Report ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : Moravan Kostelec u Holešova "B"

08.04.2014 08:34

branky: Hošťálek, Žejdlík J., Orava

  V první aprílovou neděli čekalo naše mužstvo první utkání po dlouhé zimní pauze na domácí půdě. Naše nedobytná tvrz se do tohoto zápasu pyšnila svoji neporazitelností, která čítala úctyhodných 29 zápasů a všichni pevně věřili, že neporazitelnost přetrvá i po tomto zápase. Naším soupeřem byla tentokráte rezerva Kostelce u Holešova. V podzimním vzájemném měření sil jsme na půdě, momentálně šestého Kostelce, hladce zvítězili 0:7. Domácí hráči chtěli odčinit "blamáž" z minulého týdne, když pouze remizovali na půdě předposledního Hlinska pod Hostýnem 2:2.  

   15 hráčů byl počet, který se na předzápasovém srazu hlásil trenéru Josefu Šindelkovi. Z krátkodobých absentujících hráčů chyběli pouze Ondroušek a V. Matušů. Sestava oproti minulému týdnu poznala jen dvě změny. Na pozici brankáře se vrátil Jiří Šindelek, na místo pravého záložníka "přiletěl" z Prahy R. Orel. Terén byl napříč tomu, že od podzimu pořádně nezapršelo na své poměry připraven, počasí kdyby bylo o něco lepší tak by se nikdo určitě nezlobil. Jako hlavní arbiter byl delegován O. Závojský. Před samotným úvodním hvizdem se naši hráči  ještě jednou, na hřišti, rozloučili s dlouholetým hráčem, funkcionářem a jedním ze zakladatelů fotbalu v Komárně, s panem Karlem Palátem a uctili jeho památku minutou ticha.

    Úvod zápasu byl z naší strany opatrný a počáteční otrkávání soupeře vyústilo v první vážnější akci ve 3. minutě, když po rohovém kopu nejvýše vyskočil kapitán J. Žejdlík, ale první hlavičková hrozba pro hostující branku se nekonala, protože míč letěl nad břevno. Od začátku jsme měli územní a herní převahu a soupeř se jen horko těžko bránil našim útokům, ovšem chyběla finální přihrávka a nějaký ten nápad. V 11. minutě se snažil individuálně prosadit M. Palát, který si narazil se spoluhráčem, ale jeho střelu levou nohou dokázala pro tentokrát obrana Kostelce eliminovat.

    Až po čtvrt hodině hry se do svého typického průniku dostal Hošťálek a Palátovi na zadní tyči chybělo jen pár centimetrů, aby skluzem poslal míč do branky. Hosté se prakticky do útoku vůbec nedostali, všechny jejich náznaky postupných útoků posbírali obránci, nebo se vlastními chybami zbytečně o míč připravovali.

    První domácí branky po zimní přestávce se namlsaní domácí fanoušci dočkali ve 20. minutě zápasu. Majkus dostal míč do nohy, zbavil se svého hlídače a krásně načasovanou přihrávkou za obranu vyzval ke skórování Hošťálka, který tuto pobídku neodmítl a hokejovým způsobem poslal brankáře na zem a pohodlně dopravil míč za brankovou čáru - 1:0.

    Za pár okamžiků se mohl své první soutěžní branky v dresu Komárna dočkat "dlouhý Janek" Laibner, ale stejně jako v předchozích zápasech když už se k hlavičce dostane, tak kulatý nesmysl do branky ne a ne dostat.

    Aktivita Komárna směrem dopředu neustávala. V rozmezí dvou minut se do šance dostal nejprve  Hošťálek, kterému míč z pod noh sebral včasným  vyběhnutím brankář a Majkusovi, který vyzkoušel štěstí dalekonosnou střelou, sebrala radost z gólu horní tyč. Za zmínku stojí také střela Orla, která však stejně jako předchozí pokusy jeho spoluhráčů, skóre zápasu zatím nezměnila.

    V poslední patnáctviminutovce prvního poločasu se propracoval do šance po vybojovaném míči Nevtípilem Hoštálek, ale brankář opět úřadoval hostující strážce svatyně. Krátký byl ovšem na hlavičku J. Žejdlíka po přesně načechraném centru Hošťálka po standartní situaci z 37. minuty a Komárno šlo do dvoubrankového vedení - 2:0.

    Ještě před odchodem do kabin si stihl hostující brankář, který držel hosty celý první poločas, připsat jeden reflexivní zákrok, kterým vykopl míč směřující do branky po závaru Komárna. Poslední příležitost prvního dějství měl na svědomí Majkus, který zkoušel zakončit na zadní tyč - utěšené střele chybělo pár decimterů. Skončil tak první poločas ve kterém hru i výsledek ovládlo Komárno a do kabin odcházelo
s dvoubrankovým vedením
.

    O přestávce došlo ke střídání v domácím dresu, když T. Kundrát nahradil M. Hošťálka, Klas se tím pádem posunul ze zálohy do útoku. Druhou půli začalo Komárno opět útočně a po pár vteřinách hry se pokoušel překonat brankáře těžkou střelou bodlem J. Žejdlík, ale branku bohužel netrefil. Za pár okamžiků dostal ideální přihrávku za obranu Klas, který však s nabídnutou šancí tváří v tvář brankáři neuspěl, protože si míč špatně zpracoval a příliš předkopl. Z následné rozehrávky rozehrával až moc profesorsky situaci M. Palát a míč mu sebrali protihráči a jen díky špatnému zakončení kosteleckého útočníka zůstal stav nezměněn.

    Postupem času se na hrací plochu dostávali všichni hráči, kteří byli převlečeni v domácím dresu a jeden z nich Kunz pálil z levé strany na branku po rychlé akci, ovšem změnu skóre to neznamenalo. Další nezdar zažil v 61. minutě Klas, který by mohl po dnešním zápase přemýšlet, jestli by nemohl vypomáhat v místní pálenici, protože pálil jednu šanci za druhou - v tento okamžik dostal ideální přihrávku od Žejdlíka a namísto umístěné střely volil kličku, kterou mu ovšem brankář nesežral a pohodlně mu míč sebrel z pod nohou. Poté se k velkému sólu nadechl Majkus, který sebral míč u našeho pokutového území a vydal se vstříc dobrodružství až jej zastavil ,dle fanoušků v pokutovém území neodovoleně, jeden z obránců a bylo po parádě.

    Hosté se ani moc nesnažili s utkáním cokoliv udělat, hrozili jen sporadicky a když už jim nějaká střela letěla na branku tak ji v pohodě zlikvidoval brankář Šindelek. V minutě 70. se do míče krásně za pokutovým územím položil Kundrát a jeho dělovku brankář vyrazil a o zbytek se již postarali obránci a odvrátili míč do bezpečné vzdálenosti. O třetí hřebíček do kostelecké rakve se postarali ve spolupráci centrující Nesvadba a střídající Orava, který nebezpečný centr do vápna přetavil v krásný gól hlavou - 3:0.

    Těsně před koncem zápasu se po přenesené hře z leva do prava ocitl opět nikým neatakovaný Klas a po zkušenostech z předchozích nezdarů tentokráte volil střelu, která se však sotva doplížila do náruče vděčného brankáře. Chvili na to Klas raději hledal svého parťáka v útoku Oravu, kterému radost ze druhé branky překazil opět výtečně chytající brankář, který snad jako jediný z hostujících hráčů v tomto snesl přísnější měřítko.

    Svůj vysoký standard dokázal brankář Kostelce těsně před koncem zápasu, kdy si na něm zuby vylámal dvakrát J. Žejdlík, který  napoprvé neuspěl s dorážkou v pozici ležícího střelce, ani podruhé 2 minuty před koncem zápasu po samostatné akci kdy jej vychytal. To však nemuselo kapitána ani nikoho z domácích příliš mrzet, protože i bez štědřejšího gólového vyjádření naši hráči potřicáté v řadě uhájili domácí neporazitelnost a zvítězili s neškodným Kostelcem 3:0 a opět mohl "Rybníčkem" znít vítězný pokřik z úst všech hráčů.

Sláva vítězům čest poraženým!

KEC NA KONEC: "Ostudu v podobě remízy z minulého týdne z Hlinska jsme sice odčinili, ale nutno říci, že nám to soupeř z Kostelce hodně usnadnil svým přístupem k zápasu a předvedenou hrou. V prvním poločase jsme byli jasně lepší, ve druhém jsme polevili a většina akcí byla kouskovaná, hra místy rozháraná a čitelná. Chce to vmést do hry větší nápaditost. Hodnotit jednotlivé hráče není třeba to je na trenérovi, ale v dnešním zápase bych vyzdvihl individuální výkon našeho špílmachra Majkyho, který byl pro mě "man of the match", jen chyběl ten kýžený gól, který by jeho výkon určitě katapultoval do závratných výšin. V příštím kole to bude jiná káva, zajíždíme na půdu silného soupeře do Všetul, kde se pokusíme, alespoň dle mého mínění, proti rezervě Holešova minimálně 3 body urvat :). Howgh - domluvil jsem."

 


střídačka: Kunz, Kundrát, Orava, Šenkyřík

rozhodčí: Závojský O.

diváci: 120