REVIEW ze zápasu: SK Martinice "B" - FK Komárno-Osíčko

17.04.2010 19:26

SK Martinice "B" - FK Komárno-Osíčko  0:5 (0:3)

branky: vlastní (22.), J. Žejdlík (25.), P. Valchář (38.), M. Ondroušek (48.), R. Šipula (66.)

„Opětovná rukavice“

    Minulou sobotu sehrál náš manšaft důležitý zápas na hřišti v té době osmého týmu tabulky a to jmenovitě v Martinicích proti místnímu „béčku“. Z našeho pohledu se jednalo o veledůležitý zápas, jehož výhrou jsme si mohli zajistit konečnou 3. příčku v základní skupině okresní soutěže skupiny A. Trenér Ivo Plátek neměl ve slunném sobotním odpoledni k dispozici veškeré své hráče. Z různých důvodů chyběli Tvrdoň, Orel, Matušů, Nevtípil Orava, Uhřík a distancovaný Klas. A tak se na půdu Martinic odjíždělo v poněkud improvizované, avšak i tak silné sestavě. Měl to být zápas plný bojovnosti hlavně ze strany domácích, ovšem jejich plány na překvapení a dokonalou „vendettu“ dali vale již v prvním poločase. Nekvalitní a v některých místech močálovitý terén neměl být našim hráčům moc ku prospěchu, ale jak se nakonec ukázalo špatný terén byl naopak „Achylovou patou“ domácích……

    Zápas začal chvilku po 4. hodině SEČ a stejně jako na ostatních místech v republice, tak i zde začal symbolicky minutou ticha za polské oběti havárie na západě Ruska u Smolenska. Po symbolické minutě ticha se šlo na věc….

    Od úvodního hvizdu bylo jasné, kdo že to dnes bude na hřišti pánem a kdo kmánem. Začali jsme náporem a kombinační hrou, se kterou měli domácí problémy. Prvním, kdo mohl rozvlnit síť za domácím brankářem byl V. Fabián, jehož lob mířil vedle branky. Na druhé straně v minutě 5 se po špatně zahraném ofsajd systému řítili na T. Bancika hned dva hráči, ovšem skvělým zákrokem ubránil bezgólový stav. Jako na houpačce se hra přelévala ze strany na stranu. V 6. minutě jsme zahrávali rohový kop, na hlavu si naběhl M. Žejdlík, jehož prudké zakončení skončilo na kopačkách domácích hráčů, jež se odkopem dostali do breaku, ovšem jako v předchozím případě skvěle situaci ,i za vydatného přispění špatného terénu, zlikvidoval T. Bancik. V 7. minutě byla k vidění první z řady individuálních akcí navrátilce do sestavy R. Šipuly, na pravé straně si pohrál s obráncem, vnikl do šestnáctky, ovšem jeho úmysl přelomovat brankáře vyšel vniveč. O minutu později byl u další naší akce opět R. Šipula, jehož našel centr z levé strany, ovšem zakončoval tak neohrabaně, že jej míč trefil do ruky a rozhodčí odpískal nedovolený zákrok.


    Na chvíli byl před oběma bránami klid, poněvadž se oba týmy uchýlili k nakopávání míčů. Jedno takové nakopnutí málem potrestali domácí, jenže odražený balón netrefil ideálně bodlem jeden z domácích středopolařů a pouze ohrozil přihlížející diváky. Po čtvrthodině hry byla k vidění dobrá kombinační akce do které se zapletl Valchář – Šipula a zakončující Fabián, jenže jeho střela postrádala potřebnou přesnost. O dvě minuty později to byl opět V. Fabián jež byl u naší další akce, udělal kličku hráči a nemohl neslyšet zprava nabíhajícího spoluhráče, jehož typické „hééé eeééééééj“ se neslo celým zápasem, předložil mu míč jako na zlatém podnose, ovšem R. Šipula trefil pouze vracejícího se obránce jež míč srazil na roh, z něhož naši nic nevytěžili.
    Ve 22. minutě vhodil R. Nesvadba dlouhý aut, míč doběhl V. Fabián jehož přízemní centr si do vlastní sítě srazil nešťastně vracející se hráč – 0:1. O 3 minuty později to s našimi vypadalo ještě lépe. Z levé strany jsme zahrávali standardní situaci, zdálo se že si s centrem domácí poradí, avšak stoper nepochopitelně minul míč a J. Žejdlík pohodlně z malého vápna upravil skóre na 0:2. Po půlhodině hry se snažili osmělit i domácí, ovšem dalekonosný pokus skončil někde na hlavním tahu Holešov – Zlín.
    Zato útočné choutky našich hráčů byly čím dál větší. V 32. minutě jsme zahráli nakrátko rozehraný rohový kop, k míči se dostal R. Šipula, jenž vystřelil dobře, ovšem pouze doprostřed brány, kde nechal vyniknout famózním zákrokem pouze domácího brankáře. Zhruba za šest minut bylo vymalováno. Vysoký míč prodloužil hlavou za sebe J. Žejdlík za obranu si zaběhl P. Valchář a umístěnou střelou k tyči zvýšil již na 0:3. Do konce poločasu se prakticky již nic neodehrálo, za zmínku stojí snad jen centrovaný míč z poloviny hřiště, jež málem zaplachtil až do brány. A tak se nám do kabin odcházelo s pocitem dobře vykonané práce a výsledkem 0:3 v náš prospěch.

    Do druhé půle vstoupily obě mužstva beze změn a začalo se jako v poločase prvním úvodním náporem, ovšem opět na „spodní“ bránu. Sérii 3 rohových kopů po sobě ovšem domácí nezužitkovali a byli jsme to naopak my, kdo přidal další branku. Po individuální akci J. Žejdlíka na pravé straně se míč dostal k nabíhajícímu M. Ondrouškovi, jež se položil do centru hlavou a premiérovou trefou v komárenském dresu nedal brankáři šanci – 0:4.  (nutno dodat, že se jednalo o výstavní centr i výstavní zakončení). Další akce na sebe nechala čekat až do 6. resp. 8. minuty, kdy musel dvě šance domácích hasit koncentrovaně chytající T. Bancik. V minutě 14. byl pár metrů za pokutovým územím spáchán faul na J. Žejdlíka. K rozehrání se postavil tradiční exekutor R. Vagač, ovšem jeho střela šla pouze do zdi, od níž se balón odrazil na roh. Z následného rohu byl blízko pátemu gólu M. Žejdlík, jehož přesnou hlavičku fantasticky vytěsnil domácí brankář na další roh z něhož se další šance neurodila.
    V 16. minutě druhého poločasu opět „vjel“ na hřiště „veterán“ J. Sobek, jež nahradil zraněného V. Hrušku. Tři minuty po střídání jsme mohli opět pohnout s ukazatelem skóre. Centr z pravé strany se dostal až na levou stranu, kde číhal J. Žejdlík, jehož volej skončil jen těsně vedle levé tyče. Naši hráči hráli v pohodě, nenechávali se vyprovokovávat kopanci a žducháním ze strany Martinic.
    Nejlepší naší odpovědí byl gól. V 21. minutě se k rozehrání rohu postavil R. Vagač, jeho centrovaný míč našel naběhnuvšího R. Šipulu, jež chráničem usměrnil míč pod břevno bezmocného brankáře – 0:5.
    Ze vstřeleného gólu měl „obrozený“ střelec nesmírnou radost. Po radování a poplácání se se spoluhráči proběhl i gólový taneček s J. Sobkem, poté se rozběhl směrem k lavičce, kde se sklouzl a dal si ruku pod hlavu a v neposlední řadě a to již v době kdy se do útoku řítili domácí tak vykouzlil tento borec na konec nefalšovaný kotrmelec, za což se mu dostalo potlesku a vděku domácích fanoušků alespoň za rozveselení.
    O 4 minuty později jsme zahrávali krátký roh, ovšem stejně jako roh byl krátký také V. Matušů ,jež chvíli před tím vystřídal P. Valcháře, jemuž chybělo několik kroků aby dorazil do brány odražený míč. To už se ze hřiště domácí jakoby vytratili a zbytek zápasu se odehrával jen a pouze naší režii.


    Za minutu to byl opět náš „Drogba“ jež místo aby si míč zpracoval, tak jej hrudí odrazil jako od zdi k protihráčům. V 31. a 33. mohli R. Vagač a V. Matušů vsítit další dva góly, ovšem R. Vagač netrefil míč ideálně a druhý zmiňovaný jej napálil rychlostí něco kolem 6 km za 2 dny. V 35. minutě došlo k dalšímu střídání a to když dobře hrajícího M. Ondrouška nahradil J. Gadas, jež se ihned po svém nástupu namotal do akce, z níž mohl dát gól „veterán“ J. Sobek, první zmiňovaný míč naservíroval nabíhajícímu J. Sobkovi, ovšem jeho dalekonosná střela prolétla těsně nad břevnem překvapeného brankáře.
    Ve 40. minutě mohl ještě kosmeticky upravit skóre po chybě na půlce hostující útočník, jenže trestuhodně nepředložil nabíhajícímu spoluhráči míč před prázdnou branku a z následného protiútoku mohl zvýšit na 0:6 V. Fabián, jenže ani v tomto případě nebyl úspěšný. Ještě jednu akci jsme měli a to když V. Matušů „poslal“ J. Gadase místo za obranu tak směrem do polí. Sudí Veselý nastavil 3 minuty v níchž se do šance dostali ještě domácí, ovšem brankář Bancik byl znovu na svém místě a svůj čistý štít si nakonec obhájil. Bylo dobojováno, stejně jako na podzim jsme rezervu Martinic porazili v poměru 0:5.


Všichni hráči FK Komárno-Osíčko podali kolektivní a bojovný výkon, ze což jim patří velký dík a pochvala!

 

 

Sestava FK Komárno-Osíčko: Bancik T., - Nesvadba R., Šindelek J., Žejdlík M., Hruška V. - Šipula R., Vagač R., Žejdlík J., Ondroušek M. - Valchář P., Fabián V.

střídačka: Sobek J., Matušů V., Gadas J.

nejlepší hráči FK Komárno-Osíčko dle redakce: Žejdlík J., Ondroušek M., Šipula R.

nejlepší hráči FK Komárno-Osíčko dle vedení: bude možná doplněno když to z nich dostanu !

známka rozhodčího: Veselý (7)

    =gio=