Minireport ze zápasu: Moravan Kostelec u Holešova "B" : FK Komárno - Osíčko

03.11.2014 11:36

branky: Zapletalík z pen. - Šindelek J. z pen., Palát, Matušů V.

 

   Poslední zápas podzimní části sezóny, která se zatím pro naše barvy nevyvýjí vůbec dobře, se odehrál na hřišti posledního celku naší soutěže Moravanu Kostelce u Holešova "B". Domácí tým se nacházel na posledním místě tabulky se 6 body, to my jsme na tom nebyli o moc lépe - pouhý dvoubodový rozdíl zaručoval, že konfrontace obou mužstev bude rovněž soubojem o bodů 6. Na srazu před zápasem jsme přes hustou mlhu ani pomalu neviděli, kdo na zápas pojede, ale nakonec se nás sešel důstojný počet 15 hráčů, kteří byli připraveni poprvé zvítězit (za 3 body) i na hřišti soupeře.

    

   Trenér Šindelek postrádal hned několik dlouhodobě zraněných hráčů (Pitřík, Nevtípil, Orava) - z jiných důvodů chyběli Orel, Majkus, Švarc a Václavek. Komárenský lodivod dobře zvážil všechny možnosti sestavy a nakonec se rozhodl, že se do zápasu od začátku nenominuje, ale že jeho místo stopera zaujme J. Žejdlík, který by měl svou rychlostí, na možné útoky soupeře, platit. Hlavním rozhodčím byl pro tento zápas zvolen p. Vybíral. Ranní mlha se rozplynula a hráči obou mužstev vyběhli k poslednímu vystoupení podzimní části sezóny (pozn. příští kolo je předehrávka jarního kola).

    První poločas nám začal obooustranně opatrně. Hráči obou mužstev si až na vyjímky nedokáazli vytvořit nějakou brankovou příležitost, která by stála za zmínku. Hra byla velmi rozháraná, plná nepřesností a kombinací bylo jako šafránu. Většinou to obě mužstva řešily dlouhými nákopy z obrany pryč, ale míč se jim okamžitě vracel jako bumerang zpět. Zálohy obou týmu jako by zůstaly v kabině. Nepřesností přibývalo a šance nepřicházely. Ať zhruba v polovině prvního dějství měli domácí příležitost ke skórování, ale ve slibné šanci branku netrefili. I my jsme měli ve druhé polovině prvního poločasu dvě dobré příležitosti - jednu si ukopl Palát, druhou, o něco vážnější spálil Targoš, který dostal míč za obranu a střela mu vyloženě nesedla. Nudná první půle tak skončila ještě nudnějším výsledkem 0:0.

    Druhé dějství začalo obrovskou minelou našeho kapitána Nesvadby, který podskočil na polovině neposedný míč a domácí dostali luxusní příležitost k otevření skóre zápasu - řítili se hned ve třech hráčích na osamoceného brankáře Šindelka. Ten však paradoxně ani zasahovat nemusel, protože domácí hráč špatně zakončil a z obrovské šance nakonec byl jen platonický posměch od domácích fanoušků. Komárno o poločase provedlo menší změnu v rozestavení, když se z pozice stopera posunul hlouběji do pole Žejdlík a bylo to znát. Zhruba po 10 minutách druhého poločasu dostal ideálně míč do běhu na levé straně Žejdlík a zatáhl jej do pokutového území, kde jej srazil k zemi jeden z vracejících se obránců a rozhodčí nemohl jinak, než odpískat pokutový kop. Exekuce se chopil vystřídavší J. Šindelek a se štěstím prostřelil brankáře - 0:1.

    Od této chvíle byli hráči Komárna aktivnější. Domácí se do útočení pouštěli jen sporadicky a Šindelek v brance nemusel dlouho zasahovat. Naopak na druhé straně nacentroval Šenkyřík míč do pokutového území, kde na zadní tyči číhal Palát, který chtěl placírkou uklidit míč do sítě. Míč se mu však svezl po noze a nechtěný dloubáček, který se ve vzduchu snad i zastavil nakonec zapadl za záda překvapeného domácícho brankáře, který jen nevěřícně kroutil hlavou, jak že ho Palát překonal - 0:2.

    Domácí se poté snažili dostat se do zakončení, ale obrana Komárna většinu jejich pokusů odvracela daleko od branky tam, odkud se góly nestřílí. Naopak Komárno mohlo své vedení zvýšit. Šance měli jak Klas, tak Palát, kterého vychytal brankář. S blížícím se koncem zápasu přibývalo okének v domácí obraně. Jednoho z nich využil Žejdlík, který se opět prosmýkl do pokutového území, odkud našel neobsazeného Goga, který umísťoval pokus k pravé tyči, ale mrštný brankář špičkami prstů míč dokázal vyrazit. 10 minut před koncem zápasu se narodila třetí branka v domácí síti. Žejdlík si dobře zaběhl za obranu, odkud hledal své nabíhající spoluhráče Goga a Wencu, kde druhý jmenovaný zametl míč do prázdné branky potřetí - 0:3.

    V nastaveném čase se řítili domácí do šance, Nesvadba ukopl míč domácímu hráči, který přepadl přes jeho nohu či ležícího Šindelka a zmatený rozhodčí Vybíral tak nabidl šanci Kostelci na zmírnění výsledku z pokutového kopu. (p.s. po zápase rozhodčí prohlásil, že to penalta nebyla - btw. tak proč ji odpískal???). K rozehrání pokutového kopu se postavil překvapivě domácí brankář Zapletalík a umístěnou střelou stanovil konečné skóre utkání v poměru 1:3 pro hosty z Komárna.

 

střídačka: Šindelek J., Pávek, Gadas, Matušů V.

diváci: 30

rozhodčí: Vybíral