Report ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : TJ Mrlínek

03.08.2012 06:46

FK Komárno - Osíčko : TJ Mrlínek  0:4 (0:2)

branky: 22. Vrubel, 31. Červík, 71. z pen. Horák, 85. Jančík

 

    V neděli 29. července jsme na svém hřišti "Na rybníčku" přivítali v I. kole poháru OFS Kroměříž mužstvo Mrlínku. Mužstvo Mrlínku se v současné době účastní okresního přeboru, ale v předminulé sezóně to byly právě zápasy s Mrlínkem, které patřily k těm, co se týče herního projevu mužstva, nejlepším. Se stejným soupeřem jsme se utkali také před 14 dny, na tradičním turnaji "Zemské Osy", kterou právě Mrlínek pořádal. V zahajovacím zápase turnaje jsme
s rivalem smolně prohráli 0:2, ikdyž jsme byli možná lepším týmem. Od tohoto zápasu se očekávalo velké nasazení na obou stranách.

    Trenér Josef Šindelek měl velmi okleštěnou sestavu a ještě pár desítek minut před zápasem to vypadlo, že se naši hráči nakonec ani neslezou dohromady. Z různých důvodů chyběli na soupisce před zápasem Fabián, Kundrát, Matušů, Němec, Ondroušek, Orel. Do sestavy se naopak vrátil S. Matušů, který odehrál dobrý zápas. To naopak trenér Mrlínku V. Vinklárek měl 5 hráčů na střídání a tak si mohl v klidu před ostrým startem sezóny vyzkoušet různé varianty hry.

    Zápas začal ve vlažném tempu a dlouho trvalo než se mužstva dostaly do správného zápasového tempa. V úvodu zápasu mělo Komárno lehce navrch, ale všechny jejich útočné pokusy končily na připravené obraně Mrlínku. To hostujícímu týmu nešla kombinace a nedařil se ani přechod do útoku a tak se Mrlínek spoléhal na rychlé breaky. První branku vstřelil ve 22. minutě Vrubel, když využil chyby v obraně a poslal hosty do vedení - 0:1. Druhému zásahu v domácí brance předcházela opět chyba v obraně, kterou využil Červík 0:2. Komárno se snažilo, ale snažení chyběl nápad či přesnější zakončení a hostující brankář mohl v klidu dál hájit čisté konto.

    Druhý poločas byl obdobou toho prvního. Domácí se snažili s nepříznivým skóre cokoliv udělat, ale naráželi na připravenou defenzívu Mrlínku. Když už to vypadalo, že se Komárno nadechuje k závěrečnému pokusu o tlak, tak tento tlak přerušil hlavní rozhodčí Karlík, který odpískal velmi přísný, ba dokonce možná i vymyšlený pokutový kop proti domácím, kteří se v ten okamžik cítili, asi po právu ukřivdění (pozn. pomezní rozhodčí signalizoval rohový kop). Nařízenou penaltu s přehledem proměnil R. Horák - 0:3.

    Ke konci zápasu byla na hráčích Komárna vidět snaha alespoň o čestnou branku, ale to by musel rozhodčí odpískat jasný faul hned dvojice obránců Mrlínku na pronikajícího Klase, píšťalka však zůstala, i k překvapení hostujících hráčů tentokráte němá. Poslední hřebíček do komárenské rakve přidal střídající Jančík, který po krásné fotbalé akci obstřelil Šindelka v brance 0:4. To byla poslední vážnější akce tohoto zápasu a hosté z Mrlínka si nakonec z Komárna odváží vysokou výhru 4:0.

RESUMÉ: "Soupeř z Mrlínka nám uštědřil lekci z fotbalovosti. Nebyl po celý zápas lepším týmem, ale dokázal být v mnoha ohledech efektivnějším - především v rychlých brejcích, zakončení a celkové efektivitě střel na bránu. Naši hráči nezahráli, i přes velmi zvláštní sestavu, špatný zápas a snad chybělo jenom trošku více nasazení a mohli jsme se dočkat dalšího nervydrásajícího zápasu, tak jak to v zápasech proti Mrlínku v poslední době bylo. Nezbývá nic jiného, než pogratulovat soupeři k zaslouženému vítězství a našim hráčům popřát hodně zdaru v dalším přípravném zápase, resp. v prvním domácím zápase proti Martinicím:"

 

Sláva vítězům, čest poraženým !

sestava FK Komárno - Osíčko: Šindelek J. - Šindelek Jos., Žejdlík J., Nesvadba R., Valchář P. - Perutka R., Matušů S., Žejdlík M., Nevtípil J. - Klas D., Orava L.  střídačka: Gajdůšek M.

sestava TJ Mrlínek: R. Novák – R. Horák, Heryán, V. Kušík, Hlava, Vrubel, J. Horák (80.Jančík), Vyoral, Podzemný (55.Vlasák), R. Kušík, Červík (46.Holec).

rozhodčí: Karlík, AR1 Rybka

diváci: 80

=gio=