Report ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : Moravan Kostelec u Holešova B

22.11.2012 07:12


branky: 17. Nevtípil, 19. a 50. Hošťálek, 28. Perutka - 79. Páník

    K poslednímu představení v podzimní části sezóny jsme si jako hosty, v nezvyklý den i čas, na hřiště "Na Rybníček" pozvali rezervní tým Moravanu Kostelce u Holešova. Mužstvo Kostelec B se nacházelo před zápasem na 13. místě tabulky. To naši hráči se mohli pyšnit sérií 10 vítězných zápasů v řadě, když naposledy prohráli ve čtvrtém kole s rezervou Holešova. Od té doby naši hráči sbírali jedno vítězství za druhým. Mužstvo Komárna - Osíčka se však mohl pyšnit nejen dlouhou šňůrou vítězství, ale také domácí neporazitelností, která trvá už o něco déle než 1 rok, z čehož vyplývá, že se ze hřiště "Rybníčku" je jakousi noční můrou všech hostujících mužstev. Trenér Josef Šindelek měl před tímto zápasem velké problémy se sestavou. Hráčská absence čítala tyto jména: Nesvadba, Hruška, Orel, Klas, a bratři Matušů. Velkou neznámou byl hlavní rozhodčí Sanislo, který, jak se později ukázalo pískal velice dobře. Počasí bylo na podzim až netypicky krásné, několik desítek diváků si také našlo v sobotu před obědem čas a tak nic nebránilo, aby mohla začít rozlučka s podzimní částí fotbalové sezóny.

 

FK Komárno-Osíčko : Moravan Kostelec u Holešova B

    Úvod zápasu patřil Komárnu, které se do svého soupeře rázně zakouslo a již v 5. minutě zápasu zkoušel pozornost hostujícího brankáře po Hošťálkově přihrávce Perutka. Další šance Komárna na sebe nenechala dlouho čekat, po rohovém kopu míč doletěl k Perutkovi, který jej hlavou vracel do ohně, kde se k míči dostal J. Žejdlík, ale hradbu těl se mu ve skrumáži prostřelit nepodařilo. První šanci hostujícího týmu měl kupodivu levý obránce, který obešel dva hráče a prudkou střelou ze střední vzdálenosti vyprášil Šindelkovy rukavice. Na druhé straně ihned po výkopu se odhodlal ke krásné střele Perutka a hostující brankář musel vytáhnout jeden z mnoha výtečných zákroků a jeho pokus vyrazil na roh. Komárno stále více a více kousalo a gól byl prakticky cítit ve vzduchu - hlavou se o to pokoušel M. Žejdlík, ale přestřelil.


Komárno bylo od začátku zápasu velmi aktivní a byla jen otázka času, kdy diváci uvidí první gól

    Komárno se zaslouženého vedení dočkalo v 17. minutě, to když Hošťálek po faulu rozehrál standartní situaci a obránce Kostelce míč pouze odrazil k nabíhajícímu Nevtípilovi, který se štěstím prostřelil brankáře a potvrdil tak svoji střeleckou formu, když v posledních 3 zápasech, ve kterých nastoupil, vždy dokázal soupeřova brankáře pokořit - 1:0.


Branka na 1:0 - Hošťálek centruje a Nevtípil doráží, jednoduchá fotbalová akce

    Po první brance se nadále na hřišti odehrával scénář z úvodních minut zápasu. Komárno mělo více balón na svých kopačkách a hosté pořádně nemohli najít svůj zápasový rytmus, ale i přes to všechno měli blízko k vyrovnání. V 19. minutě hrubě chyboval v obraně zkušený stoper Šindelek a nabídl šanci na vyrovnání, tu ovšem Kostelec využít nedokázal i díky dobrému postavení našeho brankáře, který střelu po zemi lapil do svých rukavic. Hra se poté přenesla na druhou stranu, kde vyslal prudkou ránu levačkou Perutka, kterou brankář jenom vyrazil na břevno, kde svůj čich na góly zužitkoval ve druhý komárenský gól dobíhající Hošťálek 2:0.


Na 2:0 zvyšoval v 19. minutě zápasu M. Hošťálek po břevně R. Perutky

    Ústřední postavou celé první půle a potažmo celého zápasu byl aktivně hrající Hošťálek, který však neměl své mířidla správně seřízené. Ve 22. minutě prodloužil míč do pokutového území po dlouhém autu Ondrouška Kundrát, tam si jej zpracoval a potáhl Hoštálek a z prostoru mezi malým vápnem a penaltou však svou střelu mezi tři tyče trestuhodně nevměstnal.


Tutovku jako hrom spálil po prodlouženém míči Hošťálek

    Tentýž hráč byl v hlavní roli také po 25 minutách hry. V prvním poločase výborný Perutka skvěle načasoval svoji přihrávku za obranu a Hošťálek se řítil tváři v tvář kosteleckému brankáři, který opět vytáhl výborný zákrok když jeho střelu na poslední chvíli dokázal špičkou kopačky vyrazit. Hostující brankáře se musel mít stále na pozoru, protože se na něj valil jeden útok za druhým.


Hošťálek měl v prvním poločase snad 5 gólových příležitostí, ale brankář mu radost z gólu ne a ne dopřát

    V 28. minutě vznikl v pokutovém území Kostelce obrovský závar. Centrovaný míč ze strany prolétl až na penaltu, kde se pokoušel přidat svoji druhou branku v zápase Nevtípil, po něm také hlavou Hošťálek, ale branka jako by byla zakletá - odkopem se hosté alespoň na chvilku osvobodili. Ovšem ne na dlouho. Brankář Šindelek vykopl míč hluboko za polovinu hřiště, kde si jej ze vzduchu elegantně do běhu zpracoval Perutka a svůj vynikající výkon korunoval třetí brankou v síti Kostelce - 3:0.


Vynikající fotbalovou chytrost a zakončení předvedl R. Perutka - 3:0

    Jako na střelnici si musel připadat hostující brankář, když on byl v roli zajíce a v roli střelce Hošťálek, který se neustále pokoušel ohrožovat branku hostujícího týmu. První pokus mířil těsně nad, druhá střela už byla o poznání lepší, to když dobře zakombinovali právě Hošťálek s Kundrátem a do třetice když se výše jmenovaný pokoušel po dlouhém míči za obranu brankáře přehodit.


Jako u Verdunu pálil v prvním poločase M. Hošťálek, trefil se však pouze jednou

    Hosté se mohli dočkat korekce stavu těsně před přestávkou, když na pravé straně dobře zakombinovali a rychlou akcí přenesli hru až do pokutového území, kde je však vychytal Šindelek. Do poločasu byli ještě 2x nebezpeční hosté, když se snažili dostat míč za záda Šindelka po rohových kopech a vzniklých závarech, avšak bezúspěšně. Skončil tak první poločas, který domácí tým zvládl na výbornou, když po brankách Nevtípila, Hošťálka a Perutky vedl 3:0 a to ještě spousta šancí zůstala neproměněna.


Hosté se v první půli před branku tlačili jen sporadicky, měli hodně práce s bráněním

    Druhý poločas už byl v podání našeho týmu o něco slabší. Na začátku druhého poločasu zaujmula diváky střela Perutky, která byla více nebezpečná, než se zprvu zdálo a skončila k překvapení všech na pravé tyči. V 50. minutě vystihl špatnou rozehrávku Kostelce Hošťálek a tentokráte se mu v souboji 1 na 1 proti brankáři vedlo lépe než v poločase prvním. Hostující brankář sice dobře vyběhl, ale Hošťálek stihl míč poslat kolem něj a dobíhajícímu obránci chyběla snad jen půl vteřina, aby míči zabránil v cestě za brankovou čáru - 4:0.


Po chybě v obraně střílí Marek Hošťálek branku už na 4:0

    Po čtvrté brance, jakoby se Komárno v útočné fázi hřiště vytratilo a začali hrát hostující hráči, kteří se čím dál více tlačili před Šindelka a chtěli alespoň docílit čestného úspěchu v zápase, ale to se jim dlouho nedařilo, protože pozorná obrana nedávala hostujícím hráčům příliš prostoru ke kombinacím a ani střelám. V 73. minutě však mohlo Komárno ještě jednu branku přidat - Nevtípil se ve vápně obtočil kolem svého strážce a v cestě za druhým gólem v zápase mu stál pouze brankář, který mu radost ze druhé branky nedopřál.


Ke konci zápasu hosté zabrali a dočkali se také čestného úspěchu

    Hosté se kýženého čestného gólu dočkali až v 79. minutě, kdy se po rohu nejrychleji zorientoval nikým neobsazný Páník a snížil na 4:1. To Komárno mohlo ještě minimálně 2 branky přidat a kdo jiný měl prsty v další akci než Hošťálek. Samostatný únik však vyřešil špatně, když mohl najít střídajícího "Glgaldinha", na kterého zívala prázdná branka. Poslední šance zápasu tak zůstala neproměněná, ale to naše hráče nemuselo vůbec mrzet, protože jsme dokázali svému soupeři nastřílet 4 branky a zaslouženě jsme zvítězili 4:1, když se trefili Nevtípil, Perutka a 2x Hošťálek. Po zápase proběhla děkovačka divákům a poté se již většina zúčastněných přesunula do místního lokálu na schůzi výkonného výboru a posléze ve večerních hodinách na ukončenou, která se protáhla až do nedělních odpoledních hodin. Hold se to vše muselo řádně oslavit.


Děkujeme všem fanouškům za jejich podporu a uvidíme se zase na jaře !

RESUMÉ: "Poslední zápas si hráči i fanoušci jistě užili. Viděli jsme kvalitní výkon celého mužstva, jenom škoda obdržené branky, ale vyloženě jsme si o ni koledovali svým laxním přístupem v poslední čtvrtině zápasu. Výborně zahráli Perutka s Hošťálkem, Perutka byl mozek týmu, Hošťálek zase představoval neustálé nebezpečí pro branku soupeře, jen škoda těch neproměněných šancí, ale asi je potřeba si nějaké ty góly nechat i na jarní část. Třetí místo je po vlažném a špatném začátku soutěže velmi dobrým umístěním a doufáme, že se nám jej podaří co nejdéle udržet."

 

sestava FK Komárno - Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Ondroušek Martin, Žejdlík Jaroslav (c), Fabián Vladimír - Žejdlík Martin, Perutka Radim, Kundrát Tomáš, Nevtípil Jakub (Gajdůšek Miroslav) - Hošťálek Marek, Orava Libor (Gadas Jaromír)

diváci: 50

rozhodčí: Sanislo