Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : SK Rajnochovice

16.05.2016 12:31

branky: 7. M. Žejdlík, 9. Václavek, 41. Klas, 57. Žejdlík J. - 29. Hradil, 45. Kubík

Třetí květnová neděle byla pro naše hráče opět malým svátkem. Na hřiště "na Rybníček" měl namířeno náš hlavní rival naší skupiny a to mužstvo SK Rajnochovice. V podzimním klání na hřišti v Rajnochovicích jsme domácím uštědřili tvrdou lekci, když jsme zvítězili vysoko 6:0 a to spousta šancí ještě zůstala neproměněna. A tak jistě chtěli rajnochovští na tento potupný výsledek zapomenout a svým fanouškům se na horké půdě v Komárně odčinit. Mužstvo Rajnochovic se před tímto zápasem nacházelo na 5. místě tabulky s 23 body. Naši hráči, pokud chtěli udržet první místo, zvítězit a to nejlépe za 3 body.

Absence, které se trenérovi Josefu Šindelkovi sešly, byly čtyři. Z různých důvodů chyběli Holub, Koukal, Nevtípil a Orava. Na střídačce zůstalo trio Ondroušek, Šenkyřík, Matušů. Divácká kulisa byla oproti loňským ročníkům o něco slabší, což mohlo za prvé zapříčinit chladnější počasí a právě probíhající zápas MS v hokeji našich barev s Dánskem. I tak si však "na Rybníček" našlo cestu kolem 150 diváků. Jako hlavní rozhodčí byl pro tento "ostrý" zápas delegován "zobák" Zakopal.

Utkání začalo oboustranně opatrně a do první vážné gólové šance se dostali hosté z Rajnochovic, přesněji po rohovém kopu když Václavek neobsadil jednoho z hostujících hráčů, který z velmi slibné pozice poslal míč jen těsně nad branku.

Kop od rohové zástavy se konal o dvě minuty později na druhé straně hřiště po krásné spolupráci dvou útočníků Žejdlíka a Klase. Po tomto rohovém kopu vznikl zmatek ve vápně Rajnochovic až propálil vše co mu stálo v cestě stoper M. Žejdlík a poslal Komárno do rychlého vedení - 1:0.

Hosté se ještě nestačili pořádně oklepat z inkasované branky a už prohrávali o dvě branky. Žejdlík vybídl ke střele nabíhajícího Václavka, který skákavou střelou překvapil padajícího Rýce - 2:0. Komárno bylo ze startu zápasu při chuti. V 11. minutě utekl podél levé postranní čáry svému strážci Žejdlík, který se nerozpakoval a poslal na Rýce střelu, kterou dokázal vyrazit k Václavkovi, jehož v tu chvíli máslové nohy vyslaly hodně směšnou střelu, kterou jak se říká "by i muchy posraly".

    Po strhující úvodní čtvrthodince přišlo na řadu asi 10 minutové intermezzo, kde se střídaly útoky na obou stranách, ovšem bez větších či menších šancí na změnu skóre. O změnu skóre se v 26. minutě pokoušel hostující veterán Staněk, ale svoji pověst chladnokrevného zakončovatel tentokráte nepotvrdil. Rajnochovice herně přidaly a začaly se čím dál více tlačit na naši polovinu. Přesně po půlhodině hry svedl osobní souboj Hradil s Nesvadbou, který ač o polovinu těžší a starší, neustál hraniční souboj s Hradilem, který se nerozpakoval a napálil míč kolem Šindelka a vrátil Rajnochovicím naději - 2:1.

    Kontaktní branka nahnala rajnochovským vítr do plachet a cítili, že Komárno může být zranitelné v obraně. Sedm minut od kontaktní branky faulovali hosté Žejdlíka a exekuce volného kopu se chopil Majkus, který hledal před brankou Klase, kterému míč pouze líznul ofinu. Klase tento nezdar však nemusel dlouho trápit, jelikož to byl právě náš útočník, který se s míčem dostal do pokutového území, kde se nerozpakoval a počkal si na nejpříhodnější okamžik a vrátil Komárnu zpět dvoubrankové vedení - 3:1.

    Do poločasu mohl zvýšit vedení Komárna druhý z útočné řady Žejdlík, avšak jeho pokus zastavila branková konstrukce, resp. tyč. Přesto se diváci, kterých bylo o něco méně, než se od derby očekávalo, ještě jedné branky dočkali. Těsně před odchodem obou mužstev do kabin si zbytečně zkomplikoval pozici Orel, který míč neodkopl dle svých představ a tím vznikl chaos v obraně. Na levé straně propadl spolu s Orlem ještě Kunz s Nesvadbou a proto vzniklo přečíslení Rajnochovic, které vyústilo v centr na právě neobsazeného Kubíka, který netypickým způsobem - hlavou snížil na 3:2.

    Druhý poločas začal obrovskou šancí Žejdlíka, který dostal ideální pas za obranu od Klase a řítil se sám tváří v tvář na Rýce. Žejdlík se však se zakončením příliš nepáral a na hranici pokutového území vystřelil, ale ke smůle domácích trefil jen vyběhnuvšího Rýce. Hosté z Rajnochovic působili kompaktnějším dojmem než v poločase prvním a do šancí naše hráče příliš nepouštěli. V 57. minutě jsme rozehráli rychlou akci po pravé straně kde pláchl svým pronásledovatelům Klas a krásným centrem našel neobsazeného Žejdlíka, který znovu vrátil Komárnu dvoubrankové vedení - 4:2.

    Hosty z Rajnochovic jakoby čtvrtá branka definitivně zlomila. Dokud drželi jednobrankovou ztrátu tak se dalo ještě se zápasem lecco udělat, ovšem po čtvrtém zásahu v jejich síti byl konec všech nadějí. Další branku mohl přidat znovu Žejdlík, který se po rohovém kopu vyšrouboval nejvýše, avšak přestřelil. V 68. minutě se do dobré střelecké pozice dostal po přihrávce od Majkuse Václavek, který z dobré pozice přestřelil, stejně tak si počínal i Žejdlík znovu po přihrávce od Majkuse.

    Definitivní odpor mohl zlomit v 80. minutě po krásném pasu od Žejdlíka Kulajta, avšak jeho záměr vystihl Rýc a vyrazil míč na roh. Přece jenom o sobě dali na konci zápasu vědět i hosté. A to hned dvakrát, z uctivé vzdálenosti pálil Giebel a po něm střídající superstar a jmenovec naší motorové myši Kunz. Oba pokusy však přímé ohrožení neznemenaly a tak se mohlo Komárno radovat z další domácí výhry a o to pikantnější, že se znovu podařilo porazit v derby zápase našeho rivala z Rajnochovic v poměru 4:2.

RESUMÉ: "Vstup do zápasu nám vyšel na výbornou a rychlé vedení naše hráče uklidnilo. Měli jsme ještě několik slibných šancí, které zůstaly hlavne v prvním poločase, nevyužity. Hosty dostala do hry branka, které "asi" předcházel faul, ovšem na to se historie neptá. Nepolevilo se a makalo se dále a znovu jsme odskočili. Škoda inkasované branky v závěru poločasu, které předcházelo strašně mnoho chyb, ze kterých se musíme ponaučit do dalších zápasů. Naštěstí jsme hosty nepouštěli do žádných větších šancí a drželi je v uctivé vzdálenosti od branky. Sečteno podtrženo "bitvu o Javorník" jsme znovu vyhráli a touto výhrou jsme vyrovnali bilanci vzájemných zápasů s naším rivalem na 8:8. Do konce je ještě pár zápasů a proto kluci - NEPOLEVIT, PŔIDAT!

Jaroslav Žejdlík

střídačka: Šenkyřík, Ondroušek, Matušů

diváci: 150

rozhodčí: Zakopal