REVIEW ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Sokol Lubná "B"

09.05.2010 19:51

FK Komárno-Osíčko : Sokol Lubná "B"  1:1 (1:1)

Branka: (14.) R. Vagač

"Špaténka"

    Ve druhém kole nástavbové soutěže jsme zajížděli na půdu vzdálené Lubné. Místní „B“ tým nás mile pohostil na svém „pažitu“, který byl podle mne i výpovědi aktérů nedělního zápasu jedním z nejlepších hřišť, na kterém si kdy zahráli. Jelikož se jednalo o poměrně vzdálenou „destinaci“ tak ani nám se nevyhnuly cestovatelské lapálie.
    Po cestě do Lubné jsme špatně odbočili tudíž i zabloudili. Ovšem nakonec jsme Lubnou přeci jenom našli a byli jsme dokonce svědky předzápasu místních dorostů – kdo by to byl řekl že dojedeme na čas, ba dokonce ještě s předstihem. Trenér Ivo Platek měl k dispozici většinu svých oveček. Chyběla snad jen bratrská dvojice Michal a Václav Matušů, L. Uhřík a v minulém zápase navrátivší se J. Doležal do zápasového tempa se naplno vrátil distancovaný D. Klas.
    Slunné a ideální fotbalové počasí napovídalo, že by to dnes mohl být skvělý zápas, jenže jak to vypadalo v realu???

    Úvod utkání patřil našim hráčům, již po 38. sekundách jsme mohli vážně ohrozit bránu domácích a to když J. Nevtípil obral o míč váhajícího obránce domácích, jenže nepředložil balón ideálně V. Fabiánovi, kterému míč utekl. Domácí mohli udeřit hned v zápětí. Centr po standartní situaci špatně vyhodnotil R. Tvrdoň a tak tak že se domácí neujali brzkého vedení. O dvě minuty později zahrávali domácí další standartku. Ovšem náš brankář centrovaný míč vyrazil a s následnou dorážkou ztlumil ve svých rukavicích. Hrálo se jako na houpačce. J. Žejdlík se zmocnil míče na půlící čáře, zatáhl po levé straně, ovšem jeho záměr asi špatně pochopili ostatní spoluhráči, kteří pouze s lehkým výklusem sledovali počínání svého kapitána a pouze sporadicky fandili, aby míč u rohového praporku neztratil, ale ztratil.
    Na začátku 8. minuty zápasu měli domácí možnost natrénovat si rohové kopy, sérii 4 rohových kopů přerušil až neohrabaný faul domácího zadáka. Ve 12. minutě jsme již všichni viděli míč v síti. Po rohu R. Vagače se nejvýše vyšrouboval V. Fabián, ovšem jeho pokus „kojakovkou“ skončil vedle tyče. O dvě minuty později bylo v táboře fanoušků Komárna přeci jen veseleji. V tu chvíli laxně hrající domácí ztratili míč, R. Vagač přihrál na rozběhnutého J. Žejdlíka, který prošel obranou domácích jako nůž máslem, napálil míč levačkou, gólman míč pouze vyrazil zpátky k nohám, který si po přistrčení od našeho kapitána proklestil cestičku k nabíhajícímu R. Vagačovi jenž jako zkušený matador týmu se v podobných situacích nemýlí – 0:1.

    Domácí se ovšem nevzdali a nadále působili kompaktním dojmem. Dvě minuty po úvodní brance se vrhli do útoku a 2x nebezpečně zahrozili – poprvé po centru přestřelil útočník, podruhé zákrokem zneškodnil nájezd 1 na 1 brankář Tvrdoň. V 21. a 25. minutě mohl zvýšit agilně hrající útočník Fabián ovšem v prvním případě trefil pouze brankáře a v druhém případě místo střely volil střelu na v ofsajdu stojícího J. Nevtípila. Od této chvíle se asi po dobu 5 minut hrálo na středu hřiště, množství faulů a nepřesností přibývalo. V 30. minutě všem hráčům i fanouškům zatrnulo. Za obranou se z ničeho nic objevil osamocený útočník, jež vyslal pumelici, která však mířila pouze do tyče – to bylo asi jen varovaní – „haló tady Lubná, obránci kde jste?“.
    Naši hráči byli pod tlakem. Z tlaku nás mohl vysvobodit „hobit“ R. Šipula, jenž jako nejmenší hráč na hřišti vyskočil nejvýše po rohu od R. Vagače – jeho pokus skončil v ochranné síti. V 37. minutě se toho semlelo dost. Nejprve rozhodčí špatně neponechal výhodu a odpískal standartní situaci. Z následného centru „špílmachra“ R. Vagače se dostal k zakončení J. Žejdlík, jenže hlavičkoval vedle. Z výkopu se domácí dostali do rychlého brejku po pravé straně, křídelník centroval po zemi před bránu, kde fatálně zachyboval do té doby dobře hrající R. Orel, jenž míč nepochopitelně minul a pro domácího dobíhajícího hráče již nebyl problém uklidit míč k tyči – 1:1. Od této chvíle bylo k vidění pouze na obou stranách nepřesných pokusů o útoky, ze kterých ovšem „pšenka nekvetla“. A tak se hráči rozešli na poločasové občerstvení s nerozhodným výsledkem 1:1.

    Do druhé půle přichystal trenér Ivo Platek jednu změnu. Nevýrazného obránce V. Hrušku nahradil stoper J. Šindelek. Druhá půle opět začla jako ta první a to po „škubánkovsku“. Běžela 40. vteřina a přihrávka se blížila do vápna k nabíhajícímu J. Nevtípilovi, jenž zakopl snad o krtka a míč ani netečoval. Od této chvíle byli hráči Lubné aktivnější a dobrých 5 minut naše hráče k ničemu nepouštěli, k tomu přispěla i jejich tvrdá hra, na kterou naši hráči nejsou zvyklí, ovšem asi budou muset v nástavbě se s námi nikdo mazlit nebude. Domácí to řádně řezali a sudí utkání nechával volný průběh. Neodpískané zákroky na obou stranách, špatný cit pro výhodu, toť aspekty jež vytvořily z druhého poločasy podprůměrné utkání.
    Z podprůměrnosti v 15. minutě vybočila snad jen ojedinělá kombinační akce mezi Nevtípilem, J. Žejdlíkem a nepřesně zakončujícím R. Vagačem. O minutu později se do podobné akce připletli i domácí hráči, jenže pokrytý útočník střílel jen vedle brány a o 3 minuty později hlavičkoval jiný hráč nad naši bránu. Od této chvíle nastalo „bílé místo“ v utkání. Hra byla kouskovaná bez větších šancí na obou stranách. Po deseti minutách „herní impotence“ vybojoval J. Žejdlík míč potáhl po levé lajně a namísto zakončení volil přihrávku na D. Klase, jenž nepochopitelně až tragicky nedokázal dopravit míč do odkryté části brány. O 4 minuty později to byl tentýž hráč jež zatáhl, tentokráte po levé straně a opět se bál zakončení a namísto nekompromisní střely volil přihrávku do ofsajdu, čímž zhasla naděje na další gólový úspěch. Naši neschopnost pořádně ohrozit domácí bránu dokumentoval „šoulavý“ pokus R. Vagače z minuty třicáté páté.
    Co nedokázali naši středopolaři, to se snažil napravit po dlouhém výkopu R. Tvrdoně útočník V. Fabián. Po odskoku balónu se snažil přelobovat domácího brankáře, ten však jeho úmysl skvěle vystihl a míč vyrazil k obránci, který jej razantně odkopl do bezpečí. Poslední vážnější akce zápasu se odehrála před koncem zápasu a to když R. Vagač našel ve vápně obsazeného V. Fabiána, jenž se oprostil od svého hlídače, ovšem střelou z otočky našel pouze náruč vděčného brankáře. Poslední slovo chtěli mít domácí, jenže jejich závěrečný pokus o udržení všech bodů na domácí půdě nevyšel tak nezbývalo nic jiného než se rozejít se soupeřem z Komárna smírně v poměru 1:1.

Sportu zdar, fotbalu zvláště.

Děkujeme za podporu fanoušků na nedělním zápase ve vzdálené Lubné.


Sestava FK Komárno-Osíčko: R. Tvrdoň – R. Nesvadba, M. Žejdlík, R. Orel, V. Hruška, - J. Nevtípil, R. Vagač, J. Žejdlík (c), R. Šipula, - V. Fabián, D. Klas

střídačka: T. Bancik, L. Orava, M. Ondroušek, J. Šindelek

nejlepší hráči utkání dle redakce: R. Vagač, M. Žejdlík (za 2.poločas), R. Nesvadba

nejlepší hráči utkání dle vedení: R. Vagač, M. Ondroušek (za oživení 2 poločasu)

rozhodčí: (5)

ostatní výsledky:    Kvasice B - Rymice 8:3
                                Lutopecny - Ludslavice 2:2

                  =gio=