Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Sokol Tučapy

03.06.2014 11:17

branky: Žejdlík J., Nevtípil - Halaška, Novák

     Na domácí derniéře, která se konala v prvním červnovém dni, ve svátek všech dětí, jsme jako rozlučkového soupeře s domácím hřištěm a diváky přivítali mužstvo TJ Sokol Tučapy. V dosavadním průběhu sezóny jsme se s týmem Tučap setkali již 3x, na domácí půdě jsme na podzim remizovali 1:1, v odvetě jsme zvítězili na venkovním hřišti vysoko 2:7 a ve "zlepšováku" OFS Kroměříž v podobě nádstavbové části, kdy se spolu utkávají 4 nejlepší mužsta do zblbnutí mezi sebou, jsme nedávno v Tučapech remizovali 2:2, to když jsme doslova prohospodařili dvoubrankové poločasové vedení.

     Už se tak nějak stává zvykem, že se ze štosu registračních průkazů hráčů se rázem stane hromádka sotva tlustá jako tatranka, ze které se odvíjí sestava pro zápasy. Trenér Josef Šindelek postrádal Hošťálka, Kundráta, Šenkyříka, Drogbu, Orla a Pitříka. Na lavičku náhradníků se proto musel znovu posadit "bufetář" Stanley Matušů. Soudcování našeho posledního domácího vystoupení této sezóny bylo v rukách p. Veselého. Skotačivé počasí posledních dní se na konci víkendu umoudřilo a pod dohledem ostrého sluníčka mohlo představení obou mužstev začít.

    Domácí hráči se hned ze startu pokusili ohrozit hostujícího brankáře a to zásluhou střely J. Žejdlíka. V dalším průběhu následujících minut jsme svého soupeře mírně přitlačili před brankou, ale na více než jen centrované míče, které zkušený brankář, někdy sice s problémy, pochytal.

    Skóre se měnilo až po 12 minutách hry a to na straně druhé. Tečovaný centr z pravé strany prošel skrz dezorientovanou a nedůraznou obranu až před brankáře Šindelka, kde byl v tu ránu osamocen Halaška, který nemastnou neslanou střelou nakonec poslal hosty do vedení - 0:1. Za tři minuty mohl po dlouhém autu a propadnutí míče rychle vyrovnat Orava, ovšem ze slibné pozice mířil jen do sítě za brankou.

    Komárno se dočkalo kýženého vyrovnání ve 20. minutě, když po rohu z pravé strany proskočil mezi třemi hlídači a uklidil přesný centr do branky hlavou kapitán Žejdlík, pro kterého už to byla 21. trefa v probíhající sezóně - 1:1. Po vyrovnání aktivita Komárna směrem dopředu na chvíli utichla a ke slovu se opět dostali hosté, kteří se tlačili před pokutové území - Pospíšilík se hladce obtočil kolem stopera Šindelka a jen tak tak, se hosté znovu neujali vedení. Na druhé straně se po rychlé křídelní akci dostal ke střele J. Žejdlík, který vyslal projektil na branku Tučap, kde však stál připravený brankář, který se fantasticky předvedl efektním vzdušným zákrokem a míč vyrazil na roh.

    Z následného rohového kopu se málem urodil druhý gól Komárna. Přetažený míč na zadní tyč vrátil před branku Žejdlík, kde stál nikým neatakovaný "dlouhý Janek" Laibner, kterému míč těsně před nohou skočil (na jeho omluvu) a poslal jej, stejně jako před týdnem z pokutového kopu Hošťálek, ala Sergio Ramos někam na oběžnou dráhu - šance to však byla takřka tisíciprocentní. Velké množství standartních situací nevedlo k většímu ohrožení brány Tučap a když už to vypadalo nadějně, vše jistil výborný brankář.

    Komárno mělo v první půli o něco více míč na svých kopačkách, dobré centry létaly do vápna především z pravé strany zásluhou Nesvadby, který tímto způsobem aktivně podporoval ofenzívu. Horší to bylo s naší záložní řadou, která po ztrátě míče nedokázala rychle dostupovat hráče a rodily se nebezpečné breaky soupeře. Četné hlavičkové souboje svedl a většinu vyhrál rovněž Palát, ovšem chybělo zabíhání za hráče. Hosté se snažili spíše držet míč a narážečkami hledat volný prostor na křídelech, odkud pramenila většina jejich útočných akcí.

    Přeci jenom jsme mohli jít do kabin jako vedoucí celek. Pět minut před koncem z dobré pozice střílel Majkus, bohužel vedle. Výbornou šanci na skórování do šaten nám "nabídli" hosté sami. Obranný odkop podcenil hostující stoper, kterému míč na středovém kruhu proskotačil až k rozběhnutému Palátovi, který se řítil, mohutně podporován z pravé strany Žejdlíkem sám na brankáře. Se zakončením, případnou přihrávkou však otálel tak dlouho, až se stihl jeden z tučapských hráčů vrátit a výborným obranným zákrokem zachránil brankáře před, dovolím si tvrdit, jasnou brankou - ve zkratce, šanci doslova zadrbal. Palát chtěl svoji velkou minelu odčinit těsně před koncem prvního poločasu, když po přihrávce Nevtípila otestoval pozornost brankáře. Do šaten tak odcházely obě mužstva za nerozhodného stavu 1:1.

    Na úvod druhého poločasu si naši hráči nachystali na soupeře rychlý výpad, který vypadal skoro jako nacvičený. Na levé straně se před úvodním hvizdem sešikovali Žejdlík s Nevtípilem, rozehrávku obstaral Palát s Oravou, první jmenovaný počkal až dva leví křídelníci naběhnout do prostoru, přesným centrem našel hlavu Žejdlíka, který prodloužil na Nevtípila, který se dostal k zakončení a vybojoval rohový kop - krásná přímočará akce. Na druhé straně se pokoušel o přehození Šindelka Pospíšilík, ale jeho záměr nepadl na úrodné pole. Ve druhé půli začali mít lehčí nohy hostující hráči a zásluhou individuálních chyb a špatného obsazování hráčů se dostávali do šancí. V 55. minutě měli hosté 2 šance, z toho jednu velkou, které však tučapští ledabyle prohospodařili.

    Zhruba od 60. minuty byla hra často kouskovaná, přerušovaná a ani jednomu týmu se nedařilo rozjet nějakou tu kloudnou akci, avšak jak to tak bývá, tak udeřilo z nevinně vyhlížející situace. Za naší obranou se zapomenul 1 hráč, všichni obránci s němým výrazem ve tváři stáli a sledovali jak z poza nich vybíhá druhý hráč, který v tu dobu asi v ofsajdu nebyl a bere si míč a k úžasu všech se řítí sám na Šindelka a svou šanci proměňuje  a naši hráči marně spílali rozhodčímu- 1:2. Gól hostujícímu týmu nalil čerstvou krev do žil, což deklaroval o dvě minuty později střelou zpoza vlastní poloviny "Kalous", jehož pumelice skončila na horní síti. Na druhé straně dostal prostor na křídle opět útok podporující Nesvadba, který odcentroval na vystřídavšího Kunze, který předskočil svého hlídače a hlavou mířil těsně vedle levé tyče.

    15 minut před koncem zápasu se do dobré střelecké pozice dostal domácí kapitán J. Žejdlík a nevystřelil vůbec špatně, střela letěla do prostoru, kde se v tu dobu nenacházel brankář ani záda jistící obránce, ale ke smůle Komárna míč dokázal zblokovat jiný obránce, který se doslova hokejově položil do rány. Po Žejdlíkovi se ještě dvakrát, leč marně pokoušel vystřelit z poza pokutového území Nevtípil, ale jeho dva pokusy se jen líně třepotaly v záchranné síti před rákosím.

    Zhruba 10 minut před koncem zápasu si Žejdlík vyměnil míč s Nevtípilem a řítil se kolem levé postranní čáry do sólového úniku, zde mu však stopku vystavil velmi hrubým způsobem jeden z obránců a bez míče jej sestřelil k zemi a dal Žejdlíkovi z blízka ochutnat trávník. Rozhodčí na popud hráčů a diváků neváhal a okamžitě ocenil tento nefér zákrok červenou kartou, což se samozřejmě hostům moc nelíbilo. Už už to vypadalo, že Tučapy oslabení ustojí bez újmy a zápas dotáhnou do vítězného konce. V první minutě nastaveného času se rozjela akce po pravé straně, střídající S. Matušů našel Kunze, který odcentroval před branku, kde si ze zadní pozice dobře naběhl sváteční střelec Nevtípil a rozvlnil, k radosti všech domácích, síť na horní brance - 2:2. Pár okamžiků po vybojované vyrovnávací trefě rozhodčí Veselý naposledy foukl do píšťalky, aby poté mohl do zápisu o utkání zapsat konečný výsledek zápasu FK Komárno-Osíčko : TJ Sokol Tučapy 2:2.

 

KEC NA KONEC:" Poslední domácí zápas přinesl atraktivní fotbal na obou stranách. Obě mužstva hrála dobrý fotbal a utkání skončilo "asi" zaslouženou remízou. V prvním poločase jsme byli aktivnější my, ve druhém poločase hosté z Tučap. V zápase jsme dvakrát dotahovali, podruhé se na nás v nastaveném čase usmálo po dlouhé době štěstí. Hra našho týmu nebyla špatná, chybělo jen dravější a chladnokrevnější zakončení. Zároveň se musí říci, že hosté z Tučap předvedli dobrý kolektivní a organizovaný výkon podtržený jistým brankařským výkonem. Jedna věc, která však rozčertila oba tábory tak byl výkon hlavního arbitera, který nechal v prvním poločase až moc "volnou hru" a pak to tak ve druhém poločase vypadalo.  V minitabulce z letošního roku tak vycházíme jako vítěz - ze 4 zápasů jsme 1 vyhráli a 3x remizovali. Howgh - domluvil jsem!


střídačka: Matušů S., Ondroušek, Kunz

diváci: 100

rozhodčí: Veselý