REPORT ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Mrlínek

04.05.2011 14:45

FK Komárno-Osíčko : TJ Mrlínek  2:3 (2:1)

branky: 19. a 36. J. Žejdlík - 28. a 83. Heryán M., 50. Podzemný O.

"Přetahovanou kapitánů vyhrál Heryán"

    Byl pozdní večer první máj, večerní máj - byl fotbalu čas, aneb máme za sebou krásné fotbalové odpoledne se vším všudy. Právě skončil další domácí zápas Komárna, a musíme říct, že bylo opravdu na co koukat. Domácí tým hostil na svém trávníku hráče nedalekého Mrlínku. Mužstvo Mrlínku, které se před tímto zápasem vyhřívalo na prvním místě tabulky, přijelo do Komárna odčinit vůbec nejvyšší letošní porážku z podzimní části v poměru 1:4.
    Domácí mužstvo okupovalo 3. příčku a tak se dalo o zápase říci, že je to nejen souboj sousedů co se týče blízkosti obou táborů, ale také sousedů v tabulce. Mužstvo Mrlínka přijelo s citelným oslabením, mužstvu chyběl nejlepší střelec soutěže Surý, který byl zraněn, ale i tak trenér Mrlínka zcela jistě poskládal to nejsilnější, co měl k dispozici.
    Nejinak tomu bylo i u trenéra domácích I. Platka, kterému se během týdne omluvili Tvrdoň, Nesvadba, Ondroušek a na poslední chvíli také Matušů V. Kouč zvolil pro tento zápas netradiční rozestavení 4-1-4-1, na které nejsou domácí borci navyknutí. To však hráče neomlouvalo, museli si osvojit taktiku a strategii, kterou nastavil trenér, takovou, kterou se snažil eliminovat přednosti soupeře, čili útočnou hru. Šlágr kola přivedl na hřiště "Na rybníček" necelé 200 diváků, kteří vytvořili dobrou kulisu a po zásluze také viděli kvalitní utkání....


Diváci "Na rybníčku" se měli na co se dívat

    Mrlínek skočil do zápasu stejně tak, jako slepice po flusu a již v první minutě si vytvořil šanci, kterou však nedokázali útočníci gólově zhodnotit. O dvě minuty později dalo o sobě vědět také Komárno - pěknou kombinaci rozjel na půlce Perutka, přenesl hru na Nevtípila, který svižně našel Fabiána, jež se obtočil kolem svého hlídače a nebezpečně vyslal projektil na bránu Mrlínka. Vážné ohrožení bylo k vidění také v 6. minutě, to když v obraně zachyboval Nevtípil, útočník hostů se řítil sám na brankáře, avšak v poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu vrátivší se M. Žejdlík, který střelecký pokus zblokoval a následná dorážka dobíhajícího hráče letěla vysoko nad břevno. V 9. minutě přesvědčil příhlížející diváky o svých kvalitách J. Žejdlík, který vyslal dalekonosný pokus, ale brankář byl na svém místě. Následující minuty byly ve znamení boje - bojovalo se na zemi i ve vzduchu, dovolenými i nedovolenými prostředky a fotbalových akcí bylo k vidění poskromnu. I naše zbraň - dlouhé auty v tomto zápase ztrácely na významu, jelikož hrubá většina těchto dlouhých míču končila na hradbách valu, kterému velel stoper Heryán. Z šedi předchozích minut vyvedl svůj tým jako správný kapitán J. Žejdlík, který nevypustil souboj a šel důrazně za míčem, jemuž do vápna vrátil balón jeho dvorní nahravač R. Vagač a hlavou poslal Komárno do vedení - 1:0. Pro J. Žejdlíka to byl už 18tý zásah v sezóně. Komárno branka nastartovala.


Kapitán J. Žejdlík se raduje z vedoucího gólu - 1:0

    Za pár okamžiků byla k vidění krásná individuální akce R. Perutky (pozn. jeden z nejlepších hráčů na hřišti), který se kličkami zbavil dvou dotírajících soupeřů a polostřelou vyzval k souboji Fabiána, kterého však míč o decimetry minul. Hostující tým měl jednu obrovskou zbraň jménem Heryán, urostlý hráč Mrlínka dělal po celý zápas, nejen domácí obraně, veliké problémy. Poprvé využil svých fyzických parametrů v 28. minutě, kdy po rohu nastal zmatek v pokutovém území a tváří tvář brankáři Málkovi se štěstím srovnal stav - 1:1.


Vyrovnávající "trma-vrma" Heryána 1:1

    Tato branka nabudila naopak hosty. Začali hrát po křídlech, zkoušeli rychlé přechody do útoku a v 33. minutě šli málem do vedení, to když se po levé straně prohnal jako rychlík záložník Mrlínka, avšak proti byl výborně chytající Málek, který střelecký pokus zlikvidoval. O minutu později šel do brejku J. Žejdlík, toho vyzval ke skórování Fabián - zpracování míče chráničem nebylo zrovna ideální. Vše si domácí kapitán odčinil v 36. minutě. Po rychlém kontru vtrhl jako uragán do obrany hostů, stopery nechal za sebou a dlouhým hokejovým blafákem poslal Komárno opět do jednobrankového vedení - 2:1.


Do role přihlížejících a statistů přivedl obranu Mrlínka opět J. Žejdlík - 2:1

    Za 4 minuty jsme mohli zvýšit vedení po rohovém kopu, avšak brankář hostů sebral míč z hlavy M. Žejdlíka. Minutu před koncem se do dobré střelecké příležitosti dostávali mrlínští hráči, ale pomezní rozhodčí zdvihl praporek na znamení ofsajdu a akci hráči nedokončili. To byla také poslední šance první půle, která skončila těsným vedením Komárna 2:1.

   Do druhé půle vletěli hráči Mrlínka hodně zostra. Již v první minutě se nastěhovali před Málkovu branku, avšak zásluhou pozorné obrany odolali domácí úvodnímu nájezdu. Ve 4. minutě vyrobil obrovskou hrubku M. Matušů, který chtěl akrobaticky balón odkopnout patičkou, to se však nepovedlo, míče se chopil hráč na pravé straně, nacentroval před bránu, kde předvedl nešťastný zákrok J. Nevtípil, který se snažil odkopával míč, ale nakopl jej přímo do O. Podzemného - na teč tohoto hráče, i přes vyšvihnutou ruku do vzduchu, brankář Málek nedosáhl a podruhé tak Mrlínek srovnal krok - 2:2.


Nemyslíš? Zaplatíš ! Lehkovážnost M. Matušů potrestal O. Podzemný - 2:2

    Brankář Málek byl celý druhý poločas v neustálé permanenci, stejně tak jako obrana Komárna, kterou mrlínští testovali ze všech možných pozic. Převládaly útočné výpady po levé straně, kde proháněl nejednoho obránce agilní O. Podzemný. V 61. minutě vyrobil dalši minelu M. Matušů, který lehce míč prodloužil do brejku Mrlínku, ovšem brilantním zákrokem se blýskl brankář Málek, který ač v nevýhodě vychytal další gólovou příležitost. "Potvora" z Mrlínku stále více a více přidávala na výkonu a čím dál více kousala a jen díky Málkovi, který v 18. a 19. minutě druhé půle zlikvidoval jejich dvě šance, se držely akcie Komárna na přijatelné výši. V rozmezí mezi 68. a 70. minutou měli hráči Mrlínku tlak v podobě 4 rohových kopů za sebou, ale pozorná obrana nepřipouštěla útočníky ke skórování, ikdyž několikrát i s přispěním paní štěstěny.


Brankář Málek si na nedostatek práce ve druhé půli stěžovat nemohl

    Po půl hodině hry se naše hra sklidnila a zdálo se, že by se mohlo Komárno nadechnout k závěrečnému náporu - samostatnou akci J. Žejdlíka utnull na poslední chvíli vracející se bek. Poslední čtvrthodina byla ve znamení úporné obrany nerozhodného stavu domácích a snahy Mrlínku o převážení jazýčku vah na svou stranu. Pár minut před koncem se pořádně zakousli hráči Mrlínku do krku Komárna, dostávali obranu pod veliký tlak, především zásluhou další ze série rohových kopů.


Domácí obrana měla plné nohy práce s rychlými útoky Mrlínku

    Roh s pořadovým číslem 5 měl pro domácí borce tragický konec. Hráč a kapitán Mrlínku s číslem 5 Heryán nakonec přeci jen dostal míč za záda výborně chytajícího Málka a touto hlavou tak poslal tým Mrlínku poprvé, a zároveň naposledy do vedení - 2:3. Tímto zásahem přeťal Komárnu tepnu, do konce zápasu místní borci jen marně tápali. Nehledě na to, že se hráči Komárna ještě pokusili zahrozit střelou z dálky, ta si však cestičku do brány nenašla. Platonický tlak v poslední minutě s přehledem vyřešila obrana a rázným odkopem do výšky ukončila marnou snahu Komárna o vyrovnání.


Mrlínský "kat" Heryán se trefil z rohu podruhé - 2:3

    Rozhodčí nakonec nenastavil ani jednu minutu a ukončil zápas, v němž bylo k vidění spousta gólových příležitostí, osobních soubojů a 5 branek. Nutno dodat, že ikdyž se utkání hrálo ve vysokém tempu, tak ani jedno z mužstev nepředvedlo žádný brutální ani zákeřný faul a celý zápas se tak nesl ve znamení duchu fair-play. Komárnu nelze upřít bojovnost a týmového ducha, ale hráči Mrlínku, přeci jen byli o ten pověstný krůček před nimi.     Divákům, jak těm domácím, tak řadě hostujícím se muselo nedělní utkání dvou ofenzivních týmů líbit. Hráči Komárna se nemají za co stydět. Rozhodně vedoucí tým, a řekl bych jasného postupujícího, řádně potrápili.

Sláva vítězům, čest poraženým !

sestava FK Komárno-Osíčko: Málek T. - Nevtípil J., Šindelek J., Žejdlík M., Matušů M. - Vagač R., Perutka R., Orel R., Žejdlík J., Kundrát T. - Fabián

střídačka: Klas D., Orava L.

diváci: 180

rozhodčí: Veselý (6,5)

Hodnocení hráčů:

Málek (7)

Šindelek (7)

Nevtípil (6) Žejdlík M. (8)  Matušů (6)

Perutka (9)

 Kundrát (7) Vagač (7) Žejdlík J. (8) Orel (7)

Fabián (7)

=gio=