Minireport ze zápasu: SK Žeranovice : FK Komárno - Osíčko

05.09.2014 07:19

branky: Plhal 4, D. Klimek - Matušů M., Klas

"Ke třetímu venkovnímu zápasu ze čtyř odehraných kol zajíždělo naše mužstvo na hřiště, pro některé, neznámého soupeře SK Žeranovice. Mužstvo Žeranovic v loňské sezóně do posledních kol bojovalo o postup do vyšší soutěže ve skupině B, kde se jim nakonec postoupit nepodařilo a letos bude patřit jistě k favoritům naší skupiny. V prozatimní sezóně však Žeranovice ze tří vystoupení jen jednou zvítězili a jsou tak trošku za očekáváním. To naši borci do soutěže vstoupili vůbec nejhůře za několik let a po 3 vystoupeních neukořistili zatím ani bod. V neděli před obědem tak naši hráči chtěli tuto nezáviděníhodnou bilanci napravit a odvést si ze Žeranovic nějaký ten bodík."

    Zpočátku zápasu měli iniciativu na svých kopačkách domácí hráči, kteří se již v první minutě prošli nekoncentrovanou obranou a zakončení chybělo pár decimetrů. Na druhé straně se brzy osmělila bratrská dvojice Matušů a do vedení mohlo jít Komárno, to bychom však museli být v koncovce více přesní a klidnější. Skóre se měnilo po čtvrthodině hry, když se za naší obranou linií zjevil v ofsajdu Plhal, kterého však nechal rozhodčí pokračovat ve hře a pohodlně přes padajícího Šindelka poslal domácí do vedení - 1:0. 

    Naši hráči mohli odpovědět takřka záhy, ale Klas na neštěstí pro nás míč správně do sítě hlavou neprotečoval. Zhruba po 30 minutách zápasu se v náramné střelecké pozici ocitl Nevtípil, který však zakončil příliš zbrkle a nepřesně. Ke konci poločasu jsme domácím řádně zatopili - jejich obrana byla rozhozená a hráči, kteří se snažili podporovat útok se nestíhali vracet, což byla voda na mlýn našich hráčů jež si vypracovali celou řadu šancí a pološancí a na chvíli jakoby se domácí ze hřiště vytratili. Kýženému vyrovnání předcházela tutovka Švarce, který z bezprostřední blízkosti nechal pouze vyniknout domácího brankáře - míč vykopl na roh. Z následného rohového kopu však bylo vyrovnáno - na centr si naskočil M. Matušů hlavou srovnal na 1:1.

    Komárno však přesto ještě do poločasu inkasovalo z nenápadné akce. Centr z pravé strany se dostal do pokutového území, kde míč ideálně netrefil Plhal, ovšem v cestě byl nešťastně postavený Václavek, který ztečoval míč do protipohybu Šindelka a Žeranovice odcházely do kabin o branku veselejší - 2:1.

    Druhé dějství načali domácí ukázkovým ťukesem a ještě nádhernějším zakončením K. Klimka, který dělovou ránou pod břevno nedal Šindelkovi v brance sebemenší šanci 3:1.

    Chvíli na to měl další brankovou příležitost Švarc, kterému míč připravil Klas, ale brankář se vyznamenal i tentokrát. Hra našeho mužstva nebyla špatná, jen evergreen v proměňování šancí pokračoval. Domácím stačilo hrát pozorně ze zadu a sem tam podnikat nějaký ten brejk. Po jednom z nich měl velké štěstí Šindelek a jen tak tak že hráče nefauloval a míč si pomaličku proskotačil skrz celé malé vápno. Zhruba 25 minut před koncem zápasu se do zakončení dostal Václavek, ale stejně jako jeho kolegové selhal. O něco více úspěšný byl o několik minut později Klas, který nevypustil souboj a zlehka protečoval centr z pravé strany, který si našel cestičku k bližší tyči a Komárno bylo na dostřel jediné branky - 3:2.

    Za pár okamžiků však zaspala celá naše obrana v čele s Šindelkem, který měl situaci řešit rasantnějším vyběhnutím. Situace dospěla k faulu vně pokutového území, za což nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Ten si vzal na starosti Plhal a s přehledem situaci proměnil a dal do zbývajících minut více klidu na kopačky domácích - 4:2

    Deset minut před koncem zápasu se ještě pokusil vystřídavší Laibner o parádu v podobě dalekonosné střely - brankář jeho pokus vytěsnil na roh. Pět minut před koncem již naši hráči hráli vabank a nerozehranost se podepsala pod poslední branku, kdy střídající Šenkyřík "namazal" domácím do kontru rozhozené obrany a Plhal rozšířil svoji sbírku zásahů na čtyři. V nastavení jsme mohli ještě korigovat Matušem, který však trefil pouze tyč a ani v dalším zápase jsme se bodů nedočkali a odjeli ze Žeranovic, z možná až krutou porážkou, 5:2.

střídačka: Pitřík, Laibner, Šenkyřík

diváci: 60

rozhodčí: Mucha