Report ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : TJ Ludslavice

25.06.2013 13:57

branky: 2x Klas, Hošťálek, Šindelek - 2x Valčík

Poslední domácí zápas sezóny nemohl být více zajímavý, než tak jak tomu bylo v tomto zápase. V posledním domácím představení v sezóně 2012/2013 jsme totiž na hřišti "na Rybníčku" přivítali aktuálního lídra soupeře mužstvo TJ Ludslavice. Hosté z Ludslavic se nacházeli na první pozici, ovšem pokud by naši hráči dokázali Ludslavice potrápit a porazit o 3 a více branek, tak by jsme to byli právě my, kdo by se vyhoupl na první pozici. Důležitost utkání si uvědomovali nejen hráči obou mužstev, ale i svazoví funkcionáři, kteří delegovali hned 3 rozhodčí a aby toho nebylo málo, tak i svazového delegáta. Rovněž fanoušci obou táborů si uvědomovali, že právě v tomto zápase potřebují obě mužstva podporu a tak se jich na krásně připraveném hřišti sešlo kolem dvou stovek.

Trenér Josef Šindelek měl k dispozici téměř všechny své svěřence - chyběl pouze zraněný Perutka a Fabián. Jako hlavní rozhodčí byl určen p. Tříska, na čarách mu pomáhali p. Skyba a p. Karlík. Obě mužstva absolvovala rozcvičení před zápasem a v krásném letním počasí o půl 5 odpoledne vyběhly na trávník, kde se za chvíli rozběhl nejen šlágr celého kola, ale celé fotbalové sezóny a rozhodně bylo na co koukat a zápasu nechybělo opravdu nic.

FK Komárno - Osíčko : TJ Ludslavice

    Domácí tým začal utkání dobře a již ve 3. minutě se do slibné střelecké pozice dostal J. Žejdlík a jeho tvrdá střela jen těsně prosvištěla kolem pravé tyče. Aktivita domácích neustávala a naši hráči měli více míč na svých kopačkách a hosté chvílemi nevěděli kam dřív skočit.


    Další šance domácích vznikla po dlouhém výkopu Šindelka, který našel Klase, ten se obtočil kolem svého strážce a technickou střelou donutil hostujícího brankáře k zákroku na roh. Po rozehrání od rohové zástavy se míč odrazil ke Kundrátovi, který se nerozpakoval a míč napálil těsně nad břevno a první gól šel doslova cítit ve vzduchu.

    Za pár okamžiků se scénář téměř opakoval, jen s tím rozdílem, že míč se dostal po dlouhém výkopu k Hošťálkovi, který ho po pravé straně zavezl do pokutového území a vystřelil, míč se od brankáře odrazil ke Klasovi, který ztratil stabilitu, ovšem dokázal míč poťuknout na Žejdlíka a vznikl nefalšovaný zmatek, kdy míč připomínal neposedný hopík a trmu - vrmu jsme za záda brankáře dostat nedokázali.

    Ovšem to naše hráče nemuselo dlouho mrzet. Po čtvrt hodině hry se Ondroušek s míčem neukvapil a poslal přesný centr do pokutového území na Klase, který zády k bráně míč jen lehce tečoval a ten prolétl skrz brankářovy rukavice a zaplápolal se v síti - 1:0. Úvod zápasu nám tak vyšel na výbornou. Další šance našich přicházely, velkou šanci měl po rohovém kopu Hošťálka také domácí kapitán Žejdlík, ale jeho hlavičkový pokus mířil nad branku. Postupem času se začali osmělovat i hostující hráči, kteří by byli jakoby zaskočení raketovým startem domácího týmu.

Hostující hráči spoléhali především na rychlé breaky a úniky po stranách. Po jednom znich nenašel nikoho ze svých spoluhráčů před brankou a míč se štěstím odvrátil Ondroušek do bezpečí.

    Naši hráči zase spoléhali na standartní situace, ale hostující tým měl výškovou převahu a v pohodě dokázal eliminovat naše nejlepší hlavičkáře. A tak jsme se prosadili po zemi. Nenápadnou akci rozjel Klas s Hošťálkem, vyměnili si míč - Klas vystřelil brankář míč vyrazil, ovšem jen k nohám Hošťálka, který umístěnou střelou poslal Komárno do dvoubrankového vedení - 2:0. Tak jak našim hráčům vyšla úvodní dvacetiminutovka, tak přesně opačný byl průběh druhé poloviny první půle. Hostující tým po dvou obržených brankách zapl na vyšší obrátky a záhy korigovali - do míče se zpoza pokutového území opřel Valčík a srovnal na 2:1.

    Naše barvy mohly znovu odskočit svému soupeři o chvíli později. Další z řádky dlouhých výkopů od brankáře našel v pokutovém území soupeře Klase, kterému se podařilo přehodit brankáře, ten však měl štěstí a na brankové čáře jej zastoupil jeden z vracejících se obráncu a odvrátil míč na roh, ze kterého se o překonání pokoušel M. Žejdlík, ale brankář byl proti. To byla na dlouho naše poslední šance a hosté vystrčili drápky. V 33. minutě hosté rychle rozehráli a hostující útočník se řítil sám na Šindelka, který vyběhnutím donutil hráče k lobu, který naštěstí skončil nad brankou. Toto varování naší obraně nestačilo a do konce prvního poločasu měli hosté minimálně 4 velké příležitosti ke srovnání skóre, ale ani ty největší a nejvyloženější šance nedokázali dotáhnout a s obrovským štěstím jsme na konec ubránili poločasový výsledek a tak se odcházelo do kabin za těsného vedení Komárna 2:1.

    Do druhého poločasu vstoupili naši hráči aktivněji a během prvních pěti minut si vypracoval Hošťálek dvě střelecké příležitosti, ale ani jednou se mu míč za záda hostujícího brankáře procedit nepodařilo.

    Na druhé straně mohli vyrovnat Ludslavice, když brankář Šindelek špatně vykopl pouze na nohy připraveného útočníka, který však se zakončením tak dlouho váhal, až velkou příležitost díky vracející se obraně nakonec prováhal. Nervy v zápase pochodovaly od prvních minut a rozhodčí udělil několik žlutých karet a to nejen za fauly. Ludslavice stupňovaly své útočné choutky a párkrát zažila obrana Komárna zlé chvilky, ovšem ta nejhorší přišla z jiného důvodu.

    Po souboji o míč skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, ten přišel za Hošťálkem a bez míče jej atakoval - výsledkem bylo, že Hošťálek vyfasoval druhou žlutou, čili červenou kartu a musel předčasně pod sprchy. Co však namíchlo samotného vyloučeného byla benevolence hlavního rozhodčího, který měl hostujícímu hráči udělit na místě červenou kartu za oplácení bez míče - to se však nestalo a tak to z úst Hošťálka schytali nejen hlavní a pomezní rozhodčí, ale i delegát utkání.

    Přesilovou hru tak hrály Ludslavice a Komárno muselo přeházet sestavu a trochu zkonsolidovat obranu. Párkrát měli naši hráči i štěstí to když si hostující hráči v honbě za vyrovnáním nevšímali lépe postavených spoluhráčů. Náš tým ale opět předvedl, že má bojovného ducha, který se nikdy nevzdává a dokázali jsme přesilovou hru soupeře ustát, ba naopak jsme to postupně byli my, kdo hrál první housle a i v 10 lidech jsme se tlačili do útoku. Párkrát jsme zahrozili ze standartních situací, ale branka padla až v 70. minutě. "El Capitano" vybojoval míč, obhodil si svého strážce a předložil nádhernou laskominu před prázdnou branku Klasovi, který nezaváhal a Komárno odskočilo svému soupeři o 2 branky - 3:1.

    K vysněné první pozici však zbývala ještě jedna branka, která by paradoxně byla v této sezóně 100 brankou Komárna v soutěžních zápasech. O dvě minuty se sen stal skutečností. Po nenápadné akci odpískal hlavní rozhodčí faul v uctivé vzdálenosti od branky, a proto ani brankář hostů nemohl tušit, že bude přímo ohrožen. Ovšem k míči se postavil obávaný exekutor standatních situací J. Šindelek a napálil míč na branku, který k překvapení nejen fanoušků, ale i všech hráčů skončil v síti a ti prokázali nefalšovanou radost a všichni na sebe v euforii naskákali - nutno dodat, že brankář situaci hodně podcenil - 4:1.

    Hostující hráči zůstali stát jako opaření. Nemohli na vlastní oči uvěřit co se jim během dvou minut stalo - inkasovali dvě branky v přesilovce. To by jistě s psychikou zamávalo všem. Ovšem ještě hůře mohlo Ludslavicím být v 80. minutě. Centr z pravé strany doputoval až před branku, kde byl na číhané J. Žejdlík, ovšem ve více než 100% šanci selhal a připravil tak Komárno a fantazii.

    Byl to opravdu strhující a nervy drásající zápas. Strhnout okamžikem se nechal také hlavní arbiter utkání, když necitlivě posoudil zákrok na hostujícího hráče, který v souboji tělo na tělo upadl a po kterém zahrávali ludslavští standartní situaci. Standartní situaci nakopl na branku Valčík a k naší velké smůle míč zapadl k zadní tyči a euforii tak mohli zažít také oni, když tato branka znamenala udržení pozice lídra v tabulce - 4:2.

    Nic by na konečném zúčtování nezměnila ani proměněná penalta na střídajícího Oravu, kterého soupeř ve vápně stáhnul, kterou těsně před koncem zápasu napálil jak hluchý na vrata J. Žejdlík a břevno se třese ještě dnes. To byla poslední šance nervy drásajícího a bojovného utkání, který naši hráči před vlastním publikem zvládli a za svůj výkon byli oceněni hlasitým aplausem. Pro všechny fanoušky tak tento zápas přinesl utkání o první místo se vším všudy a podle zúčastněných by takto měly zápasy o první flek vypadat - já jsem téhož názoru. Po výborném výkonu tak naši hráči zvítězili 4:2 a bodově se dotáhli právě na poraženého z Ludslavic, ovšem na první místo to nestačilo.

Sláva vítězům, čest poraženým !

RESUMÉ:" V dnešním zápase předvedli naši hráči výborný kolektivní a bojovný výkon. Někteří se nechali až moc strhnout hrou, ale to k zápasům, kde jde o hodně patří. Výborný výkon předvedli naši hráči hlavně v oslabení po vyloučení Hošťálka, kde se svého soupeře nezalekli a byli lepším týmem a dokázali 2x skórovat. Ovšem k vytouženému vítězství o 3 branky chybělo pověstné štěstíčko, ale i tak si hráči zaslouží velký obdiv za předvedený výkon a fanouškům, kterých přišlo necelých 200 se muselo utkání líbit a taky že ano, byli nadmíru spokojeni."

 

střídačka: Orava L., Matušů V., Laibner

diváci: 180

rozhodčí: Tříska, Skyba, Karlík