Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : SFK ELKO Holešov "B"

21.05.2014 11:27

branky: Palát z pen., Orava 2x, Žejdlík J., - Hlobil 5x, Leško, Plachý

 

První ze série tří zápasů, které odehrají naši hráči na domácí půdě v nástavbové části, nám za soupeře určil absolutního lídra soutěže a jistého postupujícího do okresního přeboru, mužstvo s vysokými ambicemi, mladým a perspektivním týmem. Řeč je o mužstvu SFK ELKO Holešov "B". Mužstvo ze "Všetul" v dosavadním průběhu nepoznalo hořkost porážky a bez problémů si okresní přebor vykopali. V minulém týdnu náš soupeř rozdrtil na domácí půdě Rajnochovice 6:0, to naši hráči si rozdělili po jednom bodu s Tučapy za remízu 2:2. Ovšem i tak se naši hráči stále drží na "stříbrné" pozici a i proto se dal od utkání očekávat útočný a atraktivní fotbal.

    

Trenér Josef Šindelek počítal před zápasem ztráty. V útočných řadách postrádal Hošťálka s Klasem, přijet nemohl ani Orel, Šenkyřík chyběl pro nemoc a nejistý byl rovněž start Kunze, který usedl na lavičku náhradníků. V útoku vedle sebe nastoupili střelci minulého týdne z Tučap Orava s Palátem. Hlavní arbiter byl p. Žigmund, který přivedl obě mužstva na čerstvě před zápasem posečený trávník, aby si to mohly proti sobě rozdat dva přední týmy tabulky okresní soutěže, sk. A.

    Již ve 4. minutě se měnilo skóre, ovšem na opačné straně, než by si domácí diváci přáli. Holešovští rozjeli rychlou akci po pravé straně, kde propadli Nevtípil s Laibnerem a křižnou střelou na vzdálenější tyč se hosté bleskově ujali vedení - 0:1. Hosté působili uvolněnějším dojmem, domácí se na své i pološance velmi nadřeli a útočníci proti přesile účelně bránících hostům vypadávali často ze hry. Záloha příliš útoky nepodporovala a když už se odhodlali, tak se nestíhali s agilními hosty vracet a vznikalo přečíslení a nebezpečné situace na opačné straně.

Po čtvrthodině hry dostali hosté příležitost zahrávat rohový kop. Centrovaný míč našel nikým neobsazeného nejlepšího střelce soutěže Hlobila, který si přesnou hlavičkou o břevno otevřel svůj vlastní střelecký účet zápasu - 0:2. První vážnější akci na druhé straně jsme mohli zaregistrovat zhruba po 20 minutách hry, kdy rozehrál standartní situaci Šindelek a našel hlavu kapitána J. Žejdlíka, který však svou "kojakovskou" hlavu nedokázal správně srovnat a zamířit do brankového prostoru.

    O 4 minuty později už měli domácí o něco větší šanci ke skórování. Míč za obranu směřoval na Kundráta, který si dobře zaběhl za obránce, který jej fauloval a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Na penaltu byl určen a zároveň si věřil Palát, který sice trošku se štěstím, ale přeci jen prostřelil brankáře a bylo to 1:2.

    Gól do sítě Holešova Komárnu psychicky pomohl, hráči si začali více věřit, že by mohli s rychlým nástupem hostujícího týmu do utkání a vedením ještě něco udělat. Zároveň se však v obraně objevovala okénka, kterých se snažili rychlí holešovští hráči využít. V 25. minutě chybovala obrana a na branku se řítil z levé strany osamocený hráč, kterého však Šindelek rozesmutnil a přízemní střelu zlikvidoval nohama.

    O dvě minuty později už byl Šindelek v brance bezmocný. Za obranou neobsazený hráč měl dostatek času i prostoru na centr před branku kde hráč míč vrátil ještě pod sebe na neobsazeného Hlobila, který pohodlně vrátil hostům dvoubrankového vedení - 1:3.

    4 minuty na to zahrával Šindelek od levé postranní čáry standartní situaci, kterou směřoval do prostor mezi penaltu a malé vápno, kde prokázal fantastický výběr místa Orava, který hlavou poslal míč k pravé tyči a bylo to opět  jenom o jednu branku - 2:3.

    Komárno se na každou branku nadřelo více než soupeř, který se do brankových situací dostával velmi jednoduše a přímočaře. Ihned po rozehrání se Holešov vrhl do útoku a bleskurychle opět odskočili na dvě branky - 2:4. Za tři minuty po lehkovážném bránění odskočili hosté o 3 branky a ani Šindelek v brance tentokráte nemohl mít čisté svědomí, jelikož podcenil centrovaný míč, který vyrazil pouze před sebe a Hlobil svým čtvrtým zásahem stanovil poločasový výsledek na 2:5 pro hosty z Holešova.

    Úvod druhé půle patřil našim hráčům, kteří vstoupili do druhé půle s vědomím, že už nemají co ztratit. První dobrou příležitost měl stoper Šindelek, který však ze standartní situace z dobré pozice ani branku neohrozil. Holešov praktikoval dobrou křídelní hru a krajní obránci dobře doplňovali záložní řadu a právě díky tomu nás přečíslovali a obrana musela být stále ve střehu a často zažehnávala nebezpečí za cenu odkopů do zahrad. V 51. minutě byl na začátku další gólové situace rychle rozehraný roh a centr před branku, kde propadl v osobním souboji M. Žejdlík, kterého předskočil Hlobil a pátý zásah byl na světě - 2:6.

    V 10. minutě se ke střele z 20 metrů odhodlal Žejdlík a brankář měl s jeho neposednou střelou problémy a až na dvakrát se mu ji podařilo ji zkrotit. Kapitán domácího mužstva se dočkal branky až o 7 minut později, když si ve vápně počínal důrazně a centrovaný míč ve skluzu uklidil za záda brankáře a snížil na 3:6.

Dvě minuty po zásahu Žejdlíka se opět měnilo skóre. Ve vzniklé skrumáži před brankou po rohovém kopu si volný míč našel znovuobrozený střelec posledních kol Orava a dal domácím ještě malou naději na zvrat - 4:6.

    Orava byl při střelecké chuti a nechybělo mnoho a dovršil by hattrick. Po půl hodině hry ve druhém poločase k němu propadl míč od rohové zástavy, avšak tentokráte mu chybělo přesné zakončení. Naopak na druhé straně se hosté pouštěli do rozhozené obrany, která se snažila v posledních minutách zápasu alespoň trošku podporovat útok a přišel zasloužený trest. 9 minut před koncem zápasu si podivným způsobem zpracoval míč Hlobil, předal jej přes dezorientovaného Šindelka na útočníka, který přízemní střelou poslal míč do sítě a když na druhé straně vychytal Žejdlíka po jeho hlavičce brankář, tak tímto sedmým zásahem v domácí síti určitl definitivní podobu divokého zápasu, který skončil vítězstvím hostujícího Holešova v poměru 4:7.

KEC NA KONEC: "Utkání se od začátku jasně vyvýjelo pro hosty z Holešova, kteří šli do utkání s větší vervou než domácí hráči a dvěma rychlými góly nás za naivitu při bránění potrestali. Poté jsme se sice dokázali dostat dvakrát soupeři na rozdíl jednoho gólu, ovšem vždy jsme rychle zbytečně inkasovali a vlak jsme již, ani po o něco lepším druhém poločase, nedohonili. Pozitivem ze zápasu může být snad jen 11 branek, které mohli diváci v zápase prvního a druhého celku vidět a hlavně to, že nebyly všechny do naší sítě, tak jak tomu bylo v minulém vzájemném zápase v Holešově. Nezbývá nic jiného, než soupeři pogratulovat k postupu do okresního přeboru a nám dát hlavy vzhůru před derby zápasem s Rajnochovicemi". Howgh - domluvil jsem!

střídačka: Ondroušek, Kunz, Matušů V.

diváci: 100

rozhodčí: Žigmund

=gio=