Report ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : TJ Prusinovice

04.10.2013 09:30

branky: 4x Žejdlík J., 2x Hošťálek, Orava, Majkus - 2x Kopřiva, Vybíral

    Velkou neznámou pro mnoho našich hráčů a příznivců byl náš další soupeř z Prusinovic. Mužstvo TJ Prusinovice v loňské sezóně hrávalo okresní přebor a z vyšší soutěže zásluhou velice špatných výsledků nakonec spadlo do nejnižší třídy. Ještě před začátkem soutěže nebylo vůbec jisté, zdali vůbec tým z Prusinovic přihlásí nejnižší soutěž. TJ Prusinovice se pohybují ve středu tabulky naší soutěže, když z dosavadních 7 odehraných zápasů ukořistili 9 bodů. To naše mužstvo se pohybovalo na místě třetím v těsném závěsu za Rajnochovicemi a rezervou Holešova. První historické mimosoutěžní klání obou mužstev se konalo před 2 roky v rámci předkola poháru OFS Kroměříž, když naši borci podlehli tehdy zdatnějšímu a fotbalovějšímu soupeři na svém hřišti v poměru 0:4. Od té doby spolu obě mužstva neodehrála v rámci všech soutěží ani jeden zápas a tak se mohli fanoušci těšit na střet z "odpadlíkem" z okresního přeboru.

    Trenér Josef Šindelek zvolil proti soupeři z Prusinovic ofenzivní sestavu. V útoku se objevilo duo Hošťálek - J. Žejdlík, v záloze Žejdlíka nahradil Nevtípil na jehož pozici dostal šanci Šenkyřík. Chyběli Klas, Orel, Perutka a Kunz. Na lavičce náhradníku se oběvila čtveřice Orava, Ondroušek, Václav Matušů a Laibner. Hlavním rozhodčím byl pro tento zápas p. Vybíral. Počasí vyšlo na výbornou, terén byl rovněž v dobrém stavu a tak už bylo jenom na protagonistech obou mužstev, co nám v dnešním zápase předvedou...

 


FK Komárno - Osíčko : TJ Prusinovice

    První co naši hráči předvedli, tak byla opět počáteční nekoncentrovanost na zápas, se kterou se potýkáme od začátku sezóny a nebýt 2x chabé koncovky hostujících útočníků, mohlo být z Komárnem již od úvodu zápasu zle nedobře. Na druhé straně se v 7. minutě zápasu prosadil muž s číslem 7 na zádech - J. Žejdlík. Po rychlém autovém vhazování Nevtípila míč přesně na kapitána nacentroval Hošťálek a hráči se mohli radovat poprvé - 1:0.

    Neuběhly ani dvě minuty a role si dva dnešní "hroťáci" vyměnili. V roli nahravače byl J. Žejdlík, v roli zakončovatele M. Hošťálek, kterému se s velkým štěstím podařilo překonat hostujícího brankáře, který si musel připadat jako zdatný rybář, když v krátkém časovém sledu lovil míč ze své sítě podruhé - 2:0.

    Ve 13. minutě namazali hostující hráči do běhu lišácky číhajícímu Hošťálkovi, který byl schován za obranou a jen zásluhou nepřesného zakončení nebylo hned ze startu o zápase rozhodnuto. Poté se hra na chvíli sklidnila a převážná část hry se odehrávala u půlící čáry.

    Až 21. minutě si mohli opět diváci "Na Rybníčku" zakřičet gól. Majkus mazaně rozehrál rohový kop na krátko a poté míč doputoval až k na chvíli neobsazenému Hošťálkovi a zkušený sniper zavěsil v zápase podruhé - 3:0.

    Komárno však jakoby bylo hladkým dosavadním průběhem ukolébáno a v obraně si počínalo takřka tragicky. Hosté se nevzdali. Jednu ze vzniklých situací po špatně zahraném ofside systému hasil na poslední chvíli vracející se M. Žejdlík, který na poslední chvíli vypíchl samostatně unikajícímu hostujícímu hráči míč a poslal jej od tyče na rohový kop. Ovšem toto varování si obrana k srdci nevzala a z následného kopu od rohové zástavy se podařilo nikým neatakovaným hráčem Prusinovic snížit - 3:1.

    Dvě minuty po snižující brance Prusinovic se opět nedohodli hráči v obraně a nechali jít do samostatného úniku dalšího hostujícího hráče, který špatnou komunikaci v obraně bez milosti potrestal a dal zápasu nový náboj - 3:2. Ihned po rozehrávce do toho však šlápl kapitán Žejdlík, který utekl po pravém křídle a hledal před brankou Vagače, který míč jen protečoval na zadní tyči nabíhajícího Hošťálka, kterému však chyběl pověstný krok. Rovněž blízko další brance byl po rohovém kopu Nevtípil, který zakončoval na dvakrát, ovšem úspěšnější byl tentokrát hostující strážce klece, stejně tak dopadl o pár minut později J. Žejdlík, který dostal od Nevtípila luxusní nabídku, ovšem hlavou se mu zvýšit vedení nepovedlo.

    Co se nepovedlo hlavou, to se za pár okamžiků povedlo nohou. Čtvrté brance však předcházel filištrónský pokus Hošťálka o překonání brankáře přímo z rohu a následná dorážka Nevtípila, která skončila na tyči. A tak se opět projevila rychlost a přímočarost našeho kapitána, který dostal od Kundráta přihrávku za obranu a pro Žejdlíka už nebyl problém přehodit vybíhajícího brankáře a opět uklidnil své spoluhráče a fanoušky - 4:2.

    To však nebylo z prvního poločasu vše. Poslední slovo si vzal, kdo jiný, než J. Žejdlík, který se po přesné přihrávce odpoutal od svého pronásledovatele a trochu i se štěstím procedil míč za záda brankáře Prusinovic po páté, čímž završil poločasový hattrick a stanovil tak poločasový výsledek 5:2 pro domácí FK Komárno-Osíčko, které se mohlo dvojnásob radovat z úspěchu svého kapitána, který díky přísnému pokutovému řádu bude o litr lahodného mazadla kratší :)

    Druhá polovina utkání začala stejně jako ta předchozí. V úvodu se do dobré šance prodrali hostující hráči a pěknou střelou vyzkoušeli pozornost Šindelka v brance a stejně jako v předchozím případě připomínala obrana věhlasný sýr Ementál. Lekci z produktivity tak všem přítomným opět ukázal kapitán J. Žejdlík, který byl k neudržení, avšak nutno dodat, že mu hodně pomohla přítomnost spoluhráčů. Kundrát přihrál na Hošťálka, ten přepustil míč na lépe postaveného Žejdlíka, pro kterého už nebyl problém dostat míč za záda brankáře po šesté - 6:2.

    Ze čtyřbrankového vedení jsme se však neradovali dlouho. Už za dvě minuty po brance Žejdlíka přenesli prusinovští míč z levé strany na pravou, Kundrát byl na dlouhý míč krátký, stejně jako Šindelek v brance, který kapituloval po střele k tyči potřetí - 6:3. Za pár okamžiků po snížení Prusinovic předvedl hlavní rozhodčí menší faux pas. Brankář hostujícího týmu zastavil míč v cestě do branky rukou mimo pokutové území, za což měla následovat automaticky červená karta, ovšem tak jak praví výklad pravidel se nekonalo a rozhodčí vytáhl pouze kartónek barvy žluté a nechal zahrávat volný přímý kop, který poslal Hošťálek pouze do břevna.

    V 60. minutě se dostal po kombinační akci a přesném pasu za obranu do výborné šance nabíhající Nevtípil a mohl zvýšit vedení Komárna, to by ovšem nesměl napálit jediného bránícího hráče, od kterého se míč dopotácel na roh.

    Průběh hry v poslední půl hodině byl, oproti začátkům obou poločasů, nudnější ale i přes to se diváci dočkali ještě dvou branek v hostující síti. Nejprve po standartní situaci Šindelka nejvýše vyskočil, kdo jiný, než J. Žejdlík, který orazítkoval tyč a pro střídajícího "žolíka" Oravu už nebyla velká fuška dostat míč do branky po sedmé - 7:3. Následovaly 2 dobré akce "Rohálů", kteří se nechtěli nechat zahambit a ukázali, že dokážou dobře kombinovat a vymysleli dobré akce a dokonce jednou nastřelili tyč Šindelkovy svatyně.

    V závěrečné desetiminutovce se dokázal ještě prosadit Majkus, který řešil nabídnutou situaci hlavou a umístěnou střelou zvýšil na 8:3. Po něm se do střelecké pozice dostal obávaný sniper "Drogba", a jeho dělovou ránu dokázal hostující brankář jen tak tak zkrotit na prsou. Rozhodčí se ani neobtěžoval nastavovat žádné minuty, protože ani nebylo proč, jelikož o výsledku zápasu a o tom, že Komárno-Osíčko zůstane i nadále na domácí půdě neporaženo, bylo dávno rozhodnuto.

    Pak už nezbývalo nic jiného, než se jako jeden tým vrhnout poděkovat divákům za přízeň a vítězným pokřikem ukázat, kdo že je na hřišti "Na Rybníčku" pánem.

Sláva vítězům, čest poraženým!

střídačka: Laibner, Orava, Matušů, Ondroušek

diváci: 90

rozhodčí: Vybíral