Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : SK Břest

15.08.2016 13:30


branky: 18. a 28. Koudelníček, 58. Štauber

   Ve vůbec prvním představení našich hráčů v okresním přeboru na domácí půdě jsme nastoupili proti dalšímu nováčkovi soutěže, týmu SK Břest. Tým Břestu ovládl svoji skupinu stejně, jako my tu naši a tak se dal očekávat vyrovnaný zápas. Nováček od Hulína v minulém kole nastoupil na půdě Slavkova pod Hostýnem, kde uhrál remízu 2:2 a v nástavbě v podobě pokutových kopů zvítězil. To naši hráči nastoupili na půdě jednoho z aspirantů na postup Těšnovic a zde prohráli 5:1.

  Trenér Josef Šindelek postrádal pro utkání s Břestem Tvarůžku, Holuba, Kubíka, Oravu a dlouhodobě Ondrouška. Přesto se tým jevil být dostatečně silný, aby hrál s nováčkem minimálně vyrovnanou partii. Jako hlavní rozhodčí byl pro tento zápas delegován rozhodčí Hušek, který nám stejně jako v pohárovém duelu s Mrlínkem přivezl průtrž mračen.

    Úvodní čtvrthodina zápasu byla ve znamení oťukávání a diváci, kterých si na první šanci museli chvíli počkat. Do té doby byli aktivnější hosté, kteří měli častěji míč na svých kopačkách, ovšem bez větších šancí - obrana Komárna do té doby fungovala na výbornou. V první vážnější šanci se ocitl po přihrávce Kunze Lukáš, ovšem jeho střela skončila nad brankou a skóre se zatím neměnilo. Naopak z první vážnější šance udeřili hosté po křižném pase na pravou stranu, kde zaspala obrana i se Šindelkem, který pozdě vyběhl a důrazný Koudelníček na dvakrát dostal míč do branky a poslal hosty do vedení - 0:1.

    Nehrála se příliš pohledná kopaná, obrany dominovaly nad útočníky a hra byla díky důrazné hře soupeře často kouskovaná a proto pohledných akcí bylo jako šafránu. Druhá branka se narodila takměř stejně jako gólová trefa číslo jedna. Václavek nezachytil sprintujícího záložníka, který dokázal odcentrovat těšně před autovou čarou, kde našel na 25 metrech nehlídaného hráče, který krásnou táhlou střelou nastřelil břevno, od něhož se míč odrazil do předbrankového prostoru, kde nikým neatakovaný kapitán hostů Koudelníček hlavou překonal bezmocného Šindelka podruhé - 0:2.

    Komárno bylo dvoubrankovým vedením hostů zaskočeno a dlouho se nemohlo dostat do zápasového rytmu. Hosté působili fotbalovějším dojmem, byli důraznější a jejich obrana se s míčem příliš nepárala. Utkání příliš neprospělo ani benevolentní posuzování některých zákroků hostujících hráčů hlavním rozhodčím, na kterého v prvním poločase několikrát spílali (většinou právem) domácí diváci. Po jednom ostrém zákroku dostal možnost zahrávat přímý volný kop Klas. Náš tradiční exekutor však poslal míč těsně nad hostující branku. Břest se potom dostal do dobré příležitosti po dlouhém nákopu a propadnutí Václavka, který se souboje pouze zúčastnil a neabsolvoval ho a po něm jen těsně skončil míč nad Šindelkovou bránou.

    Deset minut před koncem pološasu jsme zahrávali standartní situaci na přední tyč, kde míč trefil Žejdlíka, jehož teč šla k nelibosti domácích fanoušků pouze vedle pravé tyče a těsně před odchodem do kabin se po autovém vhazování dostala odražená střela ke Klasovi, který vyprášil rukavice hostujícího brankáře. To bylo z prvního poločasu vše a pokud chtěli domácí ještě něco s výsledkem udělat, museli ve druhém poločase radikálně změnit styl hry a pořádně na soupeře přitlačit.

    Hra se ve druhém poločase však příliš nezměnila. Hosté z Břestu se zaměřili na úpornou defenzívu a dodržování taktických pokynů od trenéra, který nabádal své svěřence, aby naše hráče drželi co nejdále od branky, což se jim dařilo. Hru jsme vyrovnali, ovšem k větším šancím to nevedlo, chyběl nápad a finální přihrávka, která by zaskočila koncentrovanou obranu. Naopak hosté se mohli v klidu soustředit na rychlé breaky, které budou s přibývajícím časem čím dál více nebezpečné. V úvodní desetiminutovce jsme se dostali několikrát na dostřel branky, ovšem obrana fungovala na výbornou a když už se nějaký ten míč dostal skrz, na místě byl připravený brankář. A tak udeřilo na druhé straně.

    Čerstvě střídající Nesvadba prohrál u autové čáry souboj s hostujícím Štauberem, který si míč potáhl skrz celé pokutové území, kde ještě nechal vykoupat vracející se obránce a přízemní střelou prostřelil Šindelka a zvýšil vedení hostů na 0:3. Třetí branka v domácí síti zhatila veškeré plány Komárna na návrat do zápasu. O vzrušení se postaral v 65. minutě Lukáš, který dostal ideální přihrávku mezi beky a svoji prudkou střelu ke smůle Komárna nenasměroval vůbec špatně, avšak na místě byl výborně chytající brankář Břestu, který jeho střelu vyrazil do bezpečí. O korekci skóre se pokusil rovněž Žejdlík, který vypíchl míč váhajícímu obránci, ovšem jeho zakončení postrádalo potřebnou razanci.

    Hosté se s přibývajícím časem příliš do útoku nehnali a hlídali si pohodlný náskok. Zhruba dvacet minut před koncem se snažil vyslat do gólové příležitosti Klase Majkus - tomu chyběl v dobré pozici při zakončení klid. V závěrečné desetiminutovce jsme si vypracovali velký tlak, hosté se nemohli pořádně osvobodit, jenže ani první hlavička Žejdlíka, kterou vychytal brankář, ani druhá hlavička, která orazítkovala tyč v brance neskončila a tak hosté z Břestu udrželi čisté konto a zásluhou Koudelníčka a Štaubera odváží z Komárna všechny tři body za vítězství 0:3.

RESUMÉ: "Do Komárna přijel dobře fyzicky a hlavně takticky připravený soupeř, který byl ve všech aspektech zápasu lepším týmem. Mladému týmu nechyběl důraz, technika ani moment překvapení. Naši hráči se nedokázali s důrazným soupeřem popasovat a po dvou hrubých chybách v obraně o poločase prohrávali 0:2. Třetí branka padla po krásné individuální akci. Komárno poté zabralo, ale na korigování skóre to nestačilo, jednou zvonila po hlavičce Žejdlíka tyč. Do příštího zápasu se musí zlepšit hlavně střed hřiště, kde nás Břest jednoznačně přehrával."

Martin Žejdlík


střídačka: Matušů, Šenkyřík, Nesvadba

diváci: 150

rozhodčí: Hušek