Minireport ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : Slavoj Zahnašovice

28.08.2014 08:34

branky: Laibner - Murín, Janalík, Zakopal

Minireport ze zápasu: "Poprvé v této sezóně se Komárno představilo před svými příznivci na domácí půdě. Po dvou neúspěšných vystoupeních a drtivých porážkách bez vstřelené branky si chtěli domácí hráči trošku napravit pošramocenou reputaci. Soupeřem byl tým ze Zahnašovic, se kterými naši hráči neměli posledních několik let větší problémy a sbírali s němi povinné body. Tato sezóna je však v lecčem specifická a má zatím jednoho společného jmenovatele - tím je nedostatek hráčů. Nedostatek hráčů, kteří by dokázali vzít odpovědnost na sebe a v kritických momentech zápasu by předčili ostatní. To se projevilo i na průběhu a výsledku prvního domácího zápasu."

 

Úvodní minuty zápasu se nesly v duchu oťukávání obou soupeřů a zjištění, kdo komu co dnes dovolí. Po chvíli převzali iniciativu zápasu naši hráči, kteří chtěli konečně po dvou zápasech, kdy vyšli střelecky naprázdno, pokořit soupeřova brankáře. To se málem povedlo nováčkovi v komárenském dresu Václavkovi, který protečoval centr pouze na břevno. 

Hosté se ze začátku příliš do útoku nehnali, spíše vyčkávali a podnikali rychlé breaky. Naši se snažili hrát rovněž přímočarý fotbal, ovšem v útoku chyběla dravost a více vybojovaných míčů pro hráče z druhé vlny. Míče se od našich hráčů odrážely jako od zdi. Vážnější ohrožení přinesla až šance Václavka, který dostal krásný míč mezi obránce, ale hostující brankář mu špičkou kopačky jeho střelu po zemi vyškrábl na roh. 

Na druhé straně s ke střele odhodlal po nenápadné akci Murín a lépe to ani trefit nemohl a udělal z Šindelka jen přihlížejícího - 0:1. Za pár okamžiků však bylo vyrovnáno. Po faulu na našeho nového kapitána Nesvadbu kopal volný kop Šindelek a našel přesně hlavu Laibnera, který se tak jako první hráč Komárna zapsal letos mezi střelce (pozn. doufáme, že ne poslední). 

Poté měl velkou příležitost hostující Zakopal, ale v blízkosti Šindelka nedokázal neposedný míč zpracovat. Břevno zvonilo "na Rybníčku" ještě jednou a to po hlavičce Nevtípila. Poločas tak skončil smírně 1:1.

Druhý poločas začal šancí Zahnašovic - střela která mířila vedle branky se zastavila v kaluži vody a Nesvadba měl co dělat aby míč vyvezl do bezpečné vzdálenosti od Šindelkovy branky. Aby těch břeven nebylo málo tak jedno přidal i V. Matušů, který protečoval centrovaný míč a do třetice všeho zlého zazvonil. To na druhé straně se krásnou individuální akcí blísknul Janalík, který proběhl kolem dvojice bránících hráčů a křižnou střelou na zadní tyč ze vnitř pokutového území překonal Šindelka - 1:2.

Akcie Komárna hluboko klesly, když se nechal za zbytečné zatáhnutí na polovině hřiště po druhé žluté kartě vyloučit Majkus a oslabil už tak zdecimované Komárno. Blízko byl Klas, ale z dobré pozice v záklonu přestřelil. 

Poslední naši šanci měl na kopačkách znovu Klas, ke kterému propadl dlouhý míč - škoda že nenechal míč lépe postavené "legendě" komárenského fotbalu Vaculíkovi, který měl lepší střeleckou pozici. Závěr utkání jsme sehráli vabank a taky jsme na to doplatili - do unavené a rozhozené obrany proklouzl Zakopal a střelou k levé tyči pečetil výhru hostů v poměru 1:3. Smůla se tak z našich kopaček neodlepila ani na domácí půdě a tak si na první bodový zisk musíme minimálně týden počkat. Hosté rozhodně nebyli lepším týmem, jen my jsme se opět nedokázali výrazněji prosadit.

 

střídačka: Gadas, Baldsteiger

diváci: 50

rozhodčí: Skyba