Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Sokol Pravčice

14.05.2013 15:28

 


branky: Klas 3x, Hošťálek 2x, Žejdlík J., Orava - Goc, Gahura

 

    Na "Den vítězství" čili 8. května jsme na svém hřišti "Na Rybníčku" přivítali hosty Sokolu Pravčice. V tento den v roce 1945 skončila válka v Evropě, ovšem v tento den o několik desetiletí později soupeři nabitá soutěž ještě nekončila. Mužstvo Pravčic se nacházelo na 12. místě tabulky s 19. body. To naše mužstvo okupovalo první pozici s 50 body v tabulce. Minulé měření sil skončilo vysokou výhrou našeho týmu v poměru 1:8 když se hattrickem blískl "žolík" Libor Orava, 2 branky přidal Hošťálek, po jedné potom Perutka s Klasem a ještě jeden gól byl typickým vlastencem.

    Trenér Josef Šindelek měl před zápasem malé problémy se sestavou - oproti minulému zápasu v Tučapech, kde měl k dispozici všechny svoje svěřence chyběli Perutka, Orel a Fabián a tak se do sestavy vrátil na post obránce Ondroušek. Na lavičku náhradníku usedli Orava, Matušů V. a moje maličkost, která dostala v závěru pár okamžiků na zaperlení. Hlavním rozhodčím byl p. Caletka Bedřich. Krásně nachystaný plácek "Na Rybníčku" se tak mohl těšit na sváteční podivanou místní jedenáctky...

 

FK Komárno-Osíčko : Sokol Pravčice

    Hráči našeho týmu vstoupili do zápasu přesně tak jak si představovali a již ve 2 minutě mohli jít do vedení, to by ovšem hlavička M. Žejdlíka musela být o něco málo přesnější. Hosté si svoji první šanci vypracovali v zápětí a pouze díky nedůrazu se nedokázali střelecky prosadit. V 11. minutě se dočkali domácí diváci první branky. Laibner se s rozehrávkou neukvapil, přesným pasem za obranu vyzval ke sprintu Hošťálka, který tuto výzvu ke skórování dotáhl až do gólového konce - 1:0.


Úvodní branku utkání vstřelil M. Hošťálek, když využil přesného pasu za obranu - 1:0

    Pravčice zahrozily po pár minutách od vedoucí branky Komárna, přímý volný kop ze střední vzdálenosti skončil na břevně Šindelkovy branky, který tutu střelu málem podcenil. Z protiútoku nacentroval Kundrát přesně na hlavu Nevtípila, jehož hlavička se mezi 3 tyče rovněž nevešla. O minutu později mohl tentýž hráč zvýšit vedení Komárna. Kapitán Žejdlík nejprve nastřelil po rohovém kopu břevno, odražený míč se dostal k Nevtípilovi, který již překonal brankáře, ale ke smůle Komárna zastoupil brankáře na brankové čáře obránce, který míč odkopl daleko do bezpečí. Komárno mělo místy až drtivý tlak, ale i tak mohlo inkasovat. Ondroušek za sebou zapomenul útočníka, který se řítil do šance, ovšem důležitý zákrok vytáhl ze své kapsy Šindelek a udržel tak jednobrankové vedení svého týmu.


Hosté byli důstojným soupeřem snad jen na začátku obou poločasů....

    Aktivní byl v prvním poločase Hošťálek, který se po výkopu Šindelka znovu dral do šance, v tuto chvíli jeho střela skončila  na boční síti. Téměř smrtící byla v poslední čtvrthodina v podání domácího Komárna, které svému soupeři uštědřilo 4 tvrdé rány a doslova svého soupeře trhali jako supi. Předzvěstí katastrofy hostujícího týmu byl střelecký pokus Kundráta, který krásnou střelou z voleje vystrašil strážce svatyně hostů. Pak už přišly na řadu ony zmiňované smrtící rány Komárna.

 


Nevtípil už brankáře překonal, na čáře ho však zastoupil jeho spoluhráč....

První z nich měl na starosti rychle rozehraný aut Kundráta, který našel Žejdlíka, po jehož centru se z blízkosti branky dokázal prosadit Klas a poslal Komárno do dvoubrankové vedení - 2:0.


Na 2:0 zvyšoval po prodloužení od Žejdlíka Klas

    Neuběhly pomalu ani 2 minuty a skóre se opět změnilo. V dobré střelecké příležitosti se nejprve ocitl Hošťálek, ale brankář jeho pokus o přelobování vyrazil pouze na roh, který sám aktér předchozí situace rychle rozehrál. Nejrychleji na tuto pobídku zareagoval J. Žejdlík, hlavičkový pokus měl gólové parametry, v cestě do branky však trefil pouze soupeře od něhož se míč odrazil opět k Žejdlíkovi, který tentokráte nohou propálil brankáře a rázem byl náskok tříbrankový - 3:0.


Jara Žejdlík se dočkal za pár okamžiků - propálil vše co mu stálo v cestě - 3:0

    Ve 40. minutě "domácí válec" pokračoval. Přesný centr Šindelka našel hlavu Žejdlíka, jehož pokus proletěl skrz malé vápno, kde na vzdálenější tyči jistil situaci Klas, který míč pro jistotu doklepl do prázdné branky - 4:0.


Na 4:0 doklepl míč do opuštěné branky Klas a mířil za hattrickem....

    Domácí fanoušci se vyvolávané "rukavice" dočkali ještě před přestávkou. Dlouhatánský výkop Šindelka sklepl pro svého útočného parťáka Klas, Hošťálek si ve vápně počínal na výbornou když se kličkou zbavil svého hlídače a mohl najít ze druhé vlny nabíhajícího Nevtípila, ovšem domácí střelec se rozhodl pro samostatné zakončení a přesnou střelou k levé tyči zvýšil poločasový výsledek na 5:0.


Poločasové skóre uzavřel ve 45. minutě M. Hošťálek - 5:0

    Na druhé straně se po rohovém kopu a zmatku v obraně Pravčic povedlo Klasovi dorážkou z bezprostřední blízkosti završit hattrick - 6:0. Na tři branky potřeboval tento hrot necelých 20 minut. Po šesté brance však naše hra jakoby ztratila na lehkosti a zbytečnými chybami jsme zkazili dobrý dojem ze zápasu a dovolili jsme Pravčicím 2x v rychlém časovém sledu skórovat.


Hattrick je na světě - Klas dotlačil míč za záda brankáře po šesté - 6:0

Na 6:1 snižoval po zbytečném zmatku v obraně Goc, který dopravil do sítě vysoký míč, kterého si obránci, ani brankář příliš nevšímali.


Chvíle nepozornosti v obraně znamenala zbytečnou branku na 6:1....

Další branková situace se narodila po špatně zahraném ofsajd systému našich hráčů když samostatný nájezd přetavili hosté ve snižující branku na 6:2 - střelcem branky byl Gahura.

...a o 2 minuty později také druhou v síti Šindelka - 6:2

    Branku číslo 7 mohl přidat po rohovém kopu střídající Orava, ale jeho hlavičkový pokus mu sjel po rameni až do náruče brankáře. Rovněž dobrou příležitost k završení hattricku měl po průniku Žejdlíka Hošťálek, ale tentokráte mu jeho střela nevyšla dle představ. Rovněž standartní situaci v podání Hošťálka scházelo pár decimetrů. V 73. minutě se diváci dočkali poslední branky utkání. Na chlup stejnou situaci jakou měl před malou chvíli tentýž hráč tentokráte dokázal proměnit Orava v branku hlavou - 7:2.


Hra hlavou začíná být jeho silná stránka - Libor Orava dává na 7:2

    Do konce zápasu mělo Komárno ještě několik slibných šancí, do hry se dostali všichni náhradníci, včetně mě, ale ani s jednou z nabídnutých šancí jsme nedokázali naložit na 100% jako tomu bylo při šancích Žejdlíka a Orava a tak se Komárno-Osíčko mohlo za hlasitého aplausu domácích fanoušků radovat z vysokého vítězství 7:2 nad mužstvem z Pravčic a na "Den vítězství" jsme dokázali zvítězit i my.


Žejdlík ve vyložené šanci pouze napálil brankáře do kolene

RESUMÉ: "Mužstvo Pravčic nebylo pro náš tým příliš těžkým soustem, hlavně díky poslední čtvrthodině, kdy jsme obranu Pravčic rozebrali jak staré kolo a čtyřmi zásahy rozhodli do poločasu o výsledku utkání. Jen škoda, že jsme zbytečně 2x inkasovali a ze začátků druhých poločasů se musíme poučit, jelikož právě v této pasáži dostáváme nejvíce branek. Hattrickem se uvedl Klas, kterého nemine odměna pro spoluhráče do kabiny. Rovněž 3 branky mohl dát Hošťálek, ale nebylo mu přáno, nebo možná nechtěl. Závěr soutěže tak bude ještě zajímavý, jelikož jsme se na delší dobu usadili na špici tabulky a jen tak se nám z této špice slézat nechce."

 

střídačka: Orava L., Matušů V., Gadas J.

rozhodčí: Caletka B.

diváci: 70

=gio=