Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Slavoj Zahnašovice

20.08.2013 12:01

branky: 3x Kundrát, 2x J. Žejdlík, Majkus, Matušů M.

 

    Nová sezóna 2013/2014 nám zaklepala na dveře. Novinkou v letošní sezóně je především systém hry, který zahrnuje 3 skupiny po 10ti účastnících. Další novinkou, kterou překvapil ČMFS je, že se v mistrovských utkáních může střídat až 5 hráčů, což nahrává do karet především týmům s bohatou členskou základnou. K prvnímu zápasu letošní sezóny nám los určil starého známého soupeře ze Zahnašovic. Mužstvo Zahnašovic skončilo v minulé sezóně na 12. místě, to naši borci v napínavém závěru soutěže obsadili "stříbrnou" pozici. Minulé měření sil obou mužstev skončil vítězstvím domácího FK Komárna-Osíčka v poměru 5:2.

    Staronový trenér Josef Šindelek ač nepřítomen, tak měl k dispozici 15 hráčů širšího kádru. Chyběli Klas, Perutka, Orava a již zmiňovaný trenér. Do sestavy se naopak vrátil navrátilec z hostování z Hustopečí R. Vagač, který nastoupil do zápasu na pozici stopera. V záložní řadě dostal místo další nový hráč T. Majkus a v obraně rovněž nová akvizice v komárenském dresu R. Šenkyřík. Jako hlavní arbitr byl již 3x po sobě k soudcování vzájemného zápasu určen O. Závojský. O půl 5 středoevropského času vyběhla obě mužstva na trávník vstříc nové sezóně.

 


FK Komárno - Osíčko : Slavoj Zahnašovice

    Domácí mužstvo vstoupilo do zápasu velmi aktivně a již od úvodních minut mělo nad svým soupeřem jasnou převahu. Nejvíce aktivní byl v úvodních minutách čerstvý "ženáč" R. Orel, který se dvakrát pokoušel o překonání hostujícího brankáře. Na úvodní branku nové sezóny si museli diváci na "Rybníčku" počkat pouze do 9. minuty, kdy krásnou fotbalovou akci rozjel Majkus, přihrál Hošťálkovi, který z první posunul na pravou stranu na Kundráta, jehož přesný centr našel ve vápně nehlídaného J. Žejdlíka, který hlavou nedal brankáři šanci - 1:0.

    Druhou branku vstřelil domácí tým takřka za chvilku. Ve 14. minutě se samostatnou akcí blísknul T. Kundrát, který si povodil dva hráče a křižnou střelou k zadní tyči zvýšil vedení Komárna na dvoubrankové - 2:0.

    Po doslova raketovém úvodu přišla o něco nudnější pasáž, kdy se hra odehrávala především ve středu hřiště a hostující tým často za cenu faulu hru kouskoval a tím nedával příliš prostoru pro útočné akce našim barvám. Až v 25. minutě se objevil záblesk vážnější akce, když po standartní situaci Hošťálka hlavou dorážel brankářem vyražený míč Orel, ale dnes mu nebylo přáno zapsat se mezi střelce.

    Další příležitost k ohrožení branky měl rovněž ze standartní situace novic v sestavě Komárna T. Majkus, ovšem jeho technické střele ze standartní situace scházela jak přesnost tak patřičná rasance, čímž svou šanci patřičně okomentoval po svém. Hosté se dostali do větší příležitosti až po půl hodině hry, když se mezi obránci protáhl V. Zakopal, ale jeho střelu dokázal v poslední chvíli zblokovat R. Vagač na rohový kop, ze kterého mohli hosté rovněž zahrozit, když Šindelek špatně vyboxoval míč do volného prostoru, kde však nebyl nikdo ze žlutozelených hráčů.

    Závěrečná čtvrthodinka prvního poločasu přinesla postupně šance Kundráta, který zatím svoji druhou branku nepřidal, stejně tak dopadl i Nesvadba, jehož pokus z uctivé vzdálenosti pouze zazvonil na břevno a rovněž se skóre neměnilo ani při střele Orla či hlavičce J. Žejdlíka a tak na poločasovou poradu odcházeli naši hráči o mnoho více spokojenější, než hosté ze Zahnašovic.

    Vstup do druhého poločasu jsme měli stejně jako do toho prvního výborný. Po několika pološancích se ujala rána bodlem T. Majkuse, který za pomocí břevna a zad hostujícího brankáře poprvé slavil branku za FK Komárno - Osíčko - 3:0.

    Za dvě minuty se dostal po výborné přihrávce od Hošťálka do dobré střelecké pozice Nevtípil, ovšem tváří v tvář brankáři selhal a tak se muselo na další branku počkat až do 60. minuty. Hošťálek se fantasticky uvolnil na pravé straně, počkal až mu spoluhráči naběhnou blíže k brance a měkkým obloučkem našel svého dnešního parťáka v útoku J. Žejdlíka a Komárno mohlo slavit po čtvrté - 4:0.

    Běžela 64. minuta a srdce každého fotbalového fanouška muselo zaplesat. Hošťálek se neukvapil, přihrál míč na Majkuse, který ještě vyšperkoval krásnou uličkou na Kundráta, který levačkou prostřelil brankáře Zahnašovic po páte - 5:0.

    V 70. minutě završil tentýž hráč svůj první hattrick v komárenském dresu. Nevtípil po rychle rozehrané akci zatáhl míč a přesným centrem skrz pokutové území hledal na zadní tyči dobíhajícího Kundráta, který do centru doslova skočil po hlavě a upravil na 6:0.

    Ke konci zápasu se již hrála exhibice v podání našich hráčů a promarněné, či doslova zazděné šance by se daly napočítat na prstech několika ruk. Jednou si však diváci ještě mohli zařvat gól, to když střídající Matušů využil špatného postavení brankáře a dalekonosnou ranou jej překvapil po sedmé - 7:0.

    Komárno tak vstoupilo veleúspěšně do nové sezóny, když po zlepšeném výkonu ve druhém poločase porazili neškodného soupeře ze Zahnašovic vysokým poměrem 7:0 a dokázalo, že v této sezóně se můžeme těšit na atraktivní fotbal.

 

střídali: Ondroušek, Matušů M., Matušů V., Laibner

diváci: 80

rozhodčí: Závojský O.