REPORT ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Ludslavice

19.04.2011 15:03

FK Komárno-Osíčko : TJ Ludslavice 1:0 (0:0)

branka: 66. J. Žejdlík

"Tříbodové kladivo"

    V 21. kole okresní soutěže jsme na svém hřišti přivítali houževnatého soupeře z Ludslavic - tým, kterému se proti Komárnu daří, ze vzájemných zápasů měl před tímto zápasem bilanci 5 výher, 1 remízu a pouze 2 prohry. Hosté přijeli "Na rybníček" odčinil podzimní porážku v poměru 1:2, kdy v posledních vteřinách zápasu ztratili 3 body. Každý zápas je však jiný a dalo se i v neděli očekávat, že se nebude jednat o zápas jednoduchý. Domácí kouč Platek postavil dle svého uvážení nejlepší možnou sestavu, kdy se snažil o změny v kádru. Chyběli pouze Tvrdoň a M. Matušů. Do útoku překvapivě nastoupil R. Perutka (dle mého názoru se tato varianta příliš neosvědčila), Klas s Ondrouškem usedli pouze na lavičku náhradníků. Za krásného počasí a vůně grilovaných specialit začal zápas, který měl být soubojem o 4.místo, ovšem nakonec se ukázalo, že to byl souboj o místo 3tí....


Předzápasové přípravy mužstva Komárna

    Utkání začalo ve vysokém tempu, avšak hra postrádala řád. K prvnímu ohrožení hostující brány se dostal V. Fabián ve 4. minutě zápasu, který se snažil patičkou o přímé ohrožení brány, avšak neúspěšně. O 2 minuty později to byl tentýž hráč, který ohrožoval hostujícího gólmana - tentokráte ze standartní situace. Úvodní tlak završili střelami Vagač a Perutka, ovšem obě tyto střely o kus míjely brankové konstrukce. Úvodní tlak otupěl a iniciativu přebírali hosté, kteří se postupnými útoky dostávali více a více před brankáře Málka. K prvnímu vážnému ohrožení došlo v 16. minutě, to když po faulu před vápnem zahrávali standartku, ale naštěstí střela skončila na dobře postaveném zdivu. O 3 minuty později tak mohlo udeřit na druhé straně. Orel nevynechal souboj a špatně vyhodnocená situace ze strany brankáře skončila jen na horní síti branky. O tři minuty později měli hosté blíže k vedení, ovšem proti byl Málek, který brilantním zákrokem udržel pro Komárno zatím bezbrankový stav. To byla na dlouho nejvážnější situace, hosté se zatáhli do pečlivé defenzívy a v pohodě odráželi tlaky domácího mužstva. Jediným pozdvižením byl pokus M. Žejdlíka z 30 metrů, který na poslední chvíli zblokovala pozorná obrana. Pět minut před koncem vytáhl další důležitý zákrok Málek, který zlikvidoval další "loženku" hostů. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.


Komárno v prvním poločase hrozilo také ze standartních situací

    Druhý poločas začal tak jak skončil ten první a to velkou šancí Ludslavic. Útočník se po propadnutí záložníků a defenzívy Komárna dostal do úniku sám na brankáře, ale radost z případného zakončení mu sebral opět Málek pohotovým vyběhnutím. V 50. minutě se v útoku blískl zajímavou individuální akcí Fabián, který se promotal přes tři hráče až k zakončení, bohužel pro něj neměla střela gólové parametry. V 56. minutě předvedli hosté asi nejkrásnější akci druhé půle. Po pár narážečkách a překřížení se dostali až na dostřel Málka, který vystřihl další krásný zákrok a uchoval tak Komárnu nerozhodný stav. O pět minut později měl však ale i kvantum štěstí. Z nenápadné akce vystřelil hostující středopolař - Málek už byl překonán, ale na poslední chvíli jej zastoupila na brankové čáře tyč. K dobrému brankáři patří i trocha štěstí. Domácí se marně snažili dobývat obranný val Ludslavic, jak po zemi tak ze vzduchu, ale dlouho neúspěšně.

    V 66. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik zápasu. Naši hráči vybojovali rohový kop. K rozehrání se postavil vrchní nahravač v týmu Komárna Radim Vagač, který našel milimetrově hlavu kanonýra J. Žejdlíka a míč se za nedlouho třepotal v síti - 1:0. Tato hlavička, jak se později ukázalo, měla cenu 3 bodů. Hráčům Komárna se již nepodařilo zvýšit vedení a taktéž hráči Ludslavic nedokázali vyrovnat s ojedinělých akcí, do kterých je hráči Komárna pouštěli.


Jediná branková situace, autor gólu J. Žejdlík

    Suma sumárum - Komárno zvítězilo nad Ludslavicemi v poměru 1:0, když se o jedinou branku postaral J. Žejdlík po rohovém kopu, tato hlavička znamenala 3 body a odskočení právě Ludslavicím, a zároveň také historický posun na 3. místo v tabulce před sousedy z Loukova. Hráči ukázali, že se z prohry na hřišti Žalkovic již otřepali a i přes některé nedostatky ve hře dokázali doma urvat vítězství. Bravo !


Sláva vítězům, čest poraženým !

Ohlas hostů po zápase:

„Oba týmy předvedly kvalitní a bojovný výkon. U našeho týmu si troufnu říct, že letos nejlepší. I bez gólmana, který poslal před zápasem SMS, že končí, jsme ustáli počáteční nápor domácích. Postupem času jsme vyrovnali hru a přicházely šance, které však skóre zápasu nezměnily. Největší zásluhu na tom měl gólman domácích, který nemůže předvádět takové zákroky každý zápas, jinak by přece domácí nebyli v tabulce tam, kde jsou. Klobouk dolů před jeho výkonem. Zápas rozhodla silná zbraň Komárna. Standardní situace v jejich podání, jak se dnes potvrdilo, rozhodují zápasy. I přes prohru našim hráčům za výkon děkuji a domácímu mužstvu gratuluji,“ řekl předseda Ludslavic Pavel Konečný.

 

Sestava FK Komárno-Osíčko: Málek T.- Nesvadba R., Šindelek J., Žejdlík M., Nevtípil J. - Orel R., Vagač R., Kundrát T., Žejdlík J. - Perutka R., Fabián V.

střídačka: Orava L., Ondroušek M., Matušů W., Klas D.

nejlepší hráči dle redakce: Fabián, Málek, Šindelek

diváci: 120

rozhodčí: Měrka (7)

 

Hodnocení hráčů

Málek (8)

Šindelek (8)

Nesvadba (7)       Žejdlík M.(7)         Nevtípil (7)

Kundrát (6)         Vagač (7)     Žejdlík (7)     Orel (7)

Perutka (6)    Fabián (8)

Orava, Matušů, Klas, Ondroušek - nehodnoceni, neodehráli alespoň 30 min.

=gio=