Minireport ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : SK Žeranovice

13.04.2015 22:42

 

branky: Žejdlík J., Klas - Dokoupil

Na úvodní zápas jarní části sezóny nám nemilosrdný los přiřkl mužstvo SK Žeranovice. "Kocůři" jak se mužstvu Žeranovic přezdívá, se nacházeli na 5. místě tabulky. To naši hráči po zpackaném úvodním zápase okupovali nelichotivou předposlední pozici. Domácí kouč Josef Šindelek měl k dispozici 15 hráčů ze širšího kádru a tak problémy, se kterými jsme se potýkali po celou podzimní část (nedostatek hráčů) je snad pro tuto sezónu někde za horama. Přesto se před zápasem počítaly absence - různých důvodů se prvního domácího zápasu nezúčastnili Orel, Palát, Ondroušek, Václavek a Laibner a distancovaný Hošťálek. V minulém vzájemném zápase na půdě Žeranovic jsme prohráli vysoko 5:2 a tak i díky postavení v tabulce, šli naši hráči do utkání v pozici outsidera.

    Úvodní čtvrthodinka byla ve znamení oťukávání a větší šance se nekonaly. Domácí měli přesto více ze hry a místy zatlačili soupeře před jejich branku, ale nedokázali se v zahuštěném prostoru prosadit. Hosté spoléhali na rychlé breaky po stranách a centrované míče do pokutového území, kde však dvojice stoperů Holub s Žejdlíkem většinou tyto akce s přehledem eliminovali. První vážnější ohrožení mohli diváci "na Rybníčku" zaznamenat až ve 22. minutě, kdy se branku snažil ohrozit hlavičkou Klas po centru parťáka z útoku Žejdlíka. Útočné duo bylo aktivní o pár chvil později nedosáhl na přetažený centr Žejdlík, který vzápětí ohrožoval brankáře znovu ze standartní situace. První však udeřili hostující hráči. Nedůrazné odvrácení míče po rohovém kopu hostí rezultovala v centr na zadní tyč, kde zůstal v ofsajdovém postavení Dokoupil, který šlapákem procedil míč přes Šindelka do branky a hosté se tak trošku diskutabilní brankou, které předcházelo hned dvojí provinění proti pravidlům, dostali do vedení - 0:1.

    Z vedení se však hosté neradovali dlouho. Pět minut po úvodní brance se bleskurychle ve vápně zorientoval Žejdlík, ke kterému propadl míč po zmatku v hostující obraně a střelou do pravé části branky vrátil "na Rybníček" svou premiérovou brankou v sezóně nerozhodný stav 1:1. Tímto zásahem také skončila první půle zápasu, kde bojovnost vítězila nad kreativitou.

    Druhé dějství začali aktivně naši bojovníci, když se jim podařilo několikrát dobře přejít z obrany do útoku, ovšem bez gólového vyjádření. Dvakrát se o ohrožení branky postaral v rozmezí dvou minut jedna z jarních posil, staronový L. Kunz. Velkou příležitost poslat domácí Komárno do vedení spálil po čtvrt hodině hry druhého poločasu Žejdlík, kterého vybídl ke skórování Klas. Žejdlík však v souboji tváří v tvář nechal pouze vyniknout hostujícího strážce klece. Komárno pokračovalo v aktivitě a pokoušelo se obranný val Žeranovic překvapit dlouhými míči za obranu. Hosté prakticky v první části druhé půle neměli větší šanci, jen pár sporadických náznaků, ale střely nepřicházely. V 70. minutě se pokoušel nejprve z volného přímého kopu o strhnutí vedení na stranu Komárna Majkus, po něm trefil břevno J. Žejdlík. Až po půl hodině hry druhého poločasu vážně zahrozili hosté, když stejně jako na straně druhé rozezvučela se za Šindelkem tyč. Poslední desetiminutovku ovládli naši hráči, kteří jakoby měli větší touhu po vítězství, ikdyž to už už vypadalo, že se rozhodne v pokutových kopech. Nejprve střílel Klas, po něm zachránil jasný gól v síti Žeranovic obránce, jež na čáře zaskočil za brankáře. Rozuzlení zápasu tak přišlo v 85. minutě. Po dlouhém a zároveň přesném centru Holuba prodloužil míč v pokutovém území Klas a zády k bráně usměrnil míč za bezmocného brankáře - 2:1. Na výsledku nic nezměnil ani závěrečný platonický tlak hostů, kteří se však přes urputnou a pevnou obranu nedokázali prosadit. Komárno tak otevřelo jarní část domácích zápasů těsným a vydřeným, o to však cennějším výsledkem 2:1.

RESUMÉ: "Diváci, kteří si našli cestu na hřiště "na Rybníček" příliš fotbalové krásy neviděli, zato mohli vidět, že ani hráčům ani vedení není současné postavení v tabulce lhostejné. Fotbalovost a krásu vystřídala bojovnost a nasazení. V prvním poločase byl zápas vyrovnaný, ve druhém jsme byli o něco lepší a konečně se k nám paní štěstěna po mnoha zápasech přiklonila. Teď to chce jen naši "formu" potvrdit v následujících dvou venkovních zápasech. Věříme, že hráči pro dobrý výsledek z hřišť soupeřů udělají vše, co bude v jejich silách." Howgh.

střídačka: Pávek, Targoš, Pospíšil, Matušů V.

diváci: 80

rozhodčí: Zapletal