Minireport ze zápasu: SK Prusinovice o.s. - FK Komárno - Osíčko

20.04.2015 16:40

branka: 49. Klas

Další zastávkou našich borců v honbě za zpackanou podzimní částí bylo dostaveníčko na půdu "Rohálova". Prusinovice se nacházely na 6. místě tabulky, to naši borci se ani navzdory vítězství v minulém kole proti Žeranovicím, se i vzhledem k výsledkům ostatním zápasům, dnu tabulky příliš nevzdálili. Podzimní měření sil skončilo divokým výsledkem 4:3, když Komárno v závěru zápasu otočilo průběh utkání. Trenér Josef Šindelek mohl před zápasem vybírat z 15 hráčů. Mužstvu chyběl pro distanc Hošťálek a ze zdravotních důvodů Laibner s Koukalem a z osobních důvodů Šenkyřík a Matušů. Před zápasem byl na hřišti spatřen náš bývalý hráč a brankář v jedné osobě T. Bancik, který jak se později ukázalo obléká barvy Prusinovic. A tak pro některé hráče, i pro našeho bývalého svěřence, bylo utkání jistě o to zajímavější.

    Aktivitu úvodních minut měli na starosti především domácí hráči, kteří se s nějakou kombinací příliš nerozpakovali a dlouhými míči se snažili dostat za naši obranu, která však kromě dvou úvodních menších zaváhání po celý zápas držela domácí daleko od naší branky. Přesto v úvodní čtvrthodinovce dokázali 2x zahrozit po rohovém kopu, z toho jedna šance byla vážnějšího rázu. 

    Na druhé straně dostal ideální přihrávku za obranu do volného prostoru Václavek, který se dokázal obejít brankáře, ale nedůraznou střelou nakonec k překvapení všech nedokázal míč uklidit do opuštěné svatyně. Ještě o mnoho větší šanci měl na svých kopačkách J. Žejdlík. Ten dokázal obejít brankáře a mohl si vybrat hned 3 způsoby zakončení akce. První byla přihrávka na osamoceného Paláta, druhá na dobíhajícího Václavka. Žejdlík si však vybral tu třetí a asi tu nejhorší variantu - zakončoval sám, ovšem tak nedůrazně, že se vracející obránce s jeho pokusem vlastně ani moc nenadřel - Žejdlík kopl do země a obránce míč trefil a od něj putoval míč do rohu.

    Dvě promarněné 100% šance s psychikou našich hráčů docela zamávala a jako by si pořádně nevěřili. Hra byla oboustranně rozháraná a oba týmy bojovali nejen se sebou, ale i s místy"zákeřným" terénem. Rohálovští pokračovali v zoufalé snaze o nákopy za obranu, našim hráčům zase chyběl nápad a moment překvapení. O nějaký ten moment překvapení se pokoušel těsně před odchodem do kabin Palát, který se snažil přelobovat vyběhnuvšího brankáře, ovšem v zakončení pohořel stejně jako jeho předchůdci Žejdlík s Václavkem. První poločas, ve kterém jsme spálili co se dalo tak skončil nerozhodným bezbrankovým stavem 0:0.

    Do druhého poločasu vlétli raketově hráči hostujícího Komárna. Dlouhý aut Nesvadby doletěl do skrumáže před brankou, kde se míč ve 49. minutě odrazil ke Klasovi, který se obtočil kolem svého hlídače a levačkou prostřelil klubko těl i překvapeného brankáře - 0:1. Komárno po úvodní brance i nadále kontrolovalo hru, náznaky šancí domácích s klidem likvidovala obrana a brankář Šindelek mohl v poklidu sledovat další snažení svých spoluhráčů. Velkou šanci měl po přesné přihrávce od Paláta Kunz, jehož střela na zadní tyč jen o pár decimetrů minula branku. 

    Aktivita Komárna mohla být odměněna druhou brankou. Po faulu domácího stopera na Kunze ukázal rozhodčí, který působil hodně zmateně, na značku pokutového kopu. Na tu si, i přes určení jiného exekutora pokutových kopů věřil Palát, který však jen nechal vyniknout domácího brankáře. Zahozená penalta mohla Komárno mrzet hned 2x, to když se po pravé straně uvolnil domácí hráč a hledal spoluhráče ve vápně, kterému však střela naštěstí nesedla dle jeho představ. O dvě minuty později to zkoušeli znovu domácí, tentokráte z uctivé vzdálenosti.

    Druhá čtvrtina poločasu druhého mnoho fotbalové krásy nepřinesla. Ba naopak. V hlavní permanenci byl hlavní rozhodčí, který svými výroky nechal oba zúčastnené týmy i mnohé přihlížející pochybovat o znalosti fotbalového prostředí a pravidel. Poslední čtvrthodinku jsme zase o trochu šlápli na plyn a vynutili jsme si aktivní hrou i chyby soupeře. Svou druhou velkou příležitost v zápase propásl po vyhraném hlavičkovém souboji Paláta Václavek, který namísto přelobování vybíhajícího brankáře volil střelu po zemi. Poslední příležitost domácích jsme zaznamenali v 80. minutě, ale ani tato šance neskončila kýženým gólem. Uklidňující branka nepřišla ani na straně druhé, byť šance na to byly, a tak jsme se mohli v Prusinovicích radovat z nejtěsnější, leč zcela zasloužené, výhry 0:1.

RESUMÉ: "Celý zápas jsme byli lepším týmem. Měli jsme více šancí, větší držení míče i mezihru. Domácí spoléhali na dlouhé míče za obranu, které však duo Žejdlík - Holub ve spolupráci s brankářem bezezbytku eliminovali. Co nás může pouze mrzet, je hlavně zbytečné dramatizování zápasu. Hlavně v prvním poločase jsme měli minimálně 3 stoprocentní gólové šance - ovšem ejhle opět jsme doplatili na lehkovážnost v zakončení. Velmi nám pomohla vedoucí branka z kraje druhé půle. Ještě že se soupeř nedokázal vrátit zpět do zápasu, nevím nevím jak bysme šli na penalty, když neumíme proměnit tuto nabídnutou standartní situaci ani ze hry :) Howgh.

střídačka: Pávek, Targoš, Pospíšil, Ondroušek

diváci: 60

rozhodčí: Novák A.