REPORT ze zápasu: Moravan Kostelec u Hol. "B" - FK Komárno-Osíčko

10.05.2011 15:04

Moravan Kostelec u Hol. "B" - FK Komárno-Osíčko 0:10 (0:4)

branky: 10. Perutka R., 14. 26. a 31. Fabián V., 63. a 69. Vagač R., 64. a 77. Orava L., 56. Žejdlík J., 87. Klas D.

"10-ti gólová demolice"

    Druhou květnovou neděli zajíždělo naše mužstvo k dalšímu ze zápasů okresní soutěže na hřiště rezervy Kostelce u Hol. S místním "B" týmem sehráli naši hráči na podzim zápas, ve kterém si diváci přišli na své a viděli hned 6 branek. Tuto neděli nás přivítalo nádherné jarní až letní počasí, ručička teploměru ukazovala něco kolem 20°C, místní hřiště bylo fantasticky připraveno, vše tak nasvědčovalo, že si hráči dnešní zápas hodlají užít a ukázat domácím, že ne nadarmo naši hráči okupují třetí příčku. Trenéru chybělo několik hráčů, ovšem ti co byli v neděli k dispozici je plnohodnotně nahradili. Krátce po půl druhé si přivedl obě mužstva rozhodčí Rybka a poprvé foukl do píštalky.


Předzápasové pozdravení obou mužstev

    První vážnější akci měli na svědomí domácí hráči, ovšem asi ne náhodou vstřelili v letošní sezóně jen 16 branek. Samostatný nájezd zakončil místní borec tak špatně, že brankář Málek nemusel vůbec zasahovat a asi o 4 metry netrefil.


Šance domácích by se daly spočítat na prstech jedné ruky nešikovného stoláře

    Od této chvíle jsme převzali pevně otěže zápasu a ukazovali jsme kdo je na hřišti pánem. Na první gól jsme si i přes celou řadu šancí museli počkat až do 10. minuty. Míč se po Fabiánově přihrávce dostal k R. Perutkovi, který krásnou střelou k tyči rozjásal hostující příznivce poprvé - 0:1.


Brankostroj rozjel v 10. minutě střelou R. Perutka - 0:1

    Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Fotbalovou akci na pravé straně rozehrál opět Perutka, přihrál Vagačovi, který našel před prázdnou brankou kanonýra Žejdlíka, který však své pověsti k údivu všech nepotvrdil, z malého vápna nastřelil pouze břevno zcela odkryté brány, práci však za něj dokonal svým prvním gólem v zápase dobíhající Fabián - 0:2. Další akce Komárna byla k vidění zhruba po dvaceti minutách hry, střelou, ovšem tentokrát ne mezi tři tyče, se prezentoval Perutka.


I mistr tesař se někdy utne, naštěstí má dobré společníky - Fabián dorážel na 0:2

    Třetí gól přidal po pěkné akci a zaváhání domácí obrany v čele s brankářem a od vracejícího se obránce domácích opět skóroval Fabián - 0:3. Pod čtvrtým gólem byl podepsán opět J. Žejdlík a taktéž V. Fabián. Druhý jmenovaný využil vynikající přihrávky prvního jmenovaného a samostatným nájezdem z levé strany přehodil brankáře opět V. Fabián, který tak za 17 minut zkompletoval čistý hattrick a poslal Komárno do 4 gólového vedení - 0:4.


Za 17 minut zkompletoval čistý hattrick V. Fabián - 0:4

    Domácí byli prakticky odevzdaným soupeřem od úvodního hvizdu a více než se soupeřem bojovali sami se sebou. Nebyli schopní rozehrát kloudnou akci a jejich snažení připomínalo spíše boj s větrnými mlýny. Jednou světlou vyjímkou byla akce z 35. minuty, kdy se dostali do dobré střelecké příležitosti, ovšem kam mají dostat míč, když už jsou na polovině soupeře, to asi nevědí. Míč poslal domácí hráč z dobré pozice opět vedle tyče. Do poločasu si hráči Komárna vytvořili ještě několik brankových příležitostí, ale zvýšit skóre se jim zatím nepovedlo. Poločas tak skončil klidným a zaslouženým vedením Komárna v poměru 0:4.

    Úvodní šanci druhé půle měl na svědomí opět dobře hrající Fabián, jeho střela však míjela bránu pouze o centrimetry. Páty gólový zásah přišel na řadu v 56. minutě. Míč se skrz dezorientovanou obranu domácích dostal před prázdnou bránu, kde si na svůj již dvacátý zásah v této sezóně počkal J. Žejdlík a střelou do prázdné brány završil rukavici - 0:5.


I kapitán se v brankových hodech dočkal svého příspěvku - 0:5

Úspěch zaznamenal také dvorní nahravač týmu R. Vagač, jehož střela prošla až do brány - 63. minut - střílel Vagač a po šesté domácí "rybář" lovil míč ze sítě - 0:6. O minutu později přidal další zásah do zdecimované obrany soupeře střídající L. Orava, jež se trefil hlavou do šibenice - 0:7. Na další zásah si počkal do 69. minuty opět R. Vagač, jež svým druhým gólem stanovil skóre na hrozivých 0:8. Další noční můru zažili domácí 77. minutě. Obraně utekl L. Orava a krásnou střelou kolem brankáře zvýšil již na 0:9.


Mazácky zakončil také střídající L. Orava, pro něhož tento zásah znamenal druhý gól v utkání - 0:9

    Definitivní podobu v zápase přidal, jak už bylo zvykem v dnešním zápase opět do prázdné branky Klas, a v 87. minutě tak přidal jubilejní kulatý 10 gól Komárna v tomto zápase a tím stanovil definitivní podobu zápasu, ve kterém naši hráči v suchých tričkách deklasovali svého soupeře v poměru 0:10. Černým puntíkem dnešního zápasu bylo zranění M. Matušů, kterého sprostě sestřelila ze zěmě klubající se pampeliška a přivodila mu zranění, se kterým bude laborovat myslím si, že do konce sezóny.


Kanonádu završil v 87. minutě gólem D. Klas - 0:10

    Výsledek byl pouze obrazem celkového herního projevu obou mužstev. V hlavách některých hráčů jistě během zápasu probleskly vzpomínky na minulost, kde to bylo právě FK Komárno, které jezdívalo na hřiště soupeře a většinou to byli právě borci FK Komárna, kteří odjížděli s velkým přídělem branek na svém kontě. Někteří hráči zcela jistě znají ten pocit, jaké to je dostat "pořádnou nakládačku" od soupeře, který je předčí ve všech aspektech hry. Jsem rád, že si hráči mohli zkusit, jaké je to stát nyní na opačné straně barikády. Hold si takto vysokou výhru svou hrou zasloužili a náležitě užili.


Radost hráčů po závěrečném hvizdu

Sláva vítězům, čest poraženým.

Sestava FK Komárno-Osíčko: Málek – Nesvadba, Šindelek, M. Žejdlík, M. Matušů, Vagač, Perutka, Nevtípil, J. Žejdlík, Klas, Fabián

střídačka: Orava L., Gajdůšek M.

nejlepší hráči dle redakce: Fabián, Vagač, Orava

diváci: 40

rozhodčí: Rybka (9)

Hodnocení hráčů:

Málek (8)

Šindelek (8)

Nesvadba (8) Žejdlík M. (8)  Matušů M. (7)

Nevtípil (8) Perutka (8) Vagač (9) Žejdlík J. (8)

Klas (7) Fabián (9)

střídající: Orava (9), Gajdůšek (7)

=gio=