Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Slavkov pod Hostýnem

17.06.2017 08:29


branky: 24. Lukáš, 78. Orava - 1. 21. a 40. Ponížil, 8. Sadil, 34., 53. a 68. Barot, 61. Krajcar J.

    Poslední utkání okresního přeboru mezi domácím FK Komárnem-Osíčkem a hosty ze Slavkova pod Hostýnem mělo dvě jistoty. Pro domácí to byla jistota příslušnosti v okresním přeboru i v nadcházející sezónu, pro hosty ze Slavkova zase jistota 1. místa v tabulce a postupu do 1.B třídy. Někdo by mohl říci, že se v tomto zápase už o nic nehrálo. Ovšem opak byl pravdou. Naši hráči se chtěli před domácími fanoušky na lídra tabulky vytáhnout a důstojně se rozloučit se sezónou. Hosté se zase chtěli pokusit o zdolání hranice 100 vstřelených branek (před zápasem měli na svém kontě 93 přesných zásahů).

    Trenér Josef Šindelek postrádal pro toto utkání pouze zraněné duo Šenkyřík a Ondroušek a karetního hříšníka z Loukova Orla. Jinak měl k dispozici kompletní hráčský kádr, který se měl postavit proti letošnímu premiantovi ze Slavkova. Již před zápasem se v kuluárech hovořilo, že právě v posledním utkání dojde ke korunovaci vítěze okresního přeboru a tak se dala očekávat v krásném letním počasí i vysoká návštěva, což se také potvrdilo. Již před zápasem bylo jasné, že dnes si cestu "na Rybníček" najde takřka 300 diváků. Hlavním rozhodčím byl p. Caletka, na lajnách mu asistovali Navrátil a Vychodil.

    Naše plány znepříjemnit soupeři oslavu korunovace krále okresního přeboru vzaly za své již po několika desítkách vteřin. Dlouhý vysoký míč z obrany směřoval k brance Šindelka, který byl myšlenkama asi ještě v kabině, když se u něj objevil kanonýr Ponížil, který hlavou trknul do míč, který už mohli všichni jen sledovat jak se pomalu kutálí do branky a favorit bleskově vedl 0:1.

    Ještě hůře to s našimi akciemi vypadalo o pár minut později. Šindelek si pozdě křiknul na svého obránce Kulajtu, který ve skluzu míč, který směřoval z kopačky Sadila na Ponížila nasměřoval do vlastní branky - 0:2. Naši hráči si tak znovu nedokázali stejně jako na Slavkově pohlídat úvod zápasu a bleskově prohrávali o dvě branky. Snížit mohl po dvaceti minutách hry Kunz, který dostal ideálně míč za obranu od Kubíka, ovšem přehodit vybíhajícího brankáře s gólovým efektem se mu nepodařilo. Na druhé straně byli hosté o minutu později efektivnější. Chybnou rozehrávku stopera Žejdlíka vystihl agilní Ponížil, který si s nabídnutou příležitostí poradil na výbornou a pohodlně zvýšil na 0:3 a o osudu zápasu bylo teoreticky rozhodnuto v úvodní dvacetiminutovce.

    Pět minut po třetí brance hostů jsme se dostali na chvíli před branku Slavkova a hned z toho byla radostná situace pro naše barvy. Dlouhý nákop do pokutového území, který stačili hosté uklidit jen před Lukáše, který se s míčem příliš nerozpakoval a napálil jej směrem na branku, kde došlo ještě k malé teči a míč zapadl k levé tyči a rozradostnil příchozí fanoušky Komárna - 1:3.

    Radost se snížení nám však netrvala příliš dlouho, protože znovu to byli hosté ze Slavkova, kteří podnikali nebezpečné ataky na naši branku. Čtvrté brance předcházela chytrost hostujícího hráče, který vhazoval aut a ukázkově si narazil o našeho hráče, od kterého se míč dostal zpět na jeho kopačky a odcentroval do pokutového území, kde dostal až příliš mnoho prostoru kapitán Barot, který nedal Šindelkovi žádnou šanci - 1:4.

    Stejný hráč byl v hlavní roli pár minut před odchodem do kabin, když dostal míč na polovině hřiště a naši hráči se před ním rozestoupili jako by někdo přehodil póly magnetu a před Barotem se náhle otevřela dálnice, která vedla až před Šindelka, který se pokusil hráči zmenšit úhel vyběhnutím, ovšem ten chytře poslal míč do kraje, kde si naběhl kanonýr Ponížil a možná z ofsajdového postavení zvýšil na poločasových 1:5 pro Slavkov.

    Z našeho pohledu nelichotivý poločasový výsledek nahrával do karet hostujícímu týmu, který měl ještě celých 45 minut, aby dosáhl na metu 100 branek v letošním ročníku okresního přeboru. K této metě Slavkovu chyběly už jenom 2 zásahy. Úvod druhého dějství začali znovu velmi aktivně a již po třech minutách byli hostující hráči blízko další brance, ovšem z nadějné pozice mířili jen do boční sítě. Z této situace jsme si však nevzali velké ponaučení a za pár minut se znovu měnilo skóre, ikdyž branka asi platit neměla. Ve vápně si hostující útočník počínal nedovoleně, když jednoznačně stáhl Žejdlíka, který přestal hrát, ovšem píšťalka rozhodčího Caletky zůstala němá a kapitán hostů Barot bez větších potíží procedil míč kolem bezmocného Šindelka - 1:6.

    Poté jsme měli chvíli na svých kopačkách míč my, ovšem hostující brankář několikrát dobře vyhodnotil nepřehledné situace a působil v brance velmi jistě a naši hráči se ho snažili překonat marně. Milník v podobě sté branky za soutěžní ročník se hostům podařilo dokonat po hodině hryosté centrovali z pravé strany před branku, kde si nechal míč kolem své osoby proletět Šindelek a pro Krajcara už nebyl žádný problém usměrnit míč k pravé tyči - 1:7.  

    Další stovku branek načali hosté v 68. minutě a branka to byla vskutku nádherná a jako by byla obrazem celkového zápasu z našeho pohledu. Slavkovský kapitán Barot vystavil do role přihlížejících a statistů hned pětici našich hráčů a elegantním sólem s minimem volného místa alá Lionel Messi si v závěru vychutnal i brankáře Šindelka a završil tak svůj hattrick - 1:8.

    Utkání mělo jasný spád a jasný směr, šlo jen o to, nedostat potupnou "desítku". Šlo vidět, že i hostující hráči trošku ubrali z tempa a v poslední čtvrthodince nám dovolili na chvíli se usadit před jejich brankou. V 78. minutě jsme si vytvořili tlak v pokutovém území Slavkova, odražený míč se dostal k Lukášovi, který se nerozpakoval a z voleje vyslal prudkou střelu na branku. V cestě do sítě jeho prudká a krásná střela orazítkovala tyč. Hosté si počínali laxně a my jsme vybojovali míč, který se dostal do prostoru mezi malé vápno a penaltu, kde nejprve míč posunul Matušů na Žejdlíka, kterému se brankář vrhl pod nohy a proto míč přepustil lépe postavenému střídajícímu Oravovi, který natáhl levačkou a umístil míč k pravé tyči - 2:8.

    V samotném závěru zápasu jsme mohli ještě kosmeticky upravit skóre po centru Matušů, kde svedl souboj s brankářem Orava a míč se dostal k Žejdlíkovi, který hradbu těl před sebou neprostřelil a nastřelil jen svého spoluhráče, který tak byl posledním hráčem domácího Komárna, který se v této historicky první sezóně v okresním přeboru zapsal mezi střelce. Rozhodčí Caletka naposledy v letošním soutěžním ročníku písknul do píšťalky a ukončil utkání ve kterém Slavkov p. Hostýnem ukázal svoji sílu a po právu tak mohl po krátké pauze na převlečení do mistrovských triček zvednou pohár pro vítěze OP Kroměříž za rok 2016/2017.

Libor Orava


střídačka: Václavek, Nesvadba, Orava, Koukal, Matušů

diváci: 250

rozhodčí: Caletka, AR1 Vychodil, AR2 Navrátil