Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Zdounky

30.05.2017 12:22


branky: 82. Klas - 10. a 33. Kyrcz

    Nedělní utkání 23. kola nám jako soupeře přiřklo tým TJ Zdounky. Hosté ze Zdounek stále ještě na dálku bojují o postup se Slavkovem p. Host. Na lídra tabulky ztrácely pouhý 1 bod a tak pro ně měl tento zápas rovněž postupový význam. To naopak naši hráči se chtěli proti silnému soupeři vytáhnout a nějakým bodíkem se přiblížit záchraně v okresním přeboru. Těžké rozhodování měl trenér Josef Šindelek, jelikož ho trápila četná hráčská absence - Majkus, Orel, Orava, Koukal, Matušů, Šenkyřík, Lukáš a Václavek. Poslední jmenovaní byli v zápise ovšem první z nich nebyl schopen zasáhnout plnohodnotně do zápasu, druhý přijel na zápas pozdě. Hlavním rozhodčím byl B. Caletka.

 

    Na hřiště „na Rybníček“ přijel dosavadní druhý tým tabulky TJ Zdounky a alespoň v prvním poločase bylo postavení obou mužstev v tabulce znát. Hosté byli více aktivní a nebezpeční a rychle se dostali do vedení, když se ve vápně nejlépe zorientoval Kyrcz - 0:1. My jsme se dostávali do útoku jen sporadicky a v prvním poločase jsme hostujícího brankáře příliš neprověřili. To hostům se povedlo odskočit o dvě branky, když se po levé straně prohnal kolem obránců znovu Kyrcz a přízemní střelou k tyči nedal Šindelkovi šanci - 0:2.

    Druhé dějství již bylo z naší strany o něco lepší a byli jsme i více nebezpeční směrem dopředu. Jako první se o snížení pokoušel krásnou střelou z 20 metrů Kulajta, ovšem jeho střela skončila pouze na břevně. O pár chvil později měl velkou příležitost Žejdlík, ovšem z dobré pozice mířil jen těsně nad. Hosté si vedení hlídali a podnikali rychlé protiútoky, ovšem další branku se jim přidat nepodařilo. Kapku naděje dal Komárnu v 82. minutě po zkráceném rohovém kopu Klas, který vymetl šibenici. Při závěrečném tlaku Komárna se dvěma super zákroky předvedl hostující brankář, který již gól nepustil.

RESUMÉ: "Proti silnému soupeři jsme v prvním poločase příliš šancí neměli a hosté si zkušeně a celkem v pohodě vybudovali dvoubrankový náskok. Ve druhém poločase byl náš herní projev o mnoho lepší a nebýt skvělého hostujícího brankáře, možná bychom na nějaký ten bod dosáhli. Bohužel jsme se prosadili až v poslední desetiminutovce a na zvrat to nestačilo." Musíme v každém zápase bojovat, jelikož závěr soutěže se neúprostně blíží a žádný tým nechce spadnout do "pralesa". Musíme zabrat.

Celý tým FK Komárno-Osíčko

střídačka: Lukáš, Václavek, Šindelek

diváci: 120

rozhodčí: Caletka