Report ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : SFK ELKO Holešov "B"

19.09.2013 10:37

branky: Kunz - Kadlčík

    Další zápas sezóny 2013/2014, byl ve znamení možnosti přeprásní rekordu okresu Kroměříž v počtu neprohraných utkání na domácí půdě. Ovšem k rekordu bylo potřeba neprohrát na domácí půdě s mladým a ambiciózním záložním týmem Holešova. Jeden z hlavních aspirantů na postup do okresního přeboru přijel na hřiště "Na Rybníček" v roli vedoucího soutěže, když naše mužstvo bylo ihned v závěsu za rezervou Holešova pouze o skóre. V minulých kláních jsme s mužstvem Holešova B na jeho hřišti prohráli 3:1, ikdyž šancí jsme měli spoustu, naopak na naší půdě jsme se štěstím remizovali 2:2, když si obě branky vstřelili hosté sami.

    V dnešním zápase postrádal trenér Josef Šindelek řadu hráčů, do slušného zástupu absentujících tak patřili: Nesvadba, Perutka, Klas, Laibner, Orel a Šenkyřík a tak na lavičku náhradníků usedli pouze Orava, Matušů a Pitřík. Oproti tomu hostující tým měl na lavičce hned pětici hráčů, kteří byli připraveni naskočit do hry. Podle aktuální formy obou soupeřů vše nasvědčovalo, že bude k vidění určitě vyrovnaný zápas a že o výsledku budou rozhodovat pouhé maličkosti. Jako hlavní rozhodčí přijel na "své" hřiště Josef Koláček, který byl do zápasu delegován na místo dopředu avizovaného p. Vybírala, který přivedl obě mužstva na hrací plochu vstříc souboji o vedoucí pozici v III. třídě, sk. A kroměřížského okresu.

 


Prudkou střelu ze střední vzdálenosti zlikvidoval Šindelek

    Úvod zápasu vyšel lépe domácímu týmu, který se brzy dostal k dobré příležitosti, když se ke střele odhodlal Kunz. Na druhé straně za pár okamžiků zahrozili hosté střelou z dálky, ale stejně jako brankář rezervy Holešova, byl na svém místě i Šindelek. V 8. minutě už někteří přihlížející diváci křičeli gól, ovšem střela Kunze z poza pokutového území skončila jen na horní tyči holešovské svatyně. Po dvou příležitostech Kunze mohl rozběhnout ukazatel skóre také M. Žejdlík, jehož hlavičkovému pokusu po rohovém kopu chyběla přesnost. Komárno tak svoji úvodní dominanci v útočném pásmě hostů nedotáhla do úspěšného konce a postupem času začala holešovská rezerva vyrovnávat držení míče.


Hlavou se zkoušel prosadit po rohovém kopu M. Žejdlík

    Po čtvrthodině hry potáhl Hošťálek po levém křídle na hranici pokutového území nacentroval míč přesně na hlavu svého kapitána, který nikým neatakován nebezpečně hlavičkoval. Po úvodním tlaku Komárna se pomalu začala hra vyrovnávat a držení míče přešlo na stranu Holešova, který však narážel na připravenou obranu Komárna, které vědělo o útočné síle soupeře a nepřipouštělo žádné větší chyby, ikdyž mnohdy s velkým štěstím, když míč několikrát nebezpečně skotačil kolem Šindelkovy branky.


Nebezpečí pro branku soupeře představoval v první půli hlavně J. Žejdlík

    Do vedení se dostalo Komárno, které svého soupeře na pár okamžiků zamklo v pokutovém území a to především díky sérii rohů. Při jednom z nich vyboxoval hostující brankář míč za šestnáctku, kde míč krásně z voleje trefil k tyči Kunz a Komárno vedlo 1:0.


V prvním poločase jsme měli mnoho rohových kopů....

Opět po vstřelené brance se ukázalo, že naši hráči se málo soustředí na dění na hřišti a jakoby se ještě radovali na půlící čáře a málem se jim to opět vymstilo. Rychlá akce po levé straně se přesunula až do pokutového územíí Šindelka a střela hostujícího útočníka jen o pár centimetrů minula levou tyč. Toto varování však domácím hráčům nestačilo a za chvíli se opět do útoku vrhli, po gólu aktivnější hosté a mohlo být rázem vyrovnáno, jen by musel mít hostující více štěstí a klidu v zakončení, protože se opět velice jednodušše dostali na dostřel domácí brány.


...ovšem i hosté dokázali z rychlých breaků pořádně zaměstnat celou obranu

    Po půl hodině hry byl v permanenci opět hostující brankář, ke kterému doputovala hlavička J. Žejdlíka, jenže na kluzkém terénu mu míč z pod ruk vypadl a dobíhajícímu Kundrátovi chyběl pověstný krůček k tomu aby míč, který brankář pevně nedržel, vypíchl a mohl zakončovat, ovšem namísto branky vznikla v brankovišti Holešova strkanice, kterou musel vyřešit až hlavní rozhodčí. Od té doby byli hostující hráči více aktivní a naši hráči měli plné nohy práce, aby uhlídali rodící se útoky.


Hrálo se opravdu na doraz...

    Ke konci prvního dějství měli na kopačkách vyrovnání hostující hráči. Jednoduchou kombinační akcí udělali hráči Holešova z celé obrany statisty a jen díky výbornému Šindelkovi, který dobře vykryl místo u své levé tyče Komárno prozatím hájilo hubené, jednobrankové vedení. Ke konci poločasu se individuální akcí blískl na druhé straně také Hošťálek, ovšem jeho pobídka před branku nikoho ze spoluhráčů nenašla a tak se oba týmy rozešly do kabin za poločasového stavu 1:0 pro Komárno.


Šindelek se rovněž v brance nenudil....

    Chytrou přihrávkou začal účet druhého poločasu Majkus, který našel přesně nohu Hošťálka, který se zakončením příliš neotálel a již po pár vteřinách donutil hostujícího brankáře k zákroku robinsonádou a následným rohovým kopem, se kterým si obrana poradila.


Velkou příležitost spálil ve druhém poločase J. Žejdlík

    O pět minut později se do velké šance probojoval důrazným způsobem kapitán J. Žejdlík, který obral o míč váhajícího obránce, ovšem jeho stoprocentní gólová šance skončila pouze v boční síti horní branky. 


Při střelách měl Šindelek mnohdy zakrytý výhled, ale i potřebné štěstí...

    Na druhé straně se z nenápadné akce vyklubalo vyrovnání. Po vzniklých zmatcích hosté poslali míč za obranu, kde u míče byl jako první Ondroušek, ovšem ten namísto toho, aby míč uklidil na roh tak se snažil situaci vyřešit odkopem do autu, ale odkopl tak nešťastně, že trefil přímo nohu dotírajícího Kadlčíka, který byl možná i sám překvapen, že míč skončil v síti - 1:1. Po vyrovnávací brance hostující hráči rázně ožili a doslova ovládli zbývající část zápasu, ve kterém dominovali a do mnoha šancí komárenské fotbalisty nepustili. Vyjímkou, která potvrzuje pravidlo byl hlavičkový pokus J. Žejdlíka, který však branku netrefil.


Hlavou opět zkoušel štěstí J. Žejdlík....

    V 60. minutě mohli jít pohodlně do vedení. Po standartní situaci na útočné polovině se naši hráči nechali strhnout hrou a míč se rychle dostal k na naši polovinu, když dlouhý míč za obranu zpracoval v rychlosti hostující útočník a nabíhal sám na Šindelka, ovšem naštěstí pro nás jej zklamalo zakončení a branku minul - šance to však byla více než stoprocentní a také celá lavička hostí útočníkovi řádně vyčinila.


.. stejně jako na druhé straně hosté po breakové situaci

    Čtvrt hodiny před koncem stáli při Komárnu všichni svatí. Hosté se dostali jako nůž máslem do dezorientované obrany Komárna a ještě že křížnou střelu na zadní tyč nikdo netečoval, jinak by míč skončil v brance. Taktéž tomu bylo po skryté střele těsně za pokutovým územím, která letěla jen těsně mimo levé tyče.



Ke konci zápasu měl Šindelek 2x velké štěstí, jednou zastavila míč v cestě do sítě tyč

    Komárno se s blížícím se koncem až zbytečně zatáhlo do obranné ulity a necelých 10 minut před koncem byl Šindelek v brance již překonán, ovšem v dnešním zápase měl opět dobře postavené tyče a byla to levá tyč, která jej a celý tým zachránila. Zbývající minuty Komárno zuby nehty drželo nerozhodný stav, který nakonec udrželo a dokázalo tak přepsat rekord v neporazitelnosti na domácí půdě, když po remíze 1:1 s Holešovem B, který byl v zápase lepším týmem, neprohrál již po 28x v řadě za sebou a překonal dosavadní rekord Zdounek. Po zápase tak hráči oslavili remízu, stejně tak jako kdyby vyhráli děkovačkou divákům, kterých přišlo necelých 150.


...i přes dělbu bodů mělo Komárno důvod k radosti - neporazitelnost "Na Rybníčku" trvá i nadále

RESUMÉ:" K vidění bylo vyrovnané utkání s rozdílnými poločasi. V prvním poločase jsme měli několik dobrých brankových příležitostí, které jsme ovšem nedokázali více, než 1x proměnit. Druhý poločas patřil běhavějším hostům, kteří lépe kombinovali a vypracovali si řadu příležitostí, které však rovněž jako my v prvním poločase spalovali. I tak však nemusí být hráči nijak zklamaní, protože předvedli bojovný výkon, za který byli diváky nakonec odměněni potleskem a tvrz zůstala minimálně na 14 dní, opět nedobita."

 

střídačka: Orava L., Matušů V., Pitřík

diváci: 150

rozhodčí: Koláček J.