Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Počenice/Tetětice

10.04.2017 13:32

branky: 70. Kubík - 17. a 83. Šimčík, 90. Novák

    V rámci 15. kola okresního přeboru jsme na svém hřišti hostili tým TJ Počenic/Tetětic. Hosté z Počenic v minulém kole remizovalo na domácí půdě proti favorizovaným Těšnovicím. To našim barvám se podařilo, pro některé nečekaně, zvítězit na hřišti Břestu. Se stejným soupeřem jsme se utkali na podzim, kde jsme měli mnoho šancí a přesto se nám nepodařilo skórovat a ze hřiště Počenic/Tetětic jsme odvezli první historický bod pro Komárno-Osíčko v okresním přeboru za prohru na pokutové kopy 1:0. Hosté se nacházeli na posledním místě s 8 body, náš tým okupoval 10. příčku s dvaceti body.

    Oproti minulému týdnu měl trenér Josef Šindelek menší počet absencí. Chyběli jen vykartovaný Ondroušek, dále pak Holub, Nesvadba a Koukal. K dispozici před utkáním měl 16 hráčů, ze kterých měl poskládat sestavu, která potvrdí 3 body za vítězství z Břestu. Do útoku se po jednozápasové absenci vrátil k Žejdlíkovi Klas, na levé obraně oproti minulému zápasu nastoupil Tvarůžka. Soudcování zápasu měl na starosti rozhodčí Skyba, kterému na lajně pomáhala Pospíšilíková. Krásné jarní počasí předurčovalo pěknou a záživnou podívanou.

    Zápas naši hráči nezačali vůbec špatně. Po úvodním oťukávání jsme na soupeře přitlačili a již v páté minutě jsme měli dobrou příležitost k ohrožení branky Počenic, když z nařízeného přímého volného kopu dobře vypadající střelu Kubíka zblokovala zeď na rohový kop. Po jeho následném rozehrání si míč ve zhluku těl našel Žejdlík, jehož na brankové čáře vychytal dobře postavený brankář. Komárno nadále pokračovalo v mírné územní převaze, ovšem hostující obrana si s našimi útoky, kterým však chyběl moment překvapení, věděla rady.

    Hosté z Počenic se do útočení příliš nepouštěli. Hrály ze zabezpečené obrany a spoléhali na nakopávané míče na veterána Šimčíka, který dělal naší obraně nemalé starosti. Po 17. minutách hry dostali hosté možnost zahrávat přímý volný kop po faulu právě na jejich veterána. Hosté si připravili rozehrání po nacvičeném signálu na přední tyč, kde si šikovně zaběhl kanonýr Šimčík, kterého neuhlídal obránce Žejdlík a poté už byl Šindelek v brance bezmocný a Počenice se dostaly z prakticky první vážnější šance do vedení - 0:1.

    První varování jako by bylo pro naše hráče málo a již za několik minut se hosté znovu po nenápadné situaci dostali na dostřel branky a zasahovat musel znovu Šindelek, který vyrazil míč na roh. Po jeho následné exekuci byl znovu v permanenci náš brankář, který šanci Počenic vyrazil nohama do bezpečí. Po těchto dvou šancích jsme trochu přidali na aktivitě a dostali svého soupeře hluboko před vlastní pokutové území. Dobrou příležitost na vyrovnání měl Kubík, který odražený míč napálil z první, ovšem jeho pokus mířil bohužel pro Komárno jen těsně vedle levé tyče.

    V rozmezí mezi 25. a 30. minutou jsme soupeře doslova přišpendlili na jejich vlastní polovině a ti měli plné ruce a nohy práce, aby udrželi jednobrankové vedení. Komárno hrozilo především ze vzduchu a to díky sérii dlouhých autových vhazování Lukáše, které jsme však k naší škodě nedokázali přetavit ve vyrovnávací branku. Nejblíže byl znovu po dlouhém autu Klas, který se pokoušel překonat hostujícího brankáře v pozici ležícího střelce, ovšem přes zhluk těl před brankou se mu to nepovedlo.

    Soustavný tlak se nám nepodařilo využít a tak znovu přišli na řadu hostí, kteří se z nenápadné šance znovu dostali do ohrožení a to hned dvojtého, ale dobře postavený Šindelek nepřipustil další změnu skóre. Poté jsme si vytvořili několik pološancí, které se obraně Počenic v čele s výborně chytajícím brankářem podařilo zneškodnit. V prvním poločase jsme rovněž mnohokrát chybovali při rozehrávce a nechávali tak prakticky zadarmo hrát soupeře, který hrál chytře na breaky na svého kanonýra Šimčíka, který svým pohybem donutil mnohokrát naše hráče k faulu.

    Poslední slovo před odchodem do kabin měl na starosti kapitán Žejdlík, který se příliš se zakončením nerozpakoval a napálil míč na brankáře, který jeho pokus vyrazil a dobíhající Klas jej dostihl těsně před brankovou čarou, ovšem po otočce se mu míč přes brankáře procedit nepodařilo a tak do kabin odcházeli o něco šťastnější hosté, kteří vedli nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

    Do druhého poločasu naši hráči vstoupili rovněž aktivně a již po pěti minutách se málem ujal nenápadný střílený centr Tvarůžky, který prolétl skrz celé malé vápno a jen těsně vedle minul vzdálenější tyč. Na druhé straně byli blízko druhému gólu hosté, když křižný centr podskočil Zátopek a jen díky nepřesnému zakončení nemusel podruhé Šindelek lovit míč ze sítě. Stejnou porci štěstí jsme měli o pár chvil později, když hosté zahrávali rohový kop a hlavičkovali těsně vedle pravé tyče.

    Po hodině hry jsme se opět na delší dobu usadili na soupeřově polovině a svého soka jsme zatlačili a ten se osvobozoval jen za cenu odkopů do zámezí. Proto na řadu přišla opět naše zbraň v podobě dlouhých autů (škoda jen, že jsme z toho ještě nedokázali skórovat) Lukáše, který tentokráte naše hlavu M. Žejdlíka, který prodlužoval míč za sebe, jenže v nebezpečném prostoru kolem branky nebyl nikdo ve žlutém, aby míč dotlačil za brankovou čáru. Hosté po hodině hry jako by odešli fyzicky. Byli těžkopádní a vypadali unaveně a to byla voda na mlýn našich hráčů, kteří museli vrhnout všechny síly do útoku. Tím pádem se otevírala zadní vrátka, kterých mohli hosté využívat k rychlým kontrům.

    V 70. minutě jsme se dočkali kýženého vyrovnání. Na pravé straně nevypustil souboj Lukáš, který vybojoval míč a poslal míč mezi obránce, kde si ze středu hřiště naběhl Kubík, proti němuž vyběhl brankář. Kubík se neukvapil a připravil si ukázkový lob, který všichni přítomní domácí diváci tlačili do branky, kde také míč skončil a tento chytrý lob přinesl vyrovnání - 1:1.

    Po vyrovnávající brance jsme působili lepším dojmem, hosté pokračovali v úporné hře na breaky. V této fázi zápasu jsme byli lepším mužstvem a vypadalo to, že bychom se mohli dočkat vítězství za 3 body, ovšem pološance které jsme si vytvořili na změnu skóre nestačily. Když už to vypadalo, že se utkání bude jen v klidu dohrávat a o vítězi rozhodnou pokutové kopy tak z ničeho nic Počenice udeřily. Rohový kop hosté zahráli do ohně, kde míč odkopával Kunz, který nastřelil svého spoluhráče Lukáše a od něj se míč odrazil k osamocenému Šimčíkovi, který míč napálil prudce pod břevno a v počenickém táboře propukla euforie - 1:2.

    Situace z 83. minuty značně podkopala psychiku našich hráčů, kteří se ve zbývajících minutách nedokázali prosadit a co hlavně ani dostat do nějaké větší šance. Naopak to byli hosté, kteří ještě přidali jednu branku. Centr do pokutového území špatně odkopl Kunz, jenž pouze přistrčil míč na střídajícího Nováka, který střelou k tyči upravil v 90. minutě na konečných 1:3 pro Počenice.

RESUMÉ: "V zápase, ve kterém jsme měli potvrdit body z venkovního hřiště jsme příliš fotbalové krásy divákům nenabídli. Namísto toho, abychom na soupeře vletěli, tak jsme ho pouštěli do hry z čehož rezultoval první gól v naší síti. Nedařila se nám kombinace, také s nasazením a důrazem měli hráči velký problém. Hosté hráli chytře na breaky a to se jim v konečném zúčtování vyplatilo. Opět jsme doplatili na špatnou koncovku a málo jsme se tlačili do zakončení, bylo až příliš alibistických přihrávek, než aby to některý z hráčů vzal na sebe. Využít jsme měli také četných dlouhých autů, ze kterých bychom měli konečně něco vytěžit. Rovněž koncentrace při standartních situacích soupeře byla na pováženou a do příštích zápasů máme o čem přemýšlet. Hráči musí začít u sebe a musí se zamyslet nad svým vlastním výkonem a nekritizovat ostatní."

David Kubík

střídačka: Orava, Orel, Šenkyřík, Václavek, Matušů, Gadas

diváci: 120

rozhodčí: Skyba, AR1 Pospíšilíková