Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ FK Loukov .

16.04.2018 15:22


branky: 15. Klas, 23. Kopečný, 25. a 62. Majkus, 42. Václavek, 53. Žejdlík M. - 68. Kocman

Po úspěšně zvládnuté jarní premiéře na půdě Těšnovic, kde jsme v divokém a větrném zápase zvítězili 4:3 nás čekal první zápas na domácí půdě. Do Komárna nepřijel nikdo jiný, než nám dobře známý soupeř z Loukova. Loukov v letošní sezóně nezažívá své nejlepší fotbalové roky. V prozatímní tabulce mu patřilo 12. místo a v klubu se nahlas hovoří o sestupu. Ovšem jak tomu může být i ve vyšších soutěžích, tak v derby není jasného favorita. Přesto jsme chtěli na domácí půdě potvrdit vítězství z Těšnovic.

Trenér Marian Palát vsadil na heslo "vítězná sestava se nemění" a postavil na chlup stejnou sestavu, která přívezla 3 body z venku. Na lavičce náhradníků se poprvé objevil ještě ne zcela doléčený Machač a Kulajta. Dále byli do hry připraveni Orava, má maličkost a J. Žejdlík v současné době ne zcela fit. Očekávat se dala i slušná divácká návštěva, jelikož počasí bylo ideální fotbalové. Hlavním arbitrem pro derby zápas byl určen Bedřich Caletka. Nic tak nebránilo tomu, aby mohlo začít další derby.

Zápas začal aktivitou Loukova, který první míč za obranu málem přetavil v první breakovou situaci. Pak už jsme to byli my, kdo převzal aktivitu a snažili jsme se o co nejrychlejší gól. Blízko byl Kopečný, který si naběhl na centr, ovšem zradilo ho zakončení. Do vedení jsme šli po standartní situaci, kdy špatně zahraný přímý volný kop tečoval do protipohybu brankáře Klas - 1:0.

Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Po rohovém kopu vystřelil do houfu těl před brankou Majkus, tam si míč našel Kopečný a poslal jej k tyči - 2:0.

Po pár minutách už to bylo 3:0 to když Kopečný vybojoval míč na Majkuse, ten si jej ještě narazil se spoluhráčem a vyslal krásnou střelu k pravé tyči, kterou brankář nezachytil a dal Komárnu luxusní vedení. 

Hosté byli prakticky bezzubí, výjimkou byla jen standartní situace Rybky, který vystrašil přítomné domácí diváky. Do poločasu jsme přidali ještě jednu branku. Nejprve se po krásné akci Tvarůžky rozezněla píšťalka pro ofsajd Václavka, ovšem za pár minut se už skóre pohnulo - když Václavek z blízkosti uklidil míč do branky - 4:0.

Vstup do druhého poločasu jsme měli opět lepší my. V 53. minutě se po rohu na krátko dostal centrovaný míč na zadní tyč, kde si jej hlavičkou našel M. Žejdlík a uštědřil hostům rukavici - 5:0. Naši hráči byli řádně při chuti. Během 2 minut mohli 4x změnit skóre. Nejprve křižnou střelu Tvarůžky vyrazil brankář na roh, po rohovém kopu se do míče opřel Orel a jen tak tak že míč nezaplachtil k tyči. Po následném rohu tečoval míč těsně mimo branku Klas a chvíli na to pláchnul obráncům Kulajta, který připravil míč pro Lukáše, který vystřelil ovšem jeho střelu neuklidil do míče ani střídající Orava, ani z bezprostřední blízkosti Kopečný, jehož míč dostal až za ochrannou síť. Tlak to byl však neskutečný.

Po hodině hry se do samostaného úniku po špatném ofsajd systému Loukova dostal Majkus, který pláchl svému pronásledovateli a z blízkosti procedil míč k bližší tyči a Komárno vedlo již 6:0.

Vysoké vedení nás ukolébalo a hráči začali tropit školácké chyby a jen díky neschopnosti Loukova jsme neinkasovali více než 1x. U brankové čáry daleko od branky se zbytečně nechal obehrát Orel, který svého soka ve vápně doslova sestřelil a pískala se penalta. Sám faulovaný Kocman se chopil její exekuce a nemýlil se a alespoň upravil nelichotivé skóre - 6:1.

Závěrečná dvacetiminutovka už se jenom dohrávala z povinnosti. Domácím vyhovoval stav a hosté se již do útočení příliš netlačili a o vítězi zápasu nebylo pochyb. Tři body tak zůstaly v Komárně po vítězství 6:1. Další derby je zvládnuto a jak to tak vypadá, tak s Loukovem se v příštím roce nepotkáme.

Tomáš Majkus

střídačka: Orava, Machač, Žejdlík J., Kulajta, Gadas

diváci: 170

rozhodčí: Caletka