Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Sokol Hlinsko pod Hostýnem

17.09.2013 09:01

branky: 2x Klas, 2x Hošťálek - Šico, Hačunda

    Další soupeř, který zavítal v netradiční hrací den, v sobotu, na hřiště "Na Rybníček" bylo mužstvo nedalekého Sokolu Hlinska pod Hostýnem. Mužstvo Hlinska patří k tradičním účastníkům soutěže a zápasy s tímto mužstvem bývají vždy pro naše mužstvo náročné, ikdyž postavení v tabulce za poslední roky tomu nenapovídají, ovšem pravda je jiná. Hráči většinou soupeře podcení a nepříjemný tým z podhostýnska vždy dokáže naše hráče značně potrápit a nejinak tomu bylo i v tomto zápase. FK Komárno-Osíčko před tímto zápasem drželo sérii domácí neporazitelnosti na čísle 25, čili pokud by naše mužstvo neprohrálo, tak by vyrovnalo dosavadní rekord Zdounek.
    Trenér Josef Šindelek postrádal před zápasem několik hráčů ze sestavy - chyběli Nesvadba, Perutka, Majkus, Vagač a Ondroušek, ale i tak díky širokému kádru, který je v letošní sestavě k dispozici poskládal trenér to nejsilnější co měl v danou chvíli k dispozici a obě mužstva mohly pod vedením hlavního rozhodčího p. Caletky vyběhnout na výborně připravenou hrací plochu vstříc dalšímu klání o mistrovské body.


FK Komárno - Osíčko : Sokol Hlinsko pod Hostýnem

    Rozhodčí Caletka poprvé foukl do píštalky, ale to jakoby naše hráče vůbec nezajímalo a vypadalo to, jako by byli duchem ještě v kabině a nechybělo mnoho a mohli od 2. minuty prohrávat, když po sérii zmatků v našem pokutovém území nastřelili hostující hráči tyč branky, kterou hájil Šindelek.


V úvodu zápasu měli dvě velké šance hosté, jednou nás zachránila tyč

    Až budíček v podobě zazvonění hostujících hráčů na tyč probudil spící domácí hráče, kteří pokud chtěli vyrovnat sérii Zdounek, která čítala 26 zápasů v řade bez porážky na domácí půdě, tak museli řádne zabrat. Do útoku zavelel v 6. minutě M. Žejdlík, který se s míčem příliš nepáral a napálil ho ze střední vzdálenosti směrem na branku Hlinska a po zákroku brankáře se míč ješte otřel o břevno a kopalo se od rohové zástavy, ovšem z této nabídnuté šance naši hráči na kýženou první branku nedosáhli. Naopak blízko k ní měli opět hostující hráči, kteří se dostali po kolmé přihrávce za obranu do obrovské šance, ale při Komárně stálo štestí i po druhé.


První branku zápasu vstřelil Dušan Klas.....

    Na první branku si tak museli příchozí diváci pockat až do 13. minuty. Po rychle rozehraném autovém vhazování nacentroval míč do pokutového území Orel, kde hostující hráči zazmatkovali a míč se po krkolomných odrazech dostal až k volnému Klasovi, který propálil hradbu těl před sebou a poslal Komárno do vedení - 1:0.


...druhou dovezl do branky Marek Hošťálek

    Na druhou branku nemuseli domácí čekat moc dlouho. Již za dvě minuty vykopl míč od své branky Šindelek, hostující hráči prodloužili míč po prohraném hlavičkovém souboji pouze za sebe, kde si mazaně naběhnul za obranu Hoštálek, položil si brankáře a pohodlně dovezl míč do prázdné branky - 2:0. Pro hosty to byl holý šok, protože to byli právě oni, kdo měl ze začátku utkání dvě velké šance, ale rázem prohrávali o dvě branky.


Třetí dopravil hlavou do sítě opět Dušan Klas....

    Po dvou brankách Komárno na chvíli přestalo hrát a opět to byl soupeř, který se snažil hrát dopředu, ale stejně jako ve dvou předchozích případech hráči Hlinska inkasovali. Kapitán Žejdlík vybojoval míč nad váhajícím rozehrávajícím obráncem, zatáhl míč k pravé postranní čáře odkud prišel krásný centr na nabíhajícího Klase, který svou druhou brankou v utkání upravil na 3:0.


...který mohl zanedlouho přidat hattrick

    Hosté odpověděli takřka bleskově, sic tato branka neměla pro postavení mimo hru platit, ale hlavní rozhodčí ponechal téměř dvoumetrový ofsajd, stejně jako hostující pomezní bez povšimnutí, a Šico pohodlně poslal míč kolem padajícího Šindelka do branky - 3:1. Po půl hodině hry se do velké príležitosti propracoval po ideální uličce Klas, dokázal si položit brankáře, ovšem jeho klička byla příliš krátká a čitelná a díky nepovedené kličce odmítl hattrick a tím i litrovou navštívenku pro spoluhráče do kabiny.

 


Na snímku se snažil dorazit míč do branky opět Dušan Klas

    Ke konci poločasu se ve velkých příležitostech ocitli ješte z domácí strany kapitán Žejdlík a také výše zmíněný Klas, kterému prostě nebyl hattrick souzen. Rovnež se o snížení stavu snažili také hostující hráči, kterí se snažili pronikat do útoku hlavně přes naší levou stranu, ale i tato šance zůstala nezužitkovaná a tak naši hráči vedli po prvním poločase, ve kterém jsme byli ze začátku hodně pasivní a málem jsme prohrávali, když hosté nezužitkovali dvě doslova nabídnuté příležitosti, 3:1.


Na začátku druhého poločasu takto překopl branku Marek Hošťálek

    Úvodní šanci druhého dějství měl již po třech odehraných minutách domácí kapitán Žejdlík, který se dokázal prodrat do zakončení hlavou, ale jeho kladivo dokázal brankář vyrazit na rohový kop, ze kterého se nám však nepodařilo vytěžit více, než útočný faul. O pár minut později se do velké příležitosti dostal domácí kanonýr Hošťálek, ke kterému se odrazil kulatý nesmysl a ten ho vší silou chtěl poslat mezi tři tyče, ovšem zapomněl na přesnost a míč skončil jen v ochranné síti nad brankou.

 


Šindelek v brance se stejně jako jeho kolega na druhé straně rozhodně nenudil

    Za chvíli se opět osmělili i hostující hráči. Po rychlé kombinaci ve středu hřište se ke střele odhodlal kapitán Hlinska, ale jeho střele chyběla stejně jako Hošťálkovi na druhé straně přesnost. Komárno se do šancí dostávalo o mnoho jednodušeji než hostující hráči. Rychlou kolmici za obranu se snažil ve třetí branku přetavit Klas, ovšem jeho střelu zblokoval vracející se obránce a Kundrát se již k dorážce nedostal. Komárno poté jako by se již spokojilo s dvoubrankovým vedením a snažilo se především hlídat průběh hry, ovšem na to málem domácí doplatili.

 


Čtvrtou branku domácích dal po krásné individuální akci Marek Hošťálek - 4:1

    To když se po rychlém přenesení z levé strany na pravou dostali hráči Hlinska do šance po přiťuknutí před branku a Šindelek byl doslova sestřelen dělovovou ránou k zemi, ovšem branku uhájil. Nejlepší možnou odpověď na velkou příležitost Hlinska si nachystal Hošťálek, který si několikrát vyměnil míč se spoluhráči a pak slalomem kolem třech bránících hráčů přidal ješte třešničku na dortu v podobě krásného lobu přes vyběhnuvšího brankáře a touto rafinovanou brankou uklidnil jak domácí hráče, tak fanoušky - 4:1.

    Jak je však u nás zvykem tak koncentrace ihned po vstřelené brance je tu tam. Nakopnutý míč z hlouby pole se jednoduše dostal k nehlídanému Hačundovi, kolem kterého v tu chvíli nebyl nikdo z obránců ani záložníku a ten se s míčem moc nepáral a krásně a hlavně nechytatelně jej z voleje poslal k pravé tyči Šindelkovy branky - 4:2. 


Poklonu složil za krásný Oravův centr Marek Hošťálek :-)

Pět minut po poslední brance zápasu mohl ješte se skóre pohnout opět Hošťálek, který se však namísto aby míč uklidil za záda brankáře tak se poklonil krásné přihrávce od střídajícího Oravy a od míče nepochopitelně dostal klasické housle.


.....a poté rovněž jako Klas odmítl hattrick

    Jak se pálí šance a odmítá hattrick to ukázal stejně jako v první půli Klas, tak ve druhém poločase Hošťálek, který se řítil sám na brankáře, ovšem místo kličky volil střelu pouze do padajícího brankáře a následná dorážka připomínala spíše rugbyový nákop, ale i tak tato situace nemusela domácí příliš mrzet, protože po pár minutách po poslední šanci ukončil pan rozhodčí Caletka utkání, ve kterém se domácím podařilo, sice po ne moc přesvědčivém výkonu porazit hosty z Hlinska v poměru 4:2 a tímto výsledkem vyrovnali sérii neporazitelnosti na domácí půdě  na 26 zápasů.

Sláva vítězům, čest poraženým !

střídali: Matušů V., Laibner, Gadas, Orava

rozhodčí: Caletka

diváci: 60