PREVIEW XIII. kola - SK RUSAVA "B" - FK KOMÁRNO-OSÍČKO

27.10.2009 11:24

Datum a místo: 1. 11. 2009, hřiště SK Rusava, 10:15 hod.

Soupeř: SK Rusava "B" (okres Kroměříž)

V neděli dopoledne, dříve než opadne poslední rosa zajíždí náš mančaft na půdu Rusavy. Ano, té Rusavy, kterou jsme doma porazili vysoko 9:0 a právě tímto zápasem jsme nastartovali naši úctyhodnou sérii vítězství. Rezerva Rusavy je tvořena především ze starších hráčů, nebo z hráčů, kteří buďto znovu začínají s fotbalem a nebo se neprosadili do hlavního týmu Rusavy, který hraje I.B třídu zlínského okresu. Hřiště SK Rusava jako by bylo pro naše hráč prokleté. Za existence našeho fotbalového klubu se nám ještě nepodařilo na rusavském bitevním poli vyválčit ani jeden bod. A tak se budou naši hráči pokoušet o prodloužení série výher a taky o historické dobytí "Bastily".
Jak jsem již zmiňoval, tak naši hráči na úvod vítězné série rusavské béčko porazili vysoko 9:0, a tak může být zavádějící a mnozí by jsme si to tak přáli, aby se historie opakovala. Ovšem mužstvo Rusavy "B" umí doma řádně zatopit všem bez rozdílu postavení v tabulce. I nám se odtamtud leckdy jelo ztěžka a s velkými debakly. Hráči i funkcionáři si uvědomují, že síla rusavské rezervy je hlavně na domácí půdě, kdy mohou využít hráče z "A" týmu k posílení mužstva a zkvalitnění sestavy. Jenže pokud chceme uspět nesmíme na to brát zřetel, musíme prostě v neděli dopoledne sebrat poslední zbytky sil, dodržet životosprávu před zápasem a mít na své straně i náklonost fotbalového Boha.
Jak všichni víme, tak na Rusavě bude určitě hřiště podmáčené až hraniční regulérnosti. Pikantností blížíciho se zápasu je i fakt, že na Rusavě působí v bráně A-mužstva komárenský rodák Marcel Palát, který se ke strážení brány vrátil po dlouhodobé odmlce a jak již zmínil tak by právě proti Komárnu chtěl vyzvat naše útočníky na souboj. No uvidíme zdalipak to není jen kalení stojaté vody a jak se nechali slyšet naši hráči tak by to bylo z jejich pohledu také zajimavé vidět na druhé straně barikády spolužáka, kamaráda nebo souseda Marcela Paláta.
Ať bude chytat nebo ne, naše barvy si na Rusavě chtějí hlavně zahrát kvalitní fotbal a hlavně vyvarovat zranění a pokud možno zajistit si příjemné přezimování v tabulce.Řidčí a vlhčí vzduch, na který jsou tamnější "horalé" zvyklí by nám taky mohl udělat paseku. Čili jak jsem již napsal chce to k utkání přistoupit zodpovědně a můžeme si jen přát, aby vyšlo i počasí, aby nebyly již u obecního úřadu metrové závěje, nýbrž něco na styl předcházející neděle, kdy bylo typické podzimní počasí, které bylo atraktivní nejen pro samotné hráče, ale i pro diváky, kteří pokud se počasí ujme, tak je určitě uvidíme i na Rusavě.
Sportu zdar, fotbalu zvláště !

 

Bilance posledních zápasů:

podzim 2009 FK Komárno-Osíčko - SK Rusava "B" 9:0
jaro 2009 FK Komárno-Osíčko - SK Rusava "B" 7:3
podzim 2008 SK Rusava "B" - FK Komárno-Osíčko 6:1
jaro 2008 FK Komárno-Osíčko - SK Rusava "B" 4:2
podzim 2007 SK Rusava "B" - FK Komárno-Osíčko 2:1
jaro 2007 SK Rusava "B" - FK Komárno-Osíčko 5:0
podzim 2006 FK Komárno-Osíčko - SK Rusava "B" 3:1

Minulé kolo:

FK Komárno-Osíčko - TJ Ludslavice 3:2 (0:1) Vagač 2, Klas - Kavan, Vlček
Sokol Hlinsko pod Hostýnem - SK Rusava "B" 3:0 (1:0) Hradil, Škarpich, Zlámal

Postavení v tabulce:

FK Komárno-Osíčko 3. místo 24 bodů 35:16
SK Rusava "B" 8. místo 10 bodů 15:44

Střelci:

FK Komárno-Osíčko: 8 - J. Žejdlík, 5 - L. Orava, Vagač R., 4 - L. Uhřík
SK Rusava "B": 3 - M. Mikšík, 2 - M. Bílek, J. Dastych, L. Kocman, Mir.Vaculík, Mich.Vaculík

Předpokládaná sestava FK Komárno-Osíčko

Tvrdoň - Hruška, Orel, Žejdlík M., Matušů M. - Nevtípil, Vagač, Doležal, Žejdlík J. - Orava L., Klas

možné absence: Nesvadba (dl.zranění), Uhřík ?

můj tip: 0:2 (Žejdlík J. Orava L.)

 

=gio=