Minireport ze zápasu: SK Rajnochovice : FK Komárno-Osíčko

08.10.2014 13:50

 

rozhodující penalta: Ondroušek M.

   Další dílek ze skládanky letošní sezóny 2014/2015 si přijeli naši hráči ukrát na půdu, našeho odvěkého rivala, Rajnochovic. V minulém ročníku jsme se s Rajnochovicemi prali o přední příčky tabulky, letošní sezóna je však jiná. Domácí Rajnochovice zásadně omladili kádr a jejich hráči bojují o špici tabulky. To naši hráči měli jeden z nejhorších vstupů do soutěže za poslední pětiletku, když v prozatimních 8 kolech dokázali pouze jednou zvítězit, jinak sbírali samé porážky. 

   Ovšem stejně jako je to v různých derby zápasech na vyšších úrovních i v jiných státech, tak derby zápas bývá v lecčem specifický. Nepsané pravidlo říká, že derby zápas nemá favorita. I kdyby spolu hrál první a poslední celek, tak zápas je od začátku do konce otevřený. Hráči obou mužstev se znají, dokáží se vzájemně proti sobě vyhecovat. O tom napovídá i bilance z posledních vzájemných měření sil. Komárno dokázalo svého soupeře z Rajnochovic porazit 3x za sebou, 1x dokonce v Rajnochovicích a tak i tento zápas měl určitý nádech neznáma - zvítězí opět Komárno a prodlouží sérii neporazitelnosti, nebo domácí přetnou šňůru vítězných zápasů Komárna? Trenéři obou mužstev "vyhnali" na hřiště to nejlepší, co měli v danou chvíli k dispozici. Na korektní průběh zápasu měla dohlížet hned trojice delegovaných rozhodčích. Nový díl ze seriálu "bitev o Javorník" tak mohl začít.

Úvod zápasu byl ve znamení počátečního oťukávání a oba týmy sázely na pozorné a nepropustné obrany. Do útoku se však více pouštěli domácí, kteří působili svižnějším dojmem, ale brankově svoji mírnou převahu nedokázali zužitkovat. Postupem času se do hry dostávali taky naši hráči. První brankovou příležitost měli na svých kopačkách domácí, ale Šindelek v brance byl připraven. Komárno mělo v první půli tak 3 šance, ale ani jednu nedokázali zužitkovat. Naši hráči se snažili bourat soupeřovu obranu dlouhými míči, ale spíše to dopadlo naopak. Ke konci prvního poločasu musel nedobrovolně ze hřiště odejít zraněný Pitřík (naštípnutý kotník a přetrhané vazy), kterého nahradil Pospíšil.

 

Druhý poločas začal opět šancí domácích. Naši se osmělovali zase pomaleji, ale postupem času se hra vyrovnávala a v některých pasážích jsme měli navrch. Na domácích byla vidět touha po gólu, ovšem bezúspěšná a to nejen díky brankáři Šindelkovi, který držel naše naděje. Obrana byla pevná a organizovaná. Za zmínku rozhodně stojí doplňování od krajních záložníků Orla a Šenkyříka, kteří se poctivě vraceli a odvedli spoustu černé práce.

 

Zhruba čtvrt hodiny před koncem zápasu jsme vybojovali míč ve středu hřiště a zaveleli do rychlého protiútoku. Z levé strany prolétl centr až k nabíhajícímu Palátovi, který chtěl míč umístit k tyči, ovšem jeho střela pouze na tuto tyč zazvonila a odrazila se k Pospíšilovi, který měl stejně jako Palát smůlu, když nedokázal míč přes blokujícího hráče procpat do sítě.

 

Když už se oba týmy chystaly na pokutové kopy, tak velkou hrubku vyrobil do té doby jistý stoper Žejdlík a domácím se naskytla velká šance na náhlou smrt - vrátit se však na poslední chvíli dokázal Ondroušek a přízemní střelu zablokoval. A tak se o vítězi dalšího derby "o vládce Javorníku" muselo rozhodnout v pokutových kopech. O exekutorech pokutových kopů nechal trenér rozhodnout samotné hráče, prostě ty, kteří si na penaltu věřili.

Pokutové kopy: www.youtube.com/watch?v=NudIKkq7trc

střídačka: Matušů V., Pávek, Pospíšil, Šindelek J.

rozhodčí: Tříska, AR1 Závojský, AR2 Jelínek

diváci: 100