REPORT ze zápasu: FO TJ Luslavice - FK Komárno-Osíčko

15.09.2010 12:00

TJ Ludslavice – FK Komárno-Osíčko 1:2 (0:1)


Branky: (82.) R. Valčík – (42.) J. Žejdlík, (90+) D. Klas

„Tříbodová tragedie se šťastným koncem“

    K dalšímu zápasu naše mužstvo zajíždělo na půdu fotbalového oddílu TJ Ludslavic. Náš tým zde zajížděl i s myšlenkou, že jsme za celou dobu existence našeho fotbalového klubu nikdy nepřivezli z Ludslavic ani bod a naopak jsme vždy odjížděli s pořádným výpraskem. Ovšem leccos naznačovalo, že letos by se mohlo prokletí ludslavického hřiště zlomit. Trenér Ivo Platek měl k dispozici velký počet hráčů, chyběli jen R. Tvrdoň - z osobních důvodů, T. Kundrát a L. Orava – oba měli zdravotní problémy. Proběhlo krátké rozcvičení, porada a šlo se na věc.

    Od začátku utkání bylo patrné, že se bude hrát opatrný fotbal. Ani jeden tým nechtěl vyrobit nějakou závažnější chybu a tak se po většinu začátku první půle hrálo nakopávanými balóny a hrálo se hlavně ve středu hřiště. Ze všednosti vybočila první vážnější akce domácích z 5. minuty. Záložník zatáhl míč po pravé straně, nacentroval před bránu, kde si nerozuměli obránci a po zmatku pálil domácí útočník, ovšem T. Bancik byl na místě. O minutu později měli domácí možnost zahrávat standartní situaci. Tu rozehráli na krátko a prudkou střelu zlikvidoval opět T. Bancik. V 8. minutě byla k vidění kuriózní situace. R. Šipula na půlce fauloval bez balónu domácího borce, rozhodčí, jež byl slabým článkem celého zápasu, chtěl vytáhnout žlutou kartu, jenže R. Šipula mu ji zastrčil zpátky do kapsičky. V 10. minutě vyrobil hrubou chybu v obraně R. Perutka, kterému hráč vypíchl balón a už se řítil vstříc T. Bancikovi, jenže R. Perutka v posledním možném okamžiku čistě skluzem odebral míč soupeři. V 13. minutě se opět prosazovali domácí. Centr z pravé strany opět prosvištěl pokutovým územím, kde si ho na zadní tyči našel neobsazený hráč a křižnou hlavičkou se snažil překonat T. Bancik – hlavička šla těsně mimo bránu. V 15. minutě jsme se také poprvé osmělili my, ikdyž šlo pouze o propagační střelu, kterou z dálky vyslal R. Orel.
    Na následnou akci jsme si museli počkat až do 24. minuty kdy se o střelu opět pokoušel R. Orel, jenže slabý pokus byl pro brankáře snadným soustem. Od této chvíle hráli naši hráči společně s domácími opravdu „pralesní fotbal“. V hlavní roli byly zkažené přihrávky, kouskování hry, fauly, špatné odkopy no prostě všechno kromě narážeček, šancí a krásných kombinačních akcí. Na faktu měl také vliv silný vítr, se kterým se exekutoři standardních situací a rohových kopů nedokázali vyrovnat.
    Až ve 42. minutě přišel pro naše barvy první světlý okamžik. R. Vagač zahrál precizně rohový kop, ve vápně našel neobsazeného kapitána J. Žejdlíka, který gólem hlavou pozdvihl akcie našeho klubu zase o kousek výše – 0:1. Domácí zůstali po gólu stát jako opaření, jako by nevěřili vlastním očím – Komárno u nás vede. Ovšem zhruba za minutu mohli vyrovnat. Centr letící opět z pravé strany před bránu vyrazil T. Bancik do bezpečí. Poté se již nic zajímavého nestalo a tak jsme odcházeli do kabin s hubeným vedením v poměru 0:1.

    Do druhého poločasu nahradil M. Ondroušek nevýrazného R. Šipulu. Druhá půle začala stejně jako první půle pod heslem:„opatrnosti není nikdy dost“ a tak se první vážnější akce odehrála až v 9. minutě a k nelibě domácích před jejich brankou. Centrovaný míč sebral z hlavy D. Klase domácí brankář. V té samé minutě se do míče kousek za půlící čárou opřel „Románek“ Nesvadba a chyběl snad jen půl metr k tomu, aby padající list spadl za zády domácího brankáře. Ve 14. minutě jsme opět vytasili naši silnou zbraň. Dlouhý aut M. Matušů prodlužoval J. Žejdlík za sebe a střídající M. Ondroušek nastřelil pouze koleno bránícího hráče.
    Další minuty byly ve znamení mezihry, úporného bránění a nakopávaných míčů, se kterými si obě obrany věděly rady. Až na jednu na naší straně. Dlouhý nákop za obranu předvedli hráči opět po pravé straně, útočník se dostal za zády obránců a když už se schylovalo k nejhoršímu přišel skluz M. Žejdlíka, jež evidentně nezasáhl balón a fauloval hráče. Rozhodčí automaticky ukázal na značku pokutového kopu, ikdyž bylo zjevné i podle „vyjetých kolejí“ v trávníku, že hráč spadl před pokutovým územím. To naše hráče tak rozlítilo, že se k rozhodčímu sletěli jakou mouchy nad bonbón. Prvním kdo byl nejblíže rozhodčímu tak byl R. Perutka, který k rozhodčímu přistoupil gestem ukázal, že to snad není možné, dotkl se rozhodčího a ten vlastní nemotorností udělal „trojté salto a čtyři vruty“ na zemi. Poté vstal a R. Perutkovi udělil nekompromisně červenou kartu. Komické bylo také, že právě hráč, který fauloval tj. Martin Žejdlík si myslel, že červená karta byla udělena jemu, tak automaticky směřoval ven z hřiště, až jej zastavili diváci s tím, že on není ten kdo dostal červenou kartu. Nehrálo se asi 3 minuty, než se vše uklidnilo.
    K vymyšlenému pokutovému kopu se postavil Rafaja, ovšem minul. Skutečnost, že byl vyloučen stoper nadělala vrásky na čele trenérovi Platkovi. Ten okamžitě dal pokyn veteránu J. Šindelkovi k rozcvičování a v 33. minutě druhého poločasu střídal J. Šindelek M. Ondrouška. V následující akci měli opět prsty domácí hráči na pravé straně. Po rohu se dostali ke střele, ovšem střela neměla ty správné gólové parametry. V 37. minutě se nakonec přeci jen podařilo domácím využít přesilovku. Kapitán J. Žejdlík neustál souboj, míč vybojoval R. Valčík, jež natáhl a krásnou ranou ze střední vzdálenosti nedal T. Bancikovi žádnou šanci – 1:1.
    To domácí hráče nabudilo a začali makat a naše obrana měla plné ruce práce s tím udržet alespoň nerozhodný výsledek. Ve 44. minutě mohla přijít pohroma pro naše barvy. Opět po pravé straně zatáhl záložník domácích nacentroval před bránu, kde ovšem domácího útočníka zklamala koncovka a přestřelil. Nutno podotknout, že většinu svých nebezpečných výpadů podnikali hráči Ludslavic po levé straně, kde to dneska hodně skřípalo.
Když už to vypadalo, že se obě mužstva rozejdou smírně, tak v nastaveném čase jsme se přeci jen dočkali vedoucího gólu. Míč se dostal do pokutového území, kde jej tečoval D. Klas, jež nadělal touto tečí pořádný zmatek v obraně domácích a ti „polovlastním“ gólem stanovili konečný výsledek zápasu na 1:2 ve prospěch Komárna.

    Pro FK Komárno-Osíčko to byla vůbec první historický okamžik, kdy si ze hřiště Ludslavic odváží nějaký bod a hned tři body za utrápenou výhru 1:2.

Sláva vítězům, čest poraženým !


Sestava FK KO – T. Bancik – R. Nesvadba, M. Matušů, R. Perutka, M. Žejdlík – R. Vagač, R. Šipula, R. Orel, J. Žejdlík – V. Fabián, D. Klas

střídačka: J. Nevtípil, J. Šindelek, M. Ondroušek, V. Matušů

Nejlepší hráči dle redakce: M. Žejdlík, R. Nesvadba, R. Vagač

Rozhodčí: J. Vybíral (5)


Hodnocení hráčů:
T. Bancik (7) – R. Nesvadba (7), M. Matušů (5), R. Perutka (6), M. Žejdlík (8) – R. Vagač (7), R. Šipula (5), R. Orel (6), J. Žejdlík (6) – V. Fabián (6), D. Klas (6)

(pozn. 1 – nejhorší , 10 – nejlepší)

=gio=