Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Sokol Hlinsko pod Hostýnem

05.10.2015 22:39


branky: 3. a 28. Hošťálek, 30. Václavek, 34. Žejdlík, 77. Targoš

    Po úspěšně zvládnutém derby nás čekalo poslední podzimní domácí představení. Soupeřem pro poslední domácí zápas nám bylo mužstvo Sokolu Hlinska pod Hostýnem. Hosté z Hlinska se letos prozatím potkali s dobrou formou, kdy v 6 dosavadních zápasech získali 10 bodů a usadili se na 4. místě tabulky. Ještě lépe na tom bylo domácí Komárno, které letos ještě neprohrálo a právem se usadilo na pozici lídra soutěže. Trenér Josef Šindelek postrádal čtveřici Orla, Tvarůžku, Pávka a Oravu. Jinak bylo mužstvo komplet a odhodláno postavit se nevyzpytatelnému soupeři v posledním představení letošního roku před vlastními diváky.

    Komárno začalo utkání ve velkém stylu a ten kdo přišel na hřiště "na Rybníček" pozdě, musel litovat. Poněvadž již ve 3. minutě se s míčem dlouho nerozpakoval Žejldík a krásnou uličkou vybídl ke skórování svého útočného parťáka Hošťálka, který se z podobných pozic nemýlí - 1:0. Druhá branka mohla přibýt na konto domácích hned záhy, ovšem tentokráte Hošťálkova střela jen těsně minula pravou tyč. Hosté nevěděli kde jim hlavy stojí a útočné duo Žejdlík - Hošťálek dělalo hostům velké problémy. Do třetice se snažil prosadit Hošťálek, který se prodral do zakončení středem hřiště, ale i v tomto případě se zastřeloval. Hosté se osmělili poprvé v 11. minutě kdy nenápadný nákop z poloviny vystrašil Šindelka. Po ojedinělé šanci Hlinska to byla opět dvojice našich útočných es, která zaměstnávala obranu.

    Další příležitost vypracoval Žejdlík pro Hošťálka, který se odhodlal zakončit sám, namísto toho aby našel na zadní tyči zcela volného Žejdlíka, který by dával do prázdné branky. Po této akci naši hráči doslova přišpendlili Hlinsko na vlastní polovině a byla jen otázka času kdy budou hosté inkasovat podruhé. Blízko tomu bylo v 16. minutě, ale v cestě Hošťálkově střele po přihrávce Žejdlíka stálo břevno. Tato zmařená šance však Hošťálka nemusela dlouho mrzet. Na levém křídle svým typickým způsobem prchnul obráncům Žejdlík a vybídl ke skórování Hošťálka, který si míč popostrčil více na střed a překvapivou střelou překonal hostujícího brankáře podruhé - 2:0.

    Další krásná fotbalová akce byla na hřišti "na Rybníčku" k vidění přesně po půl hodině hry. Žejdlík se prozměnu prohnal po pravém křídle až do pokutového území, kde přihrál před branku Václavkovi, který neměl jednoduchou pozici, ale i tak rozvlnil síť za brankářem Hlinska potřetí - 3:0.

    Pohoda na kopačkách domácích byla jasně viditelná. Hráči dobře kombinovali, věděli o sobě a připravovali si další brankové příležitosti. O protržení střelecké smůly této sezóny se pokoušel 2x Majkus, ale jeho střelám vždy něco chybělo - v prvním případě přesnost, ve druhém trošku přitlačit na pilu. I přes nezdary našeho středopolaře jsme si přeci jenom ještě jednou do poločasu mohli z chutí zařvat gól. Pět minut před koncem poločasu vybojoval zdánlivě ztracený míč Hošťálek. Ten křižnou přihrávkou hledal Žejdlíka, ke kterému se i díky chybě brankáře míč dostal a jednodušší branku snad Žejdlík ve své kariéře ještě nedal - 4:0.

    Komárno mohlo uštědřit hostům pověstnou rukavici již před odchodem do kabin. Žejdlík připravil dobrou pozici pro Kunze, který však míč namířil nad břevno a Hošťálek svou střelou jen těsně minul pravou tyč. A tak Komárno odcházelo do kabin s pohodovým a luxusním náskokem 4:0.

    Do druhého poločasu si naši hráči přinesli luxusní čtyřbrankový náskok a namlsaní diváci s jistotou očekávali, že se něco podobného bude odehrávat i v poločase druhém. Již po dvou minutách se o pohyb skóre pokoušel pumelicí Holub, ovšem ta šla jen těsně vedle levé tyče. Tlak Komárna ve druhém poločase měl jepičí život a tak se dostali více do hry hosté, kteří vyrovnali hru a to především vysokým vedením Komárna, které už tak moc netlačilo na pilu a snažilo se hrát až příliš na krásu. Přesto se však hosté do velkých brankových šancí nedostávali, jelikož obrana fungovala na výbornou a nepřipouštěla žádné větší výpady soupeře. 

    Na druhé straně se pokoušel o hattrick Hošťálek, ale jeho lob hostující brankář vystihl. O svůj druhý střelecký zápis se poté pokoušel hlavou J. Žejdlík, leč neúspěšně. Stejně jako Žejdlík nepochodil Kunz, jehož projektil jen prosvištěl kolem pravé tyče. V zápase jsme si vybrali i pořádný kopec smůly. Břevno trefil po Hošťálkovi z poločasu prvního hlavou rovněž M. Žejdlík.

    Domácí diváci, kteří vážili cestu na fotbal se "rukavice" nakonec přeci jenom dočkali. Střídající Targoš urputně přetlačil v souboji o míč dva soupeře a bez rozmyslu míč napálil směrem na branku a brankář neměl proti jeho prudkému pokusu žádnou šanci - 5:0. Šestou branku mohl přidat J. Žejdlík po centru střídajícího Nevtípila a třetí břevno v zápase orazítkoval z přímého kopu těsně před koncem zápasu Holub. Domácí FK Komárno-Osíčko tak v pohodě potvrdilo vysokou výhru ze hřiště soupeře a vítězstvím se dostalo na první místo tabulky, které bude muset potvrdit v příštím kole na půdě dosavadního lídra z Žeranovic.

RESUMÉ: "Samotní hráči i diváci určitě očekávali ze strany Hlinska o něco urputnější boj. Dobré pro naše barvy bylo, že jsme se rychle ujali vedení a tím se patřičně uklidnili. Do poločasu jsme mohli přidat ještě o minimálně 3 branky více a možná by byl výsledek i dvojciferný. Ovšem buďme rádi, že se nám opět daří a že hráče fotbal zase baví, protože zápasy v Tučapech a Kostelci nevypadaly úplně podle představ. Velmi dobře nám funguje stoperská dvojice, útočníci jsou produktivní a záloha podporuje obě strany (jak obranu tak útok). V příštím kole musíme formu potvrdit a konečně si na podzimní ukončené zařvat - "tak jsme první no a coooo"! Hawgh !"

Hošťálek Marek


střídačka: Matušů V., Targoš L., Nevtípil J., Ondroušek M.

diváci: 75

rozhodčí: Zapletal