Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Sokol Mysločovice "B"

21.05.2013 17:19

branky: J. Žejdlík 2x, R. Orel 2x, M. Žejdlík, D. Klas, V. Fabián, L. Orava

V krásném nedělním odpoledni se na naši domovskou půdu dostavilo mužstvo Mysločovic "B". Oba týmy mají opačené problémy. Hostující tým po 22 odehraných zápasech má na svém kontě pouhých 13 bodů, zato naši hráči v prozatímní tabulce již 4 týdny okupují přední pozici. Ovšem jak bývá v takových zápasech zvykem, hrát se soupeřem ze spodních pater tabulky může být někdy velice nepříjemné. Na podzim jsme našeho nedělního soupeře porazili v poměru 0:3 - když se trefili Klas, Hošťálek a Kundrát. V dnešním zápase mělo mužstvo Komárna za úkol zvládnout utkání s papírově slabším soupeřem a nabudit diváky na příští týden, kdy naše hráče čeká veledůležité derby proti sousedům, nejen v tabulce, proti Rajnochovicím.

Trenér Šindelek měl z čeho vybírat, rovných 15 hráčů bylo schopných nastoupit k zápasu a tak dle svého uvážení postavil, možná obdobnou sestavu, která by měla za týden bojovat proti našemu odvěkému rivalovi. Jako hlavní rozhodčí byl pro tento zápas delegován p. Tříska. Za téměř ideálního počasí a za dobré divácké návštěvy mohl zápas o "povinné" body začít.

 


FK Komárno-Osíčko : Sokol Mysločovice "B"

    Komárno začalo zápas s balónem na svých kopačkách, ale nedokázalo se dostat blíže na dostřel hostující branky. Tak to v 6. minutě zkusil z 30 metrů Nevtípil a jeho krásná táhlá střela letěla jen pár centimetrů nad břevno. Hosté se ke své prakticky jediné šanci dostali v 10. minutě když vyzkoušeli pozornost Šindelka po nedorozumění ve středu obrany. Po čtvrthodině hry měl na svých kopačkách velkou šanci M. Žejdlík, ale neposedný míč po roho nedokázal pořádně nasměrovat. Z dálky se pokoušel ohrozit brankáře také Nesvadba, který byl v dnešním zápase velmi aktivní směrem dopředu a výrazně podporoval záložníky a útočníky.


Nesvadba podporoval útočné akce domácího týmu

    Další naši šanci měl na svědomí V. Fabián, který se pokoušel ze střední vzdálenosti ohrozit hostujícího brankáře, který byl však v tento okamžik na pozoru. Za dvě minuty se do šance připletl Klas když šel důrazně za míčem, ve vápně vznikl zmatek a míč mířil do branky, kde ho rukou uklidil mimo jeden z bránících hráčů, kupodivu však rozhodčí pokutový kop za ruku neodpískal a diváci měli proč se na sudího zlobit. Komárno mělo velký tlak, hosté se soustředili pouze na hlubokou defenzívu, směrem dopředu byli prakticky nuloví. Naši hráči si vytvořili tlak, ale nedokázali konečně prolomit střeleckou nemohoucnost.


Hosté zahráli v pokutovém území rukou poprvé....

    Stupňující se tlak Komárna vyústil v sérii rohových kopů, kde se po jednom dobře kopnutém rohu ocitl ve velké příležitosti J. Žejdlík, ovšem jeho hlavičkový pokus se odrazil o ruku bránícího hráče pouze do tyče a skóre se prozatím neměnilo.


....a za okamžik podruhé

    Neměnilo se ani za pár okamžiků, kdy tentýž hráč na sebe vzal zodpovědnost a střelou ze šestnácky orazítkoval pro změnu tyč na druhé straně branky. Nedařilo se Hošťálkovi, který se střelecky v tomto zápase neprosadil ikdyž se často pokoušel o střelu, jeho pokusy však k brance málokdy přes, do té doby pevnou obranu, prolétly.


Podruhé zvonila v krátkém časovém sledu tyč za brankářem hostů

    Diváci mohli poprvé jásat v 33. minutě. Standartní situaci po faulu rozehrál Šindelek a našel přesně hlavu kapitána Žejdlíka, který do třetice všeho dobrého brankáře Mysločovic přeci jenom překonal - 1:0.


...než se konečně prosadil J. Žejdlík - 1:0

    Kýžená branka rozpumpovala domácí borce k většímu výkonu. Orel se snažil překvapit brankáře centrem, Hošťálek zase střelou ze šestnácky a Žejdlíka potřetí v prvním poločase zastavila tyč - tentokráte horní, když samostatný nájezd zakončil ráznou bombou pouze do břevna.


Žejdlík orazítkoval kromě obou tyčí také břevno....

    Ke konci poločasu se přeci jenom naši hráči dočkali dvoubrankového vedení. Dlouhý aut Nesvadby doletěl až na hlavu Žejdlíka, který výborně prodloužil míč na zadní tyč, kde se střem hlav po své kořisti vrhl Orel a hlavou míč uklidil za záda brankáře podruhé - 2:0. To byla také poslední šance prvního poločasu, kdy se hráči obou mužstev osvěžili a mohli se poradit co dělat ve druhém poločase lépe.


...aby poté prodloužil míč na dobře postaveného Orla - 2:0

    Druhý poločas začal naším střídáním kdy hřiště opustil unavený Hošťálek a nahradil ho "žolík" L. Orava. Naši hráči měli rozehrávku a hned po ní se vrhli do útočení. Míč se přes Fabiána dostal k M. Žejdlíkovi, který neprostřelil hradbu těl před sebou, míč se však naštěstí odrazil přesně do míst, kde stál Klas, který ho prudkou střelou dopravil za brankovou čáru - 3:0.


Pár vteřin po začátku druhé půle se prosadil z malého vápna Klas - 3:0

    Hned za 2 minuty spálil obrovskou šanci Fabián, když namísto umístěné střely řešil situaci silou, kdy míč doslova urval a málem zarazil hostujícímu obránci touto ranou sraní. Pár okamžiků po obrovské šanci Fabiána měl na hlavě další branku Orava, jenže v dobré situaci selhal, který sám po zápase potvrdil mé myšlenky, že byl doslova dezorientovaný. Soupeře jsme stejně jako v poločase první drželi daleko od naší branky a postupnými útoky jsme se čím dál více tlačili do šancí a diváci v ochozech si zápas náramně užívali.


Orava byl v tomto případě ještě dezorientovaný....

    Dalšího zásahu se mohli diváci dočkat v 53. minutě po standartní situaci Šindelka, jehož pokus brankář zastavil, alespoň dle výpovědi hráčů až za brankovou čarou - později i sám brankář uznal, že míč přešel brankovou čáru celým svým objemem a Komárnu tak byla jedna branka odepřena. To však Komárno nemuselo moc dlouho mrzet - v zápase zafungovala "příkazská" spolupráce když Fabián přesně našel hlavu Orla, který přesnou hlavičkou pod břevno poslal Komárno do čtyřbrankového vedení - 4:0.


...naopak R. Orlovi vyšla hlavička na vzdálenější tyč - 4:0

    Za necelých pět minut naši hráči vyvolávanou rukavici přeci jen soupeři uštědřili. Po rohovém kopu zůstal na chvíli osamocený J. Žejdlík a nakonec se mu podařilo skrz klubko bránících hráčů usměrnit míč k tyči - 5:0.


Druhý gól hlavou přidal také J. Žejdlík....

    O 4 minuty později se trefil i druhý z bratrů Žejdlíků - z nevinně vypadající akce kdy si míč vzal pod svou patronaci a nakonec se rozhodl ke střela, která nebyla ani prudká, zato dobře mířená k tyči. Velkou zásluhu na této brance nese určitě hostující brankář, který danou situaci velmi podcenil a Komárno rychle zvýšilo své vedení - 6:0.

...a za pár okamžiků se prosadil lehkou střelou z dálky jeho bratr Martin - 6:0

    V 70. minutě byla "Na Rybníčku" k vidění krásná fotbalová akce. Míče se na polovině zmocnil J. Žejdlík. Do volného prostoru předal míč nabíhajícímu R. Orlovi, který krásným a hlavně přesným centrem našel ze druhé vlny nabíhajícího parťáka z Příkaz V. Fabiána, který nechytatelným "koníkem" zvýšil již na 7:0. Oba hráči si pozici střelce a nahrávače férově vyměnili a mohli si gratulovat.


Důvod k oslavě měl v utkání výborně hrající V. Fabián - 7:0

    O 10 minut později opět na hřišti zvonilo. Tentokráte se o to postaral M. Žejdlík, jehož křižný hlavičkový pokus zastavila v cestě do sítě až spojnice tyče a břevna a brankář v poslední chvíli míč lapil na čáře.


...a po druhé málem M. Žejdlík, který trefil spojnici břevna a tyče

    Definitivní podobu zápasu dal v 85. minutě střídající Orava, když brankář vyrazil pokus dalšího střídajícího hráče Kundráta jen do boku, kam si pro míč doběhl Orel a předložil jej před branku právě Oravovi, který střelou po zemi prostřelil vše co mu v tu dobu stálo v cestě - 8:0.


Definitivní podobu zápasu dal pár minut před koncem L. Orava - 8:0

    Zbývající část zápasu se už jen dohrávala, domácí byli spokojeni, hosté smířeni a tak i rozhodčí p. Tříska o 2 minuty zkrátil hrací dobu a hráči domácího FK Komárna-Osíčka tak mohli poděkovat fanouškům, kteří v dnešním zápase viděli spoustu šancí a hlavně branek a tento výsledek byl určitě nejlepším možným lákadlem na týden příští, kdy naše squadra zajíždí na horkou půdu do Rajnochovic k dalšímu z derby zápasů.


"Do prdele jazyk vrazit....."

 

střídačka: Laibner, Kundrát, Orava, Matušů V.
 
diváci: 80
 
rozhodčí: Tříska