Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : SK Břest

02.05.2013 18:46


branky: 17., 42. a 49. Hošťálek, 76. Fabián

    Komárno mělo v neděli jediný úkol. Náš tým měl v tomto zápase hlavní úkol a to složit reparát a udobřit si fanoušky po velmi nepovedeném a nešťastném zápase na Chvalčově, který skončil debaklem našeho týmu a výhrou domácích v poměru 6:2. Celý týden před zápasem panovala určitá nejistota a to jestli bude schopný naskočit do zápasu stabilně chytající brankář Šindelek, který utrpěl právě v zápase s Chvalčovem zranění po srážce se spoluhráčem. Nakonec se však rozhodl i přes značné potlučeniny na tváři do zápasu nastoupit a rozhodně byl pro svůj tým platným hráčem. Trenér Josef Šindelek měl k dispozici 14 hráčů širšího kádru. Chyběl z rodinných důvodů Klas a "pražský Pepík" Orel. Do sestavy se rovněž vrátil v posledních dnech rýmečkou zasažený R. Perutka. 

    Soupeřem našeho týmu byl SK Břest, kterého jsme dokázali v podzimní části sezóny dokázali na jeho hřišti porazit po dobrém výkonu našeho mužstva v poměru 4:1. Před zápasem se mužstvo Břestu nacházelo na 8. místě tabulky, to naši hráči okupovali 3. místo a tak favoritem na vítězství v tomto zápase byl jednoznačně domácí fotbalový klub Komárno-Osíčko. Rozhodovat tento zápas dostal za úkol rozhodčí pan Sanislo, který pískal velmi dobře.

 


FK Komárno-Osíčko : SK Břest

    Od úvodního hvizdu se začalo oboustranně opatrně až po pár minutách se kola zápasu roztočila k vyšším obrátkám. Úvodní šanci zápasu měli na svých kopačkách hráči Břestu, kteří ohrozili Šindelka střelou, kterou musel pouze vyrazit na rohový kop.
 

Prvním zákrok předvedl Šindelek po střele z poza šestnáctky
 
    Naše první šance se zrodila po průniku Žejdlíka, který hledal svým pasem jednoho z útočníků - jmenovitě se míč dostal k Oravovi, který měl dost času na to, aby s nabídnutou šancí naložil o mnoho lépe, než tak jak předvedl - z blízka netrefil ani brankový prostor a skóre se prozatím neměnilo.
 

Velkou příležitost k otevření účtu zápasu spálil Orava
 
 
    O 6 minut později v 17. minutě už tomu bylo jinak. Po vyhraném souboji se míč dostal k Hošťálkovi, který svým typickým driblingem povodil a posadil na zadek hned trojici bránících hráčů včetně brankáře a pro zkušeného matadora už nebyl problém dopravit míč za brankovou čáru a poslat Komárno do vedení - 1:0.
 

M. Hošťálek povodil téměř celou obranu a dopravil míč do sítě poprvé - 1:0
 
    Po úvodní brance našeho týmu na chvíli převzali iniciativu zápasu na své kopačky hosté, kteří se pokoušeli o přímé ohrožení Šindelka hned 2x v krátkém časovém sledu, ale ani střela a ani hlavička z bezprostřední blízkosti branky se mezi 3 tyče nevešla, ale zvýšenou aktivitou šli hosté za vyrovnáním. Zhruba po půl hodině hry zahrála naše obrana špatný ofsajd systém a z levé strany se sám na Šindelka řítil útočník Břestu, jenže tomu chybělo k přesnému zakončení pár metrů, to když si míč nezatáhl až do pokutového území a zbrkle řešil nabídnutou situaci střelou z velké vzdálenosti.
 

Štěstí měl v tomto případě brankář Šindelek, že hráč nezvolil ideální zakončení
    
 
    Slabší desetiminutovku, kterou si naši hráči vybrali odčinili v poslední čtvrthodině hry. Naše hra začala mít hlavu a patu a přicházely i šance. Jednu z nich měl v 35. minutě M. Žejdlík, ke kterému se po rohovém kopu dostal míč a technickou střelou z otočky orazítkoval pouze tyč - škoda jen, že nepřihrál zcela volnému Perutkovi, který měl čelní pozici směrem k bráně, ale na druhou stranu kdo ví, jak by tato situace dopadla. Za pár okamžiků se pokoušel ze střední vzdálenosti o střelu Nevtípil, ale ani tato střela na branku nešla.
 

V hlavičkových soubojích měl v tomto zápase navrch opět M. Žejdlík
 
    Aktivita našich hráčů ke konci prvního poločasu byla znát a špatného ofsajd systému se stejně jako naši hráči dopustila obrana Břestu, pouze s tím rozdílem, že tuto nabídnutou šanci dokázal přetavit ve svou druhou branku v zápase Hošťálek, který dostal míč ideálně do běhu a navýšil poločasový náskok Komárna na dvoubrankový - 2:0.
 

Na 2:0 dával po samostaném nájezdu opět M. Hošťálek
 
    Druhý poločas začal aktivně Břest a naši hráči nevěděli chvíli kde jim hlava stojí a činit se musel brankář Šindelek, který nejprve zlikvidoval pokus ze standartní situace, když vyrazil míč na roh.
 

Na začátku druhé půle vytáhl Šindelek míč na roh.....
 
    Za pár okamžiků rovněž zneškodnil další 100% šanci Břestu, když zůstal jeden hráč nikým neobsazený v pokutovém území a proti tomuto pokusu musel vytáhnou fantastický zákrok nohou.
 

...a poté vykopl míč špičkou kopačky
 
    Po dvou obrovských šancí hostujícího týmu, kdy měli na svých kopačkách vyrovnání na 2:1 však udeřilo na straně druhé. Míč do běhu dostal ideálně nezastavitelný Hošťálek, který zatáhl míč do vápna a od brankové čáry se centrem pokoušel najít některého ze svých spoluhráčů před brankou, ovšem nešťastnou náhodou vložil nohu do jeho centru vracející se obránce, který míč lehoulince tečoval, což nadělalo brankáři Břestu tak velké problémy, že míč nakonec neudržel a musel ho lovit ze své sítě potřetí - branka byla po zásluze a na apel většiny hráčů připsána Marku Hošťálkovi, který zkompletoval hattrick, tudíž dle klubového sazebníku jistě ví, co ho čeká - 3:0
 

Z protiútoku dovršil hattrick M. Hošťálek - 3:0
 
    Autor hattricku byl však při střelecké chuti i nadále. Z rychlé protiakce se dostal až do pokutového území, ze kterého pak následně opět vyjel, aby z 25 metrů vyslal krásný projektil na branku Břestu - v cestě za další brankou se mu postavila tyč - no prostě krásná táhlá střela, která roztleskala přihlížející diváky. O tři minuty později přihrál Hošťálek nabíhajícímu Fabiánovi, který se v těchto okamžicích teprve zastřeloval a jeho pokusu obávanou levačkou chybělo ke střeleckému zápisu pár decimetrů.
 

V tento okamžik se Fabián pouze zastřeloval....
 
    To co nedokázal Fabián na poprvé, to se mu povedlo na podruhé. V 76. minutě po nenápadné akci vletěl jako dravec na svou kořist za míčem směřovaným za obranu a ve skluzu jej dokázal dostat přes bránícího hráče a vybíhajícího brankáře až do branky. Pro Laďu Fabiána to byl vůbec první letošní gól, ke kterému mu moc gratulujeme - 4:0. 
 

...a tady se konečně v letošní sezóně trefil - 4:0
 
    V poslední čtvrthodině zápasu se na hřiště dostal také obávaný sniper v komárenském dresu V. Matušů, který se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do útočných akcí svého týmu. Na druhé straně chtěli hosté docílit alespoň čestného úspěchu, ale pozorná obrana nedávala prostor pro vážnější ohrožení Šindelka.
 
    Poslední šanci zápasu, ovšem nutno říct, že více než 100% tak měl na své kopačce střídající "ostrostřelec" V. Matušů, který dostal přesně na nohu míč od Žejdlíka. Ovšem co se nestalo - přímo v okamžiku převzetí míče od Žejdlíka míč povyskočil na drnu a míč putoval nejen přes branku, ale také přeletěl přilehlé víceúčelové hřiště a míč skončil v nedohlednu. Václava to však nemuselo příliš mrzet, protože jak řekl po zápase: "Jakýsi gól na 5:0 to už nic neřeší, si to nechám na důležitější zápasy".
 
 

Grafický náčrt spálené šance snipera Matušů :-)
 
    Touto velkou šancí zakončilo naše mužstvo zápas na domácí půdě, ve které jsme po dvou shodných poločasových výsledcích 2:0 porazili celkem v jednoznačném zápase SK Břest 4:0 a zůstali jsme na 3 příčce tabulky III. třídy sk. A.
 

Vítězný pokřik na hrací ploše (do prdele jazyk vrazit)
 
RESUMÉ: "Reparát z nepovedeného zápasu z minulé neděle zvládli naši hráči na výbornou. Hráli zodpovědně do zadu, na hřišti na sebe nepokřikovali a navzájem se povzbuzovali - tak to má vypadat. Ústřední postavou utkání byl Marek Hošťálek, který vstřelil hattrick. Břest nehrál špatný zápas, jenom mu scházel větší klid a štěstí v zakončení. Kdyby dali hostující hráči na 2:1 mohl být zápas ještě dramatický, ovšem z následného útoku potřetí inkasovali a o vítězi bylo rozhodnuto."
 
SESTAVA FK KOMÁRNO - OSÍČKO
 
střídali: Laibner, Matušů V., Gadas
diváci: 60
rozhodčí: Sanislo