REPORT ze zápasu - FK Komárno-Osíčko : Sokol Žalkovice "B"

06.09.2010 14:19

FK Komárno-Osíčko : Sokol Žalkovice "B"  8:1 (4:0)

branky: 4. a 23. R.Vagač, 21.,53.,55. a 70. Klas, 34. J. Žejdlík, 62. R. Perutka - 61. J. Kuba

 "Brankový průjem"

    V 5. kole okresní soutěže jsme na svém hřišti na „Rybníčku“ hostili rezervní tým Žalkovic. Žalkovice patří mezi naše nejméně oblíbené soupeře, o čemž svědčí fakt, že jsme v dosavadních střetnutích s tímto soupeřem urvali pouze 2 body z 10 vzájemných měření sil. I před tímto zápasem byli hosté v tabulce lépe postaveni když jim patřila 4. příčka s 9 body ze 4 zápasů. Ovšem jak se ukázalo každý zápas každou sezónu je jiný. Trenér Ivo Platek měl k dispozici velké množství hráčů chyběli jen R. Tvrdoň, L. Orava a M. Ondroušek, poslední dva jmenovaní laborují s menším zraněním. Před zápasem bylo hráčům hlavně vytýkána hlavně neschopnost nahrát si na pár metrů a bojovnost. Tak si hráči tuto skutečnost vzali k srdci a od prvních minut dbali pokynů trenéra….

    První šance zápasu přišla již v první minutě. J. Žejdlík napřáhl a gólman hostí měl plné ruce práce s vytěsněním střely na roh. O tom, že soupeř je kvalitní jsme se přesvědčili o 2 minuty později. Hosté se rychlou kombinací dostali do breaku, náš bek R. Perutka uklouzl a hostující hráč se řítil tváří v tvář T. Bancikovi, za záchranou brzdu však zatáhl vracející se M. Žejdlík. Udeřilo na druhé straně. Agilně hrající J. Žejdlík si vzal ve středu hřiště míč, potáhl po levé straně, kde obešel dva protihráče a lehkým centrem našel R. Vagače, který levačkou prostřelil hostujícího brankáře – 1:0. V 7. minutě šli hosté opět do breaku, tentokráte však akci zastavil dobrým vyběhnutím T. Bancik, který zmenšil úhel a tak hráč pouze přehodil branku. O tři minuty později se odehrála akce jako přes kopírák. Opět break, opět dobrý výběh, opět nad.
    Naše další akce byla k vidění v 16. minutě. Středopolaři R. Vagač a J. Žejdlík si několikrát spolu vyměnili balón a druhý jmenovaný vystřelil prudce, leč nepřesně. O dvě minuty později jsme se dostali do trvalejšího tlaku před brankou hostí. Po jednom ze závarů se do zakončení dostal V. Fabián, jehož střelu „vytečovala“ hostující obrana až na brankovou čáru, kde míč do bezpečí uklidil stoper hostů. Po 21 minutách to bylo již 2:0. Akci zakončoval možná z decimetrového ofsajdu D. Klas. O dvě minuty později po faulu na J. Žejdlíka se chopil exekuce „trestného střílení“ R. Vagač. Jeho střela byla prudká natolik, že bránící hráč si nešťastně srazil míč do vlastní klece – 3:0. Po třetím gólu se naši hráči již na tolik uklidnili, že si v další fázi zápasu dovolovali věci, které by si za nerozhodného stavu jen těžko dovolili.
    Ovšem sebevědomí rovná se polovina úspěchu. Zhruba po 35 minutách jsme přidali další pomyslný hřebíček do rakve hostů. R. Vagač vybojoval balón přihrál J. Žejdlíkovi ten natáhl svoji pravačku a vyslal ránu jako z kanónu a brankář hostí neměl mnoho šancí, sic si na střelu sáhl – 4:0. V 39. minutě se dostávali do šance hosté, centr z levé strany přiletěl až do prostoru malého vápna, kde jej protečoval jeden z útočníků ovšem bravurním zákrokem ala „karate tiger“ se prezentoval T. Bancik, který míč v poslední chvíli v letu vykopl nohou do bezpečí. Dvě minuty před přestávkou jsme mohli již tak vysoký poločasový stav navýšit. Pálili jsme jako „u Verdunu“. Rychlý sled šancí, do kterých byl zamotán skoro celý tým zakončili střelami M. Matušů a T. Kundrát. A tak po 45 minutách jsme odcházeli do šaten s luxusním vedením v poměru 4:0.

    Do druhé půle jsme vstoupili beze změn. Chvilkovou nudu si užili fanoušci mezi hvizdem a 8. minutou, kdy se prakticky nic nestalo. Hra byla často kouskovaná, obrany dominovaly nad útočníky a do hry se vloudily i nepřesnosti. Ovšem tato nuda skončila v již zmiňované 8 minutě. Po rychlém přenesení hry z obrany jsme se dostali do zakončení J. Žejdlíkem, který vystřelil, míč se dokutálel po brankářově zákroku až k neobsazenému D. Klasovi, který pohodlně uklidil míč do prázdné svatyně – 5:0. O dvě minuty později to byl opět D. Klas, který zvýšil naše skóre. R. Perutka vyslal kolmici na T. Kundráta, ten zatáhl míč a přesným centrem našel D. Klase, který zvýšil vedení Komárna na 6:0 – tím D. Klas zkompletoval hattrick.
    Pro hosty to bylo až moc kruté, předváděli solidní hru, ovšem my jsme hráli lépe. Jedinou kaňkou na předvedeném výkonu našich byla situace z 16. minuty druhého poločasu. Hosté dostali možnost zahrávat rohový kop po němž i díky chybě jinak skvěle chytajícího T. Bancika, který netrefil míč, zaznamenali čestný gól hlavou – autorem gólu byl Josef Kuba 6:1. Ovšem odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Zhruba za minutu napřáhl R. Perutka a jeho tečovaný pokus skončil za zády překvapeného brankáře Žalkovic – 7:1. To běžela teprve 17 minuta druhé půle a už jsme viděli 8 branek ! V hlavní věci ve které jsme se zlepšili od minulého zápasu v Martinicích byla v proměňování šancí. Dnes co jsme kopli – to tam spadlo. Po 25 minutách druhé půle jsme přidali další branku. J. Žejdlík vracel hlavou centr před bránu, kde na svůj další gól číhal D. Klas – 8:1.
    Poté proběhlo několik střídání na obou stranách a utkání se uklidnilo a spělo ke svému závěru. Za zmínku však jistě stojí ještě naše šance. Něco málo po půlhodině z druhého poločasu jsme zahrávali rohový kop. Na míč si nejlépe naběhl R. Šipula, který mohl akrobaticky vsítit další náš gól, jenže po střele z voleje zazvonilo břevno. Toto byla asi poslední vážnější situace, poté utkání spělo k jasnému konci, hráči dbali hlavně na to nezranit se a dohrát utkání se ctí. Což se nakonec povedlo a my jsme se mohli radovat s vysokého, avšak zaslouženého vítězství 8:1.

Poděkování patří všem hráčům za předvedený bojovný výkon s minimem chyb. Sláva vítězům, čest poraženým.
   
Sestava FK Komárno-Osíčko: T. Bancik – M. Matušů, M. Žejdlík, R. Perutka, R. Nesvadba – R. Orel, T. Kundrát,  J. Žejdlík, R. Vagač – D. Klas, V. Fabián

střídačka: J. Nevtípil, R. Šipula, V. Matušů, J. Šindelek

Nejlepší hráči dle redakce
: J. Žejdlík, R. Vagač, R. Orel
Nejlepší hráči dle vedení:  D. Klas, R. Vagač, J. Žejdlík


Hodnocení hráčů:
Bancik (8), M. Matušů(6), M. Žejdlík(7), R. Perutka (7), R. Nesvadba (7) - R. Orel (7), T. Kundrát (6), J. Žejdlík (8), R. Vagač (8) - D. Klas (9), V. Fabián (7) -- J. Nevtípil (6), R. Šipula (7), V. Matušů (6)

(pozn. 1 – nejhorší , 10 – nejlepší)

 =gio=