Preview: FK Komárno-Osíčko : SK Rajnochovice

12.10.2012 06:40


Rozhodčí: Tříska, Zapletal Jan AR1

    Není snad jediného hráče, příznivce a fanouška Komárna-Osíčka, který by se netěšil na datum 14. října 2012. Ano, již tuto neděli bude na hrišti "Na Rybníčku" k vidění pravé a nefalšované derby. V minulých letech si hráči a fanoušci užívali derby pouze při zápasech s věčným rivalem z Loukova, kterému se podařilo postoupit do okresního přeboru a aby nebyli diváci ochuzeni o derby zápas, tak opačným směrem putovaly Rajnochovice - inu vesmírné kontinuum bylo zachováno.

    Zápas, který bude jistě pro všechny zúčastněné vrcholem podzimní části. V nelítostném souboji se proti sobě postaví domácí FK Komárno-Osíčko a hosty z nedalekých Rajnochovic. Pikantní náboj to bude zajisté pro řadu hráčů, kteří si prošli některým z rajnochovských týmu, ať už hlavním mužstvem, nebo některými mládežnickými týmy. Utkání to bude nejen pro diváky jistě zajímavé, očekává se návštěva kolem 200 diváků, protože takové derby jistě přitáhne hodně lidi, i ze širokého okolí a dokonce i ty, kteří za normálních okolností na fotbal nechodí - prostě to bude něco jako malý fotbalový svátek, jen škoda, že se obě mužstva proti sobě nemohla postavit tak o měsíc dříve, když panovalo ještě krásné a slunné počasí - to by návštěva byla možná ještě větší.

Jak vyzrát na soupeře?

    Náš soupeř praktikuje útočnou kopanou, v 10 zápasech letošní sezóny dokázali rajnochovští hráči zatížit konta soupeřů 51 brankami, když více než polovinu branek vstřelil Tomáš Topič (31 gólů). Zbytek týmu zaznamenal dohromady 20 branek. Topič je jednou z hlavních zbraní soupeře, je rychlý, důrazný a má skvělý tah na branku a dokáže velmi tvrdě vystřelit. Našim hráčům nezbývá nic jiného, než se pokusit Topiče eliminovat a tím zvýšit naše šance na úspěch. Poučením pro naše hráče může být zápas Rajnochovic na Chvalčově, kde se na Topiče hrála osobní obrana a kde si moc nezahrál a Chvalčov nakonec dotáhl utkání do vítězného konce. Mimo Topiče je v týmu také David Kubík, který ze středu zálohy tvoří hru a zásobuje Topiče pasy, ze kterých poté střílí jednu branku za druhou, proto i pohlídání si Kubíka bude velice důležité.

    Dalším nezbytným aspektem, který je potřeba k úspěchu je propracovaná defenzíva. Naše mužstvo ze začátku nehrálo v obraně optimálně a dostávali jsme spoustu branek. V poslední 4 zápasech však začala obrana lépe fungovat a za poslední 4 zápasy jsme inkasovali pouze 2x, z čehož pramění průměr 0,25 branky na zápas. Náš brankář J. Šindelek se dokonce v posledních 2 zápasech dočkal 2 čistých kont. Proto je nutné, aby hra obrany byla konsolidovaná a všichni obránci aby se snažili hrát jednoduše a nic si v zadu nekomplikovali, protože právě z chyb v obraně padá nejvíce branek. Důležitou součástí zápasu bude také disciplína - soupeř je to velice těžký a tak hrát, nedejbože v oslabení, to by bylo něco jako sypat si sůl do rány - prostě přištoupit k zápasu disciplinovaně a nenechat se vyprovokovat nikým, ani hráči ani fanoušky.

PŘEDPOKLÁDANÉ ZÁKLADNÍ SESTAVY:

    Naši hráči mají v poslední době také formu. Vyhráli 6 zápasů v řadě, konečně se rozstříleli a k vynikajícím výkonům se začal rozehrávat M. Hošťálek, kterého jde v každém zápase na hřišti hodně vidět. V posledních 3 zápasech se dokázal vždy brankově prosadit, proti Rymicím dokázal vstřelit čistý hattrick za 30 minut. Trenér Josef Šindelek by měl mít k dispozici široký kádr, nikdo se v týdnu neomluvil, tak snad na hřiště bude moct v neděli vyběhnout nejsilnějsí možná sestava. Nejdůležitější věcí ovšem bude vlastní výkon mužstva. Proto by měli hráči před zápasem dodržet životosprávu a na dnešním tréninku se snažit nezranit se. Dobré bude také se zdravě vyhecovat před zápasem a v zápase se nehádat, ale snažit se mužstvo povzbudit a pochválit.

    Doufáme, že i fanoušci přistoupí k tomuto zápasu, jako k malému svátku a poženou naše hráče dopředu. Přece jenom ty Rajnochovice musíme někdy porazit, tak proč ne teď v neděli a ať už to dopadne jakkoliv, hráči, funkcionáři a fanoušci by si měli tento zápas především užít, protože derby zápasy nebývají každý den.

Ať vyhraje ten lepší, a když nebudem lepší my, tak aspoň ten šťastnější !

 

Náš nedělní soupeř: SK Rajnochovice

trenér: Roman Chromec

vedoucí mužstva: Jiří Dubják

vzájemná bilance: 0 - 0 - 8

2005/2006  FK Komárno-Osíčko : SK Rajnochovice 1:3, SK Rajnochovice : FK Komárno-Osíčko 1:0
2007/2008  FK Komárno-Osíčko : SK Rajnochovice 1:3, SK Rajnochovice : FK Komárno-Osíčko 3:1
2008/2009 
FK Komárno-Osíčko : SK Rajnochovice 1:3, SK Rajnochovice : FK Komárno-Osíčko 9:0
2009/2010 
FK Komárno-Osíčko : SK Rajnochovice 3:4, SK Rajnochovice : FK Komárno-Osíčko 4:2 

pozn. v roce 2005/2006 Rajnochovice "B"

postavení v tabulce: 1. místo  27 bodů  9 výher, 0 remíz, 1 prohra  skóre 51:11

střelci: 31 - Topič, 7 - Hrachovec, 5 - Kubík, 4 - Ides, 1 - Doležal P., Giebel, Hájek, vlastní

Rajnochovice 2012/2013:

Rajnochovice

Záhlinice

5:0

Míškovice

Rajnochovice

1:3

Rajnochovice

Pravčice

10:0

Martinice

Rajnochovice

1:6

Rajnochovice

Ludslavice

6:1

Hlinsko p. Host.

Rajnochovice

0:5

Rajnochovice

Holešov B

4:1

Kostelec B

Rajnochovice

2:7

Chvalčov

Rajnochovice

4:2

Rajnochovice

Břest

3:1