Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : FK Lubná 1959

24.04.2017 13:08


branky: 31. Bačinský, 38. Scholz

    Čtvrtá aprílová neděle byla zasvěcena dalšímu zápasu, tentokráte 18. kolu okresního přeboru, ve kterém naši hráči hostili na domácím hřišti tým FK Lubná 1959. Mužstvo z kroměřížska zajíždělo na půdu do Komárna jako devátý celek tabulky. Naši hráči před tímto zápasem okupovali příčku jedenáctou. První měření sil, které bylo na programu na podzim, dopadlo nerozhodně 2:2 a v penaltovém rozstřelu jsme měli více nervů a štěstí a odvezli si cenný bod navíc.

    Trenéru Josefu Šindelkovi chybělo hned několik hráčů. Chyběl Lukáš, Zátopek, Holub, Šenkyřík a Ondroušek. V týdnu panovalo na území Komárna, resp. celého Zlínského kraje typické aprílové počasí s rychlým střídáním ročních období - chvíli horko, chvíli sněžilo a tak jsme mohli v neděli očekávat ledaccos. Hlavním arbitrem pro tento zápas byl delegován p. Mucha, který měl v minulém zápase menší patálie s hráči a funkcionáři holešovské rezervy a tak nebylo divu, že si již před zápasem chtěl u obou zástupců klubů sjednat patřičný respekt. Čtvrtému jarnímu zápasu tak nic nebránilo a mohlo se začít.

    Úvodní šanci zápasu si ve 4. minutě vypracoval po autu Václavka Majkus, který pronikl do pokutového území, avšak jeho střele si cestu mezi tři tyče nenašla. Stejný hráč zakončoval o pár minut později po odraženém míči, avšak mířidla neměl správně seřízené. Hosté dobře bránili a drželi naše hráče daleko od své branky a nám se nedařilo najít recept na fungující obranu. Lubná nehrála zrovna v rukavičkách o čemž se mohli naši hráči přesvědčit během úvodní patnáctiminutovky hned několikrát, když skončili s bolestmi na zemi.

    Hosté byli v útoku velmi nebezpeční, o čemž se mohla přesvědčit naše obrana v 18. minutě, když se z nenápadné šance ocitl v těsné blízkosti branky hostující útočník, který se obtočil kolem M. Žejdlíka a z blízka nastřelil levou tyč Šindelkovy branky. O dvě minuty později se v nadějné příležitosti ocitl J. Žejdlík, ovšem jeho střela jen zatřásla ochrannou síti na víceúčelovém hřišti. Hosté se do útoku pouštěli přes vypracované akce z obrany a také nebezpečně pálili ze střední vzdálenosti, jako ve 23. minutě, kdy musel být Šindelek v pohotovosti.

    Ve 28. minutě jsme se dostali k rohovému kopu, po kterém vznikl ve vápně Lubné velký závar, když nejprve zkoušel překonat obranu Kubík a po něm ještě hlavou v záklonu Kulajta, ovšem i tato příležitost zůstala nevyužita. Na druhé straně zahrozili z nenápadné akce hosté, jelikož naše obrana propadla a rychlý break po pravé straně vyústil v centr do pokutového území, kde nikým neobsazený hráč jen těsně minul branku. Toto varování však naši hráči nebrali moc vážně a to se nám nevyplatilo a velkou porci smůly si vybral Šindelek. Náš brankář neudržel lehký míč, který mu v rukách poskočil jako horký brambor a hosté byli natolik důrazní, že se jim povedlo dostat míč za brankovou čáru a štastně vedli zásluhou Bačinského 0:1.

    Branka Lubné zapůsobila na naše hráče znovu jako studená sprcha. Nešla nám kombinace, dopouštěli jsme se až moc chyb v rozehrávce a nemohli jsme najít recept na dobře zorganizovanou a tvrdou obranu Lubné. Naopak to byla voda na jejich mlýn a netrvalo dlouho a soupeř odskočil na rozdíl dvou branek. Lubná nás na dlouhou dobu přišpendlila na naší půlce z čehož resultovala série rohových kopů. Po jednom z nich se míč dostal do pokutového území a tečovaná střela skončila na břevně odkud míč putoval znovu na nohy lubenských hráčů a trmu vrmu dotlačil do sítě Scholz - 0:2.

    Do konce poločasu se nám již nepodařilo na delší dobu pobýt na útočné polovině soupeře a tak se do kabin odcházelo za pro nás nelichotivého stavu 0:2.

    O poločase proběhlo v našem týmu střídání, kdy nevýrazného a podrážděného Václavka vystřídal Koukal. Dále pokračoval spíše boj než pohledný fotbal a naši hráči dostali možnost zahrávat volný přímý kop. K exekuci se postavil Majkus, ale jeho pokus ztečovaný ve zdi si našel náruč vděčného brankáře. Nadále se nám nedařila kombinace a obrana Lubné hrála velmi koncentrovaně a organizovaně. Nedařilo se ani jindy nebezpečnému Žejdlíkovi, na kterého našla obrana recept. Hosté nadále bránili dvoubrankový náskok a blízko byli i třetí brance, když střední záložníci nepohlídali lubenského středopolaře a ten nikým neatakovaný zamířil vstříc Šindelkovi, ovšem mířidla na směr branka seřízené neměl.

    Chvíli na to se ve velké, možná více než 100% šanci ocitl po standartní situaci Kubík, ovšem z bezprostřední blízkosti minul levou tyč branky Lubné. Zanedlouho se do dobré pozice prodíral Žejdlík, který chtěl nacentrovat před branku, avšak centrovaný míč zblokoval ve skluzu jeden z hostujících hráčů rukou a všichni očekávali, že se bude pískat penalta. Jiného názoru byl však hlavní rozhodčí p. Mucha, který ponechal tuto závažnou situaci bez povšimnutí a musel si tak od diváků vyslechnout na svoji adresu spoustu nelichotivých poznámek.

    Stejná situace ovšem z jiným prohřešením ze strany hostů byla k vidění v poslední čtvrthodině hry, kdy si na Žejdlíka počíhal jeden ze stoperů a nevybíravě jej na hranici pokutového území sestřelil, ovšem znovu se nepískalo, píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá, což velmi znovu popudilo domácí fans, kteří nemohli po zápase přijít hlavnímu arbitrovi na jméno. Ruku na srdce, asi právem protože alespoň jednou se penalta písknout mohla a hlavně měla (říkali to i hostující hráči). Definitivní podobu zápasu mohli znovu přidat hosté, ale znovu je zklamala nepřesnost a tak výsledek 0:2 zůstal až do konce zápasu a Komárno tak nedokázalo potřetí za sebou uhrát žádný bod. Zmenšující se náskok na poslední tým je vztyčeným ukazováčkem do dalších zápasů.

Tomáš Majkus

střídačka: Nesvadba, Orava, Koukal, Matušů

diváci: 120

rozhodčí: Mucha