Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : SFK ELKO Holešov B

16.04.2013 08:40

branky: vlastní 2 - Kováč 2

   

    V nedělní odpoledne proti sobě los soutěže svedl náš tým FK Komárno-Osíčko a mužstvo SFK ELKO Holešov B. Ještě pár dní před zápasem nebylo jisté, zda se bude vůbec hrát, jelikož hříčky paní zimy značně zasáhly naše domácí hřiště "Na Rybníčku". Ovšem zásluhou obětavé práce pár lidí se nakonec hřiště dalo do stavu téměř ideálního. Mužstvo SFK ELKO Holešov B nás v podzimní části v zápase plném našich šancí porazil 3:1.  Před zápasem se mužstvo Holešova nacházelo na 5. místě tabulky s 35 body a dal se tudíž očekávat vyrovnaný zápas. I proto bylo o motivaci postaráno hráči chtěli především vrátit soupeři tuto smolnou porážku. Před zápasem však byla naše sestava značně zdecimovaná. Trenérovi Josefu Šindelkovi chyběli nemocní Perutka, Hošťálek, Orel a vykartovaný Ondroušek. Bez těchto hráčů vyběhli naši hráči na trávník a pustili se do boje o prodloužení domácí, více než rok a půl trvající neporazitelnosti.

 


FK Komárno - Osíčko : SFK ELKO Holešov "B"

    Do utkání lépe vstoupili naši hráči a již ve 2. minutě mohli jít do vedení, po rohovém kopu se míč dostal ke Klasovi, který však svoji střelu nedokázal řádně umístit. O 2 minuty později byl ještě blíže brance domácí kapitán J. Žejdlík. Po rozehrané standartní situaci zůstal v prostoru velkého vápna zcela neobsazený - radost z gólu mu však překazilo břevno. Komárno mělo v úvodu zápasu herní převahu a korunovat ji mohl v 8. minutě krásnou brankou Fabián, který vystřelil z uctivé vzdálenosti, jeho pokus brankář vyrazil pouze před sebe, kde se míč snažil dorazit Orava, ale dostat kulatý nesmysl za brankovou čáru se mu nepodařilo. Hostující hráči předváděli dobrý kombinační fotbal, ovšem chyběl jim jeden nebo dva typičtí útočníci, kteří by byli schopni útočné akce zakončit.


Hlavička J. Žejdlíka skončila v úvodu utkání pouze na břevně

    Po úvodním tlaku domácích začali pomalu, ale jistě vystrkovat růžky také hráči Holešova. První vážnější střelu z hostující strany jsme mohli zaznamenat zhruba po 20 minutách hry - krásná táhlá střela však skončila vedle branky. Druhá šance Holešova už byla z kategorie tutových. Po chybě v naší obraně, se do samostatného úniku řítila hned dvojice útočníků, první z nich však vzniklou situaci vyřešil na štěstí pro domácí špatně. Namísto individuálního zakončení zvolil přihrávku na svého spoluhráče, kterého však vracející se hráči o možnost skórování připravili.


Velkou příležitost k úvodní brance spálili v 25. minutě hosté

    Ve 27. minutě to byli zase naši hráči, kteří zahrozili. Kundrát v rohu hřiště vybojoval míč, předložil jej Žejdlíkovi, který se technicky snažil trefit zařízení, ale střela letěla pouze nad horní tyč. Úvodní branka utkání padla po půl hodině hry. Po faulu si míč postavil hrající trenér J. Šindelek, poslal míč směrem na branku, kde jej brankář pouze vyrazil před sebe, po vzniklé skrumáži, kde se připletlo hned několik hráčů, byl tím hlavním nešťastným hostující obránce, který si míč srazil do vlastní branky a poslal tak k vlastní nelibosti domácí tým do vedení - 1:0.


Po této standartce si hosté vstřelili vlastní branku - 1:0

    Náskok mohl o pár minut později navýšit J. Žejdlík, ale ve slibné situaci nedokázal míč usměrnit mezi 3 tyče a chvíli po něm se do velké šance z obrany proháčkoval mezi 3 bránícími hráči Fabián a dopadl stejně jako před tím Žejdlík. Když už vše vypadalo, že naši hráči půjdou do kabin s jednobrankovým vedením, tak naši propadli, hosté se rychlé dostali do přečíslení a dokázali vyrovnat - střelou kolem stojné nohy Šindelka se prezentoval Kováč a upravil na poločasových 1:1.


Křižnou střelou hostující Holešov vyrovnal poločas na 1:1

    Chvíli před začátkem druhého poločasu proběhlo na hřišti slavností předání památečních předmětů, našemu dlouholetému hráči a kamarádovi Liboru Oravovi, který v půli března oslavil kulaté narozeniny. Ještě jednou mu toutu cestou chceme popřát vše nejlepší.


 

    Druhý poločas měl přímo raketový start. Naši hráči se ještě nestačili pořádně na hrací ploše rozkoukat a už prohrávali. Hráči Holešova předvedli rychlý postup do útoku a svou druhou brankou se o vedení holešovské rezervy postaral opět Kováč - 1:2.


Rychlý kontr Holešova přetavil v druhou branku Kováč - 1:2

    Po rychlé obdržené brance byli naši hráči jako opaření. Vůbec se jim nedařila kombinace, útočné akce ztroskotávaly na dobře organizované obraně soupeře, celkově chyběl nápad a také někdo, kdo by vzal tíhu zodpovědnosti na sebe. Naopak to byli opět hosté, kteří se rychlou přímočarou akcí dostali na dostřel branky Šindelka, centrovaný míč směřující před branku ač nechtěně, tak šikovně srazil na tyč J. Žejdlík a po brankové čáře vyvezl i přes snahu dotírajícího útočníka míč do bezpečí.


Kulečník si zahrál J. Žejdlík - tyč a pryč od branky :)

    Hostující hráči působili alespoň ve druhém poločase klidným dojmem, bez větších potíží bránili svůj jednobrankový náskok, ale bylo to také  zásluhou našich hráčů, kteří se nedokázali prosadit. Ojedinělou šanci měl v 70. minutě Nevtípil, ke kterému propadl míč po vyhraném souboji L. Orava s obranou Holešova. Nevtípil však s nabídnutou šancí nenaložil tak jak by chtěl, namísto střely volil posunutí míče do prostoru, kde jej v pokutovém území k jeho smůle čistým způsobem odzbrojil vracející se obránce.


Čistý skluz předvedl hostující obránce při průniku Nevtípila

    Závěrečná dvacetiminutovka byla ve znamení marné snahy domácího týmu o vyrovnání a držení jednobrankového vedení z pohledu hostí. S přibývajícím časem přibývalo také osobních chyb v komárenské obraně ve snaze o vyrovnání. Jednu z nich mohli hosté potrestat po rychlém přenesení hry z obrany, ale chyběl potřebný klid v zakončení.

    S blížícím se koncem zápasu přibývalo standartních situací, hlavně rohů na naší straně, ale kýžená branka ne a ne padnout. V 80. minutě se o střelu z volného přímého kopu pokoušel J. Žejdlík, poté to tentýž hráč zkoušel po odraženém míči od rohové zástavy, ale střela jen prolétla pokutovým územím, stejně tak skončil i pokus jeho bratra, který rovněž hlavičkoval nad.


Těsně vedle mířil J. Žejdlík

    V 81. minutě zahráli naši obránci špatně ofsajd systém a hostující hráč se řítil sám na Šindelka, ovšem útočícímu hráči chyběl potřebný klid v zakončení a rovněž výborně zareagoval brankář Šindelek, který dobře přečetl útočníkům záměr. 


Důležitý zákrok si připsal v 81. minutě Šindelek

    Komárno 5 minut před koncem zápasu přeci jenom zamklo soupeře před jeho brankou, Kundrát si dal míč kolem obránce, který jej musel faulovat a rozhodčí nařídil pokutový kop. Jak mladý všivák dokáže rozhodit starého pardála - to byla scéna, jež následoval po odpískání pokutového kopu. Šindelek si postavil míč, v tom k němu vyrazil brankář a uchopil míč, za což měl vyfasovat žlutou kartu a posunul mu míč mimo, tak musel Šindelek znova k balónu a postavit si ho znova. Poté následovalo pár pohybů brankáře na lajně a zákrok, kterým brankář zatím držel jednobrankové vedení svého týmu.


Neproměněná penalta v 84. minutě málem stála Komárno všechny body

    Fotbalový bůh se však nakonec nad komárenským mužstvem přeci jenom slitoval. Na pravé straně zatáhl míč Žejdlík, zasekl a točeným centrem hledal své spoluhráče v prostoru před brankou. Ovšem nikdo z jeho spoluhráčů se k míči nedostal. Kdo se k němu dostal tak byl opět hostující hráč s číslem 6, který krásně prodloužil míč mimo dosah brankáře a svým druhým vlastním gólem v zápase vyrovnal - 2:2. Jednoznačně hostující hráč s číslem 6 byl nejlepším hráčem v našem mužstvu :) Konec utkání se kvapem přiblížil a obě mužstva byla nakonec s bodem spokojena, ikdyž upřímně řečeno, hostující tým byl v zápase tím, kdo byl běhavější, kombinačně vyspělejší a technicky lépe vybavený, avšak na 3 body nedosáhl.

    
Smutným hrdinou byl hostující obránce, který si vstřelil obě vlastní branky

RESUMÉ: "V dnešním zápase jsme nakonec udrželi domácí neporazitelnost, ale sami jsme nedokázali vstřelit ani jednu branku. Hosté z Holešova působili fotbalovějším dojmem, hlavně po technické stránce a ani zarputilost našich hráčů mnohdy nestačila. Nakonec jsme však dokázali v závěru zápasu vyrovnat a rozdělili jsme si se soupeřem po bodu, ikdyž by se asi nikdo ani nemohl divit, kdyby dnes všechny 3 body putovaly do Holešova."

 

Sestava FK Komárno-Osíčko

střídali: Matušů V., Laibner J.

rozhodčí: Rybka

diváci: 75

=gio=