“ J. Žejdlíka znamenala pro naše barvy opět dvougólové vedení. Naši hráči byli na koni. O další rozruch se postaral V. Fabián, který po autu pálil z otočky a proti byl hostující brankář, který nakonec zkrotil nezbedný míč. O minutu později vznikl větší rozruch. Hosté se po jednom z brejků dožadovali odpískání ruky  našeho brankáře mimo pokutové území, ovšem mizerně pískající rozhodčí nechal píšťalku němou. A tak uhodilo na druhé straně ve 41. minutě D. Klas byl faulován a za hranicí pokutového území si míč připravil k zahrávání J. Žejdlík a tvrdou střelou skrz zeď zvýšil naše vedení na 4:1. Zbytek poločasu se prakticky jen dohrával.

    Po poločase vstoupili do druhé půle jako pokropeni živou vodou hosté. V první minutě zaznamenali hned dva střelecké pokusy, ovšem Bancik byl na místě. V 50. minutě měl možnost hattricku J. Žejdlík a to když se opět postavil k exekuci přímého kopu, ovšem vypálil tak nešťastně, že trefil pouze krčícího se R. Orla ve zdi.
    Od této chvíle si vzali hráči obou táborů asi dovolenou, protože byla po 20 minut k vidění pravá a nefalšovaná fotbalová nuda. Hrálo se od 16-ky k 16-ce, oku lahodících akcí bylo pramálo a jediné co se zvýšilo tak byl počet žlutých karet a nečistých zákroků.
    Až v 25. minutě se opět projevili hosté, kteří se po kombinaci dostali na dostřel domácí brány, ovšem měli vychýlenou mušku. O 3 minuty později tak definitivně naši výhru pečetil V. Fabián, jež prudkou střelou z blízkosti zvýšil na 5:1. Zhruba v 33. minutě byla k vidění pěkná samostatná akce. J. Nevtípil si vzal na půlce balón zatáhl míč až před pokutové území kde vystřelil tvrdě, ovšem míč minul bránu jen o pár centimetrů. Z následné protiakce šli hosté i zásluhou faulu na našeho obránce sami na brankáře Bancika avšak hostující hráč neměl dobře seřízené mířidla a branku minul.
    O minutu později přenesli hru zprava do leva hosté a střídající hráč bez rozmyslu napálil míč na branku, ale ke smůle hostů skončila střela jen na břevně. V této fázi byli hosté lepším mužstvem a to snad i zásluhou našeho čtyřbrankového vedení, kde se hráči již viděli v kabině. V 39. minutě to byli opět hosté kdo zahrozil. Útočník se obtočil kolem bránícího M. Žejdlíka a pohotově vystřelil, naštěstí koncentrovaný T. Bancik míč vyrazil a s přispěním obrany dostal míč do bezpečí. Ve 41. minutě byla k vidění rychlá akce našich borců Perutka našel L. Oravu ten nacentroval před bránu kde hlavičkoval nad V. Fabián. Za minutu mohli korigovat hosté po nezištné uličce se hráč dostal do samostatného úniku jež zakončil střelou do tyče a následná dorážka skončila vedle domácí branky. Poslední slovo měl ovšem střídající L. Orava, jež netypicky skóroval hlavou po rohu R. Vagače jež přesně našel nestřeženého útočníka a bylo to 6:1. R. Vagač si tak v dnešním zápase připsal třetí asistenci na gól.
    Po zásluze jsme vyhráli, byli jsme odhodlanější, důslednější a v zakončení efektivnější než soupeř, ikdyž co se týče šancí a předvedené hry, tak soupeř byl na dobré fotbalové úrovni.

    Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním poločase jsme byli jasně lepší a získali si potřebný náskok, ve druhém poločase jsme však polevili a hosté byli lepším týmem druhé půle a jen díky špatné koncovce hráčů Kvasic a výkonu T. Bancika jsme ve druhé půli neinkasovali. Ovšem tři body jsou doma a to se počítá.....

Sláva vítězům, čest poraženým.

Sestava FK Komárno-Osíčko: Bancik T. – Nesvadba R., Žejdlík M., Matušů M.(81.), Perutka R. – Kundrát T. (69.), Vagač R., Orel R., Žejdlík J. – Klas D.(60.), Fabián V.

střídačka: Nevtípil J. (69.), Šindelek J. (81), Orava L. (60.) , Ondroušek M.
karty: Orel R. (37.) Žejdlík M. (42.)

Rozhodčí: Novák
Nejlepší hráči dle vedení FKKO: Fabián, Bancik, Perutka
Nejlepší hráči dle redaktora: Perutka, Fabián, Vagač

Hodnocení hráčů:
Bancik (8), Nesvadba (6), Žejdlík M. (7),  Matušů (7), Perutka (8) – Kundrát (7), Vagač (8), Orel (7), Žejdlík J. (7), Klas (6), Fabián (8) – Nevtípil (6), Orava (7), Šindelek J. (nehodn.)

(pozn. 1 – nejhorší , 10 – nejlepší)

=gio=