Minireport ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Sokol Tučapy

29.09.2014 11:07

branky: 

"Dalším soupeřem, který v letošním roce zavítal na hřiště "Na Rybníček" bylo mužstvo Tělovýchovné jednoty Sokolu Tučapy. Náš starý známý z minulé sezóny, se kterým jsme se setkali hned 4x přijel v pozici průběžného třetího týmu tabulky a jistě má v této sezóně vysoké ambice. To naši hráči se jako ryby plácají na samém dne tabulky, když v dosavadních sedmi zápasech uhráli jen a pouze 3 body. V minulém kole naši hráči dostali nefalšovaný kartáč na Chvalčově a mohli tak v domácím zápase alespoň trošku nechat zapomenout na potupnou prohru. To bychom se však museli sejít v počtu vyšším, než malém. Letošní sezóna by mohla být nazvána jako "látací". Nebylo ještě dvou zápasů, kde by hrála stejná základní sestava. Nemalé absence v našem týmu pro tento zápas čítaly 8 hráčů (základního i širšího kádru). Ovšem jak už se psalo několikrát - není každý den posvícení a hrát se musí s tím, co je momentálně a v danou chvíli zápasu k dispozici." Terén byl oproti minulému zápasu s Rymicemi o 100% lepší a počasí rovněž takřka ideální, aby si to mohli hráči obou mužstev neúprostně rozdat o další mistrovské body."

Hráči našich barev se ještě nestačili pořádně rozkoukat na hřišti a už prohrávalo. Na pravé straně dostal příliš mnoho prostoru jeden z hostujících hráčů, který zatáhl až do vápna, kde se mu snažil brankář zmenšit úhel svým vyběhnutím - hráč hostů se neukvapil a přihrál na hranici pokutového území, kde už nebyl problém pro jeho spoluhráče dostat míč do prázdné branky - 0:1. 

První náš náznak, který by se dal nazvat šancí, měl na svědomí po rohovém kopu Pitřík, který však míč přizvedl hlavou příliš vysoko. Poté se dlouho nic nedělo před oběma brankami, hru však měli pod kontrolou hostující hráči, kteří podnikali rychlé protiútoky do propustné obrany a naši beci měli plné nohy a hlavy práce, aby uhájili zatím jednobrankové vedení soupeře.

Utkání bylo tvrdé, leč nezákeřné. Hráči obou týmů ukázali, že se dá hrát tvrdě, avšak ne zákeřně a hra byla často kouskovaná, což kvalitě hry moc nepřidávalo. Našim hráčům, jakoby se na soupeřovu polovinu ani nechtělo, míče se z obrany rychle vracely zase zpět do naší obranné poloviny, kde hosté drželi míč. Po půl hodině hry se zaskvěl náš strážce svatyně, když nohama v leže vykopl míč říticího se osamoceného soupeře tváří v tvář. Minutu na to měl opět v permanenci náš brankář, když chytl prudkou střelu ze střední vzdálenosti.

Hosté se druhého zásahu dočkali po rychlém přečíslení po pravé straně. Míč za obranu ještě nechtěně přizvedl za obranný val Targoš, kde si naběhl tučapský útočník a obstřelem kolem brankáře pohodlně skóroval. Naši se z této šlamastiky nedokázali do poločasu vzpamatovat, ve hře byla spousta nepřesností, po hřišti běhali jak kočky kolem prázdné misky a dát si přihrávku do nohy, či tak aby to spoluhráč doběhl, byla pro naše hráče mission impossible. Poločasový výsledek tak byl zaslouženě o dva stupínky příznivější pro hosty z Tučap.

Druhý poločas pro nás nemohl začít tragičtěji. Hned v první minutě zápasu přidali hosté třetí zásah. Naši hráči stáli jako necky na půdě a jen přihlíželi jak může být rychlá výměna míče mezi hráči efektivní - 0:3. Standartní situace bývaly v minulosti naší silnou stránkou. Což o to, hráče máme pořád stejně vysoké, jen ten výběr místa a mnohdy i exekutoři těchto nabídnutých situací prostě selhávají - ale což jsme lidi a ne stroje. Ovšem našel se světlý okamžik. Po centru vyskočil nejvýše Laibner, který vyhrál hlavičkový souboj a míč propadl ke Klasovi, který si však nepočínal nejdůrazněji a obrana stačila odvrátit míč do bezpečí.

Hosté toho ve druhém poločase rovněž mnoho nepředvedli, taky se hodně natrápili. Ovšem ruku na srdce, ani moc předvádět nemuseli a mohli se pouze věnovat údržbě a poctivému bránění tříbrankového vedení. Pár šancí bylo na obou stranách, více zaměstnán byl náš brankář, ovšem počínání obou mužstev příliš fotbalové krásy a myšlení nepobralo. To však nevadilo tučapským, kteří si díky dvěma zásahům z první půle a rychlým gólem ze startu poločasu číslo 2 odvezli domů lehce získané 3 body do tabulky soutěže. Pro domácí to nebyla pouze další prohra, ale hodně dlouhé čekání na vstřelenou branku.

Kec na konec: "Bída se střídala s nouzí. Takto nějak by se dalo ve zkratce popsat počínání našich barev v tomto zápase. Rozháraná, nervózní, neenergická hra příliš oku nelahodila. K tomu přidejme ještě spoustu individuálních chyb, nepřesností a výsledek tudíž nemohl být jiný. Chce to v hráčích probudit týmového ducha, který byl v minulých sezónách tím hlavním, co nás hnalo kupředu, k metám nejvyšším. Soupeř toho taky mnoho nepředvedl, ale na nás to prostě a jasně stačilo. Nasazení a bojovnost by se rovněž mohla přeřadit na nějaký vyšší stupeň. A góly? Snad aby se brzy vypsalo výběrové řízení na pozici kanonýra, protože zápas roku, derby v Rajnochovicích, je již za dveřmi a tam bychom se právě mohli hecnout a konečně se chytit." 

střídačka: Šindelek Josef, Šenkyřík, Matušů V.

diváci: 100

rozhodčí: Jelínek