Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ FK Skaštice "B"

19.05.2018 17:19

branky: 65. Václavek - 19. Vlkolenszki, 55. Menšík

Dohrávka 15. kola okresního přeboru proti sobě svedla dva týmy, které se pohybují ve středu tabulky. Oba týmy měly před tímto zápasem shodně 33 bodů. Skaštice si v minulém zápase doma proti Loukovu otevřeli veřejnou střelnici a nasázeli slabému Loukovu 10 branek (10:2). Naši hráči v minulém kole utrpěli porážku od vedoucího Holešova 6:1.

Trenér Marian Palát počítal absence, které se vzhledem k nevšednímu začátku zápasu (pátek) nakonec slušně nakupily. Komárnu chyběli brankář Šindelek, Hošťálek, nejlepší střelec Machač a Šindelek J. ml. Do branky tak putoval jindy hráč Kunz, do středu zálohy se vrátil po dvouzápasové pauze Studený. Krásné počasí a takřka identické postavení v tabulce předurčovalo dobrému fotbalu.

Do zápasu lépe vstoupili hosté, kteří byli na míči velmi aktivní a dělali naší obraně problémy. Náš výkon v úvodu zápasu byl vlažný, nedařila se nám kombinace a často jsme zbytečně ztráceli míče. Ve předu jsme míč pořádně nepodrželi a obrana si tak nemohla ani na chvilku odpočinout.

Hosté hráli chytře, nikam se nehnali a čekali na chyby, které jsme tropili. První branka padla z našeho rohového kopu, kdy jsme špatně vyhodnotili situaci a z poloviny hřiště se na Kunze z pravé strany řítil Vlkolenszki, který přízemní střelou překonal Kunze a poslal hosty do vedení - 0:1.

Skaštice hrály vzadu na jistotu, nijak si nekomplikovali život a při první příležitosti posílali míč daleko od své branky. Hosté měli převahu i ve středu pole, kde nás několikrát vykombinovali a naštěstí jim chyběla finální přihrávka. Do poločasu jsme směrem dopředu vyprodukovali jen pramalou snahu. Vyjímkou byla snad jen střela Lukáše a Tvarůžky. Jinak nám chyběl důraz a v několika případech pár kroků.

Hosté byli blízko druhé brance po závaru před Kunzem, kdy skrytá střela zazvonila na tyč a s přispěním Kulajty poté putovala k rohové zástavě. Do konce poločasu ještě propadl na zadní tyč centrovaný míč, ovšem naštěstí pro nás míč v rozhodující chvíli skaštickému hráči propadl mezi nohama. Na poločasovou klobásu se tak odcházelo s jednobrankovým mankem, ale hlavně po mdlém a ospalém výkonu.

Po poločasové pauze jsme vstoupili do zápasu jako vyměnění. Od začátku druhé půle jsme byli aktivní a pomalu jsme se dostávali na dostřel branky. Jistou zbraní mohly být i standartní situace, ovšem když už jsme si ji vypracovali tak jsme nedokázali najít volného hráče v předbrankovém prostoru.

A právě po jednom z našich rohových kopů jsme z rychlého breaku inkasovali. Únik dvou hráčů na jednoho bránícího hráče dokázaly Skaštice proměnit zásluhou Menšíka - 0:2.

Po druhé vstřelené brance se hosté uklidnili a snažili se hlídat výsledek. Ovšem naši hráči nechtěli po hodině zápas zabalit a pustili se do útoku, ale obrana odolávala. Snížit se nám podařilo zásluhou Václavka, který byl ve správný čas na správném místě a se štěstím propasíroval míč pod padajícím brankářem - 1:2. Brance předcházela střela Kulajty, která se skrz klubko těl dostala až ke střelci branky.

S blížícím se koncem zápasu se hráči více vytahovali a mohly tak vznikat okénka v obraně, ovšem dobře hrál na stoperu M. Žejdlík, který nebezpečí dokázal ve většině případů včas uhasit. Ze židle zvedla diváky prudká střela Lukáše a poté i nůžky v podání Klase. V poslední desetiminutovce jsme měli drtivý tlak, ovšem brankář hostů se v mnoha případech vyznamenal a udržel hostům naději.

Kaňkou na jinak dobrém zápase bylo počínání střídajícího hráče hostů Frýdla, který sprostým faulem ze zadu bez balónu zbytečně vygradoval emoce a mohl být rád, že spoluhráči M. Žejdlíka udrželi v dostatečném odstupu. Stejný hráč poté předvedl ještě dva unfair zákroky na jiné hráče a mohl být rád, že byl rozhodčí Hušek vůči jeho počínání benevolentní a záměrně krátkozraký. Takový hráč, co nic neukáže na hřišti a jenom provokuje patří na střídačku, kterou by neměl opouštět. Příliš slov chvály na svou osobu určitě neslyšel.

I díky tomuto bezohlednému počínání byl náš tlak v závěru otupěn a hráči se více soustředili na odplatu, než na hru samotnou. Po dvou nastavených minutách zápas skončil těsným vítězstvím hostů ze Skaštic.

Martin Žejdlík

střídačka: Nesvadba, Orava, Václavek

diváci: 80

rozhodčí: Hušek, AR1 Jiroušková, AR2 Skyba