Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Sokol Tučapy

23.09.2012 19:31

FK Komárno-Osíčko : Sokol Tučapy  2:1 (1:0)

branky: 3. Klas, 67. Žejdlík J. - 59. Křepelka

 

    Dalším soupeřem, který se představil na hřišti "Na Rybníčku" bylo mužstvo Sokolu Tučapy. Soupeř se před zápasem nacházel ve spodních patrech tabulky, když z předcházejících 6 duelů vytěžil pouhé 3 body. V minulém ročníku soutěže patřilo mužstvo z Tučap k velice nepříjemným soupeřům. O tom se mohli naši hráči přesvědčit sami, na domácí půdě jsme Tučapům podlehli po napínavém zápase 2:3, porážku jsme jim naopak vrátili na jejich půdě, když jsme brankou v závěru zápasu zvítězili těsně 1:2. Před dnešním zápasem měl trenér J. Šindelek k dispozici základnu o 14 hráčích, na levé straně obrany tentokráte dostal důvěru V. Fabián, předstopera zahrál dobře R. Orel. V útoku sekundoval Klasovi Hošťálek. Pěkné počasí přilákalo na hřiště do Komárna početnou skupinu fanoušků, kterých nakonec bylo více než 100 a tak nic nebránilo, aby diváci mohli vidět kvalitní a bojovný zápas.


FK Komárno-Osíčko : Sokol Tučapy

    Komárno vstoupilo do zápasu fantasticky a již ve 3. minutě se ujalo vedení. Míč po pravé straně zatáhl do vápna J. Žejdlík, který naservíroval jako na zlatém podnose míč pro D. Klase, který z bezsprostřední blízkosti překonal hostujícího brankáře - 1:0.


První vážnější akce Komárna byla hned gólová - Klas - 1:0.

    Hráče Komárna vedoucí gól nabudil k vysokému nasazení. Hned za 2 minuty se do míče z uctivé vzdálenosti opřel M. Žejdlík a chyběl snad jen metr a půl, aby míč skončil v pravé šibenici. Hosté se poprvé osmělili z následného protiútoku, ale spíše než ohrožením, tak byla tato střela z kategorie propagačních. V 10. minutě se situace ze 3. minuty mohla opakovat, jen s těmi rozdíly, že Žejdlík zatáhl po přesném pasu od Hošťálka pro změnu po levé straně a druhým, tím podstatnějším byla skutečnost, že Klas nepochopitelně na malém vápně míč netrefil a nerozvlnil síť podruhé.


Neproměňování šancí, toť Achilova pata komárenského týmu

    Za 3 minuty se domácí opět snažili dobývat branku Tučap. Žejdlík hledal některého ze svých spoluhráčů před brankou, v dobré pozici podklouzl Kundrát, který měl k míči nejblíž, těžko říct jak by situace dopadla, kdyby jej nezklamal terén. Převaha Komárna z úvodní čtvrthodiny byla citelná. V 17. minutě se k sólu odhodlal Hošťálek, jako mezi kužely prošel do pokutového území, ale jeho krásné fotbalové akci chybělo jen přesnější zakončení.


Hošťálek předvedl krásné sólo, ale mířil vedle

    Ve 22. minutě vystrčili růžky také hosté, kteří dostali příležitost standartní situace po zbytečném faulu před pokutovým územím. Opakovanou standartní situaci zahrál hostující Olša velmi dobře, ale v cestě za vyrovnáním mu stálo břevno domácí branky. Na druhé straně byl v dobré příležitosti Klas, ale dlouho mu trvalo zpracování míče a následná střela letěla jen nad břevno. Po této šanci jako by se Komárno ze hřiště úplně vytratilo, hra byla rozháraná a postrádala řád. Hráči si nebyli schopni nahrát na 3 metry, kloudných akcí bylo z jejich strany jako šafránu a tak šanci vycítili hosté.


Překážkou nebyla ani zeď, kterou dokázal Olša překopnout - míč zastavilo břevno

    Dvakrát donutili Šindelka k těžkému zákroku. Poprvé se z hranice pokutového území snažili prosadit hostující útočník, ve druhém případě se po rychlém breaku dostali hosté těsně před branku Šindelka, který se štěstím vytěsnil míč na rohový kop. Do konce prvního poločasu byli stoprocentně lepším týmem hostující Tučapy, ale jejich územní převaha nevyústila ke kýženému vyrovnání.


Velkou porci štěstí si vybral ke konci poločasu Šindelek, který jemnou tečí vytěsnil míč mimo

    Druhý poločas začal na tuty přesně tak, jak skončil ten první. Hosté byli nebezpečnějším a lépe kombinovali a čím dál více vyselo ve vzduchu vyrovnání. První příležitost k vyrovnání měli hosté po centru do pokutového území, kde byl nikým neobsazený hráč, který si dovolil zakončit rybičkou, ale Šindelek byl opět na správném místě. Komárno se ze začátku druhé půle dralo do zakončení jen ojediněle - světlou vyjímkou byl jen centr Kundráta na Klase, kterému k zakončení chyběl snad jen půlmetr.


Nebezpečně přitápěli pod kotlem ke konci poločasu hosté

    Za pár okamžiků se hosté dovolávali spravedlnosti u hlavního rozhodčího, neboť se jim zdálo, že byl jejich hráč faulová ve vápně Nevtípilem - rozhodčí však byl jiného názoru a po pravdě, faul to nebyl.


Po tomto zákroku se hosté dožadovali pokutového kopu - marně !

    Hosté se zaslouženého vyrovnání dočkali v 59. minutě. Po zbytečné ztrátě míče fauloval na obranné polovině Komárna M. Žejdlík a hosté zahrávali standartní situaci. Olša centroval míč do ohně před branku, kde míč tečoval Křepelka a bezmocný Šindelek jenom sledoval jak míč míří do branky - 1:1.

    Hosté byli po vyrovnávající brance evidentně při chuti a hra Komárna opět připomínala jeden velký chaos. Spousta zkažených přihrávek, nerozvážné odkopávání míčů a zbytečné ztráty dávaly prostor pro rychlé kontry Tučap.


Na rozdíl od minulých zápasů jsme nebyli tak nebezpeční ze standartních situací

    V době, kdy Tučapy nejvíce přitlačily se z ojedinělé situace dokázal prosadit J. Žejdlík. Zhruba 30 metrů od branky neviděl žádného spoluhráče, který by se mu nabídl, tak použil známé a otřepané fotbalové klišé - "když nevíš co s míčem, vystřel". Krásnou táhlou střelou překvapil hostujícího brankáře a vrátil tak Komárnu těsné vedení - 2:1. Komárno jako by se opět touto brankou ukolébalo a dávalo až příliš mnoho prostoru hostujícím hráčům. Ti se však vlastními chybami nedokázali prosadit - buďto je zklamalo zakončení, nebo se vlastní vinou vystavovali postavení mimo hru.


Krásnou střelou se v 67. minutě prezentoval J. Žejdlík - 2:1

    S blížícím se koncem zápasu se stále více hosté drali dopředu a otevírala se okénka v obraně přihrávku Perutky adresovanou Hošťálkovi, druhý jmenovaný nestihl.Další takové okénko vzniklo zhruba 7 minut před koncem zápasu a resultoval z toho rohový kop. Ten zahráli domácí dobře, míč byl přesně posazen na hlavu nabíhajícího J. Žejdlíka, ovšem na brankové čáře zaskočil za tučapské hráče střídající V. Matušů, který svým hrudníkem zabránil Žejdlíkovi ve skórování.


Správnou zeď ze svého těla vyrobil ke smůle domácích V. Matušů, který zabránil míči v cestě do branky

    Výše jmenovaný mohl svou chybu nakonec odčinit pár minut před koncem zápasu, když se spolu s Hošťálkem řítili na jediného obránce. Matušů však špatně, dle názoru čárového rozhodčího, načasoval svoji pozici a vystavil se do postavení mimo hru.


Obrana Komárna nakonec druhou branku nepřipustila

    A tak se Komárno až do samého konce strachovalo o výsledek, hosté se snažili překonat obranu dlouhými nákopy za obranu, ovšem ke konci zápasu koncentrovaná obrana v čele s brankářem Šindelkem odolala a dokázala udržet těsný výsledek 2:1, který byl také výsledkem konečným.


Na centr Perutky nedosáhl M. Hošťálek

RESUMÉ: "Byl to spíše boj, než pěkná podívaná pro diváky. Opět se projevila naše veliká slabina a to v podobě neproměňování šancí. Kdybychom po čtvrt hodině vedli 3:0, tak by se určitě zápas odvíjel úplně jiným směrem. Tak se hráči museli až do konce zápasu potýkat s řadou nepřesností a strachovat se o výsledek. Naše hra nebyla ucelená, postrádala nápad a kreativitu. Taktéž hostující tým předvedl velice bojovný výkon, který až tak úplně neodpovídá jejich postavení v tabulce. Do příštích zápasů je potřeba zapracovat na chladnokrevnějším zakončení a uvědomit si, že v zápasech proti silnějším mužstvům, kdy se do mnoha šancí náš tým nedostane, může jakékoliv neproměňování šancí znamenat nemilosrdnou ztrátu všech bodů. To si ovšem musí dotyční vzít k srdci."

Sláva vítězům, čest poraženým !

sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Nesvadba Roman, Orel Radim, Fabián Vladimír - Perutka Radim, Žejdlík Martin, Žejdlík Jaroslav (c), Kundrát Tomáš - Klas Dušan, Hošťálek Marek

střídačka: Matušů Václav, Nevtípil Jakub, Ondroušek Martin

diváci: 120

rozhodčí: Závojský O.