Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : SK Rusava

20.09.2015 21:22


branky: 5. Žejdlík J., 15. Kunz, 65. Václavek, 76. a 77. Hošťálek - 87. Mikšík

    V rámci 5. kola okresní soutěže jsme na své domovské půdě v Komárně přivítali "nováčka" soutěže, sestupujícího z okresního přeboru a to tým SK Rusava. Hosté mají vleklé problémy se sestavou a i možná proto právě z okresního přeboru po zásluze sestoupili. Jejich dosavadní výsledky v nejnižší soutěži to rovněž dokazují. Ze čtyř zápasů dokázala Rusava vyhrát pouze jedno za což jim patří předposlední, čili 9. příčka tabulky. To naši borci pod vedením trenéra Šindelka v dosavadním ročníku ještě nepoznali hořkost porážky a usadili se na čelních místech tabulky. Pro tento zápas byli mimo hru Orel, Kulajta a Orava. Návrat do sestavy ohlásil Hošťálek, který však zápas začal pouze na lavičce a byl připraven naskočit do hry. Hlavním arbitrem zápasu byla delegována pí. Miroslava Dundová.

    Komárno již od úvodního hvizdu ukazovalo, kdo bude dnes pánem na hřišti. Již v první minutě se o zakončení pokoušel po přihrávce Žejdlíka Majkus, který si však nekříkl na Nevtípila a oba hřáči si spíše zavazeli. Na branku nemuseli diváci čekat příliš dlouho. Akce se narodila u Holuba, který předal míč Nevtípilovi, ten posunul na Klase, který z první vyzval ke skórování Žejdlíka, který akci ještě vyšperkoval hokejovým blafákem na brankáře a ve skluzu dopravil míč do sítě - 1:0. Jak rychle jsme se dostali do vedení, tak rychle jsme o něj mohli přijít. Aut zbrkle rozehrál Nevtípil díky čemuž se dostali hosté do rychlého breaku středem hřiště a střelu z poza pokutového území zastavilo až břevno Šindelkovy svatyně.

    Domácí v pohodě kombinovali, přelévali hru ze strany na stranu a obrana Rusavy musela být neustále na pozoru. V 11. minutě se v dobré příležitosti ocitl opět Žejdlík, tentokráte po centru Klase. Skóre se podruhé měnilo až po čtvrthodině hry, kdy jsme soupeře zatloukli do vlastního pokutového území jako hřebík. Z rohového kopu vznikl zmatek ve vápně, kde se míč odrazil k Václavkovi, který vrátil míč do ohně přesně na Kunze, který uklidil míč do sítě podruhé - 2:0.

    Hosté působili hodně zmateným dojmem a směrem dopředu se moc nepouštěli. Komárno mohlo přidat kuriózní branku. Holub v nouzi odkopnul míč a to směrem na branku soupeře - míč se odrazil na penaltě a dle názoru diváků i hráčů lovil míč hostující brankář až za brankovou čarou, ovšem branku neviděl ani náš pomezní (Gajda) a ani hlavní arbiter. Komárno předvádělo líbivou kopanou, dobře jsme kombinovali a byli jsme v neustálém dostřelu hostující branky. Velkou příležitostí na změnu skóre se ukázal býti dlouhý aut Nesvadby a následná střela Žejdlíka z malého vápna do rozkročeného brankáře.

    Do poločasu byli diváci svědky krásného fotbalového představení ze strany Komárno, které si z vesela zaútočilo, avšak nedokázali šance dotáhnout do gólového konce jako například po nabídce Nesvadby na Žejdlíka, či dlouhém nákopu Holuba na Václavka, který svůj přehoz brankáře až příliš přehnal s rasancí. Do kabin se tak odcházelo za zaslouženého dvoubrankového vedení domácího Komárna-Osíčka.
Kdo čekal, že Komárno na svého soupeře po pauze vletí stejně, jako na začatku tak ten musel být zklamán. Komárno nezačalo bůhví jak dobře a mdlou hrou příliš vzruchu pro diváky nepřipravili. Naopak to byli hosté, kteří v sobě našli ještě zbytky sil a pokusili se ještě něco se zápasem udělat. Do 60. minuty jsme zaznamenali dvě vážnější šance Rusavy, z nichž druhá měla gólové parametry. Z přímého kopu se do míče opřel jeden z rusavských s Šindelek konečky prstů vyškrábl míč na tyč. To byl ten pověstný zdvyžený ukazováček, aby se začalo něco dít i na druhé straně.

    A tak se také stalo. U levé postranní čáry předvedl své čáry a kouzla Václavek, který obešel dva protihráče a potvrdil staré fotbalové pořekadlo - když nevíš co s míčem, tak vystřel. To také udělal a udělal dobře. Svoji krásnou střelou překvapil brankáře a výstavním banánem zvýšil v 65. minutě vedení Komárna na 3:0.

    Další branky na sebe nechaly čekat až do závěrečné čtvrthodinky. V 76. minutě po autovém vhazování Nesvadby nevypustil souboj Klas, který nakonec míč ukořistil a prudkým centrem našel nehlídaného navrátilce do sestavy Hošťálka, který prokázal cech zakončovatele a prudkou střelou pod víko zvýšil už na 4:0 a neuběhla ani minuta a tentýž hráč se prosadil znova. Tentokráte jej ke skórování vyzval další střídající hráč, jmenovitě Targoš, který prostrčil ideálně míč mezi dvěma beky do samostatného úniku výše jmenovaného Hošťálka, který lobem uštědřil soupeři nefalšovanou rukavici - 5:0. 

    S blížícím se koncem zápasu byla evidentní snaha rusavských o vstřelení alespoň čestného gólu. Párkrát byli hosté blízko, ovšem nula na kontě Šindelka v kolonce zatím trvala. A trvala až do 87. minuty, kdy hosté zahrávali rohový kop a střídající Ondroušek neuhlídal Mikšíka, který hlavou protečoval míč do sítě - 5:1. Po hlavičce však následoval nekontrolovatelný pád na rameno a hráč zůstal ležet, až do příchodu pomoci. Ta mu pomohla na nosítka a zabalen v dekách byl odnesen do kabiny, kde počkal na přivolanou lékařskou službu. Trošku černá kaňka na závěr, ale hold to se při sportu stává. Přejeme hráči brzkou rekonvalescenci. Komárno tak zvládlo i pátý zápas sezóny a drží prozatimní podzimní neporazitelnost.

RESUMÉ: "Naši hráči dokázali po dvou matných výkonech ze hřiští soupeře konečně předvést něco ze svého fotbalového umu a v prvním poločase se náramně bavili fotbalem. Byli jsme dříve na balóně, lépe kombinovali, nebáli jsme se vymýšlet a jako bonus jsme vstřelili krásné branky a tak si museli diváci si přijít na své. Před derby zápasem s Rajnochovicemi je to jistě dobrá vzpruha a vyslaný signál k nedalekému rivalovi ať si dá pozor, protože Komárno bude v neděli o půl čtvrté nastoupeno na hřišti a budou se opět dít velké věci."


Michal Václavek


střídačka: Hošťálek, Targoš, Pávek, Ondroušek, Matušů

diváci: 70

rozhodčí: Dundová M.

=gio=