REPORT ze zápasu - FK Komárno-Osíčko : Moravan Kostelec u Holešova "B"

06.10.2010 19:00

FK Komárno-Osíčko : Moravan Kostelec u Holešova "B" 6:0 (4:0)

branky: 23. Kundrát, 40. Klas, 42. a 90. J. Žejdlík, 43. a 57. Fabián


"Přehlídka neproměněných šancí"

    V dalším domácím zápase, který byl rovněž předposledním představením na hřišti "na Rybníčku" jsme hostili rezervní tým Kostelce u Holešova. Tým jež se pohybuje na samém dně naší soutěže nepřijel na náš trávník zrovna s nejlepšíma vyhlídkama. Tým Kostelce z dosavadních 8 zápasů dokázal pouze 2x remizovat a s 2 body okupuje poslední příčku. Naopak mužstvo Komárna je v horní polovině tabulky a pomalu se škrábe na vrchol. Trenér Ivo Platek v tomto zápase postrádal R. Tvrdoně, M. Ondrouška, J. Nevtípila a také distancovaného R. Perutku. Terén byl oproti úterní předehrávce ve vynikajícím stavu a tak jsme očekávali pěkný fotbal od začátku až do konce.

    Do utkání jsme vstoupili lépe my a to když ve 2. minutě spálil tutovku po přihrávce J. Žejdlíka T. Kundrát, který byl sám tváří v tvář hostujícímu brankáři. V 9. minutě se osmělili také hosté a to střelou ze střední vzdálenosti, se kterou však neměl brankář Bancik sebemenší problémy. V 10. minutě jsme mohli jít do vedení a to když po rohu hlavičkoval M. Matušů, jeho hlavičkový pokus však srazil obránce na další roh. Ve 13. minutě zkoušel štěstí opět T. Kundrát po přiťuknutí V. Fabiána, ovšem pálil nepřesně. Aktivita domácích narůstala a zdálo se to být snad jen čekání na úvodní gól. Když gól nepřinesl ani průnik J. Žejdlíka, ani střela M. Žejdlíka, která letěla vysoko nad bránu ani další pokus J. Žejdlíka tak se zdálo, že největším problémem bude vstřelit úvodní gól.

    Ovšem naše barvy se nakonec dočkaly. V 23. minutě vymotal 2 obránce D. Klas, přihrál do tandemu nabíhajícímu T. Kundrátovi, který konečně strhl vedení na stranu Komárna - 1:0. Po úvodním gólu hlad po zvýšení vedení stoupl. Měli jsme místy až drtivý tlak, ovšem zklamalo jako v mnoho případech opět zakončení. V 33. minutě měl na kopačkách druhou branku V. Fabián, který však z úhlu pálil tvrdě, leč nepřesně. O minutu později se projevili také hosté, avšak jejich střela postrádala nikoli razanci, nýbrž přesnost a tak ve 40. minutě přišel pro hosty trest. Rohový kop rozehrál R. Vagač, který našel přesně hlavu D. Klase, který tak zvýšil vedení na 2:0. Totální destrukci hostující obrany dokumentovala následná akce kapitána J. Žejdlíka, který si na půlící čáře řekl o míč a slalomem "alá Šárka Záhrobská" dovezl míč až do brány - 3:0. Tuto destrukci dokumentoval následný gól Komárna, který přišel ihned po rozehrání. Hosté se v obraně nepohodli a volný míč bez rozmyslu napálil na bránu V. Fabián a přízemní střelou zvýšil na 4:0. Ten samý hráč mohl stanovit poločasový výsledek na 5:0 ovšem v samostatném úniku vystřelil jen těsně vedle. Tak se do kabin odcházelo za klidného stavu v poměru 4:0 pro Komárno.

    Do druhé půle jsme vstoupili stejně jako do půle první a to velkým tlakem, který vyústil v sérii několika rohových kopů. Po jednom z nich nebezpečně hlavičkoval "hobit" v naší sestavě R. Šipula, další šanci po rohu měl také V. Fabián, který hlavičkoval těsně nad branku. O pár minut později se situace opakovala. Exekutor rohových kopů R. Vagač našel opět přesně hlavu V. Fabiána, který svou druhou brankou v zápase zvýšil na 5:0. Po čtvrthodině druhé půle byla na "Rybníčku" k vidění akce jako z fotbalové učebnice. R. Šipula přenesl míč na volného T. Kundráta, který z první nabil R. Vagačovi, který krásnou střelou z voleje minul levou tyč hostující branky. V 17. minutě byla naopak k vidění šance, která se zahazuje jen málokdy. Míč po centru z levé strany doputoval až k neobsazenému D. Klasovi, který z malého vápna nepochopitelně přestřelil branku.

    V 23. minutě měl velkou šanci čerstvě vystřídavší L. Orava, jenže střela mu asi nesedla tak jak by si představoval a v té samé minutě zkoušel pozornost hostujícího brankáře také V. Fabián. První vážnější akce hostů ve druhém poločase byla k vidění až v 25. minutě. Dlouhý pas za obranu se dostal až do pokutového území, kde možná trošku zaspal i T. Bancik a hráč hostí trefil pouze břevno. O pět minut později se do další vážné šance řítili hosté a to když využili chybu špatně kombinujících zadáků Komárna a v hodině "dvanácté" zastavil průnik hostujícího útočníka stoper J. Šindelek. Hosté evidentně ožili, snad s vidinou čestného úspěchu. Následovaly dvě velké příležitosti, při první vynikl T. Bancik, při druhé střele z přímého volného kopu mu opět pomohla branková konstrukce. Aby těch břeven nebylo málo tak i u nás jednou zazvonilo a to po střele R. Vagače ze střední vzdálenosti. V 36. minutě byla k vidění další překrásná fotbalová akce. T. Kundrát prudce nacentroval a chybělo málo aby dovršil hattrick V. Fabián - jeho hlava šla nad bránu.

    Z následné protiakce opět zvonilo břevno za zády T. Bancika. Agilně hrající záložník hostí tak trefil již podruhé ve druhé půli břevno, nutno dodat, že druhá střela měla gólové parametry a chybělo snad pár centimetrů. Do jedné z našich posledních šancí v zápase se přimotal také střídající V. Matušů, jehož střelu, která snad mířila mezi tři tyče nešťastně zblokoval L. Orava - hold "Václave, snad příště". Definitivní tečku za utkáním udělal symbolicky kapitán J. Žejdlík, který po přihrávce od R. Vagače trefil nekrytý prostor hostující brány - 6:0. Poté hlavní rozhodčí nám dobře známý Jan Koláček naposledy foukl do píšťalky a domácí mohli slavit zasloužené vítězství nad rezervou z Kostelce v poměru 6:0.

Sláva vítězům, poraženým čest.

Sestava FKKO: T. Bancik - R. Nesvadba, J. Šindelek, M. Žejdlík, M. Matušů - T. Kundrát, R. Vagač, R. Šipula, J. Žejdlík - V. Fabián, D. Klas

střídačka: L. Orava, V. Matušů

nejlepší hráči dle redakce: Šipula, Vagač, Fabián

rozhodčí: Koláček (8)

diváci: 80

hodnocení hráčů: T. Bancik (8) - R. Nesvadba (7), J. Šindelek (7), M. Žejdlík (7), M. Matušů (7) - T. Kundrát (8), R. Vagač (9), R. Šipula (9), J. Žejdlík (8) - V. Fabián (9), D. Klas (8)

=gio=