Report ze zápasu: Moravan Kostelec u Holešova "B" : FK Komárno - Osíčko

10.06.2013 10:31

branky: Salajka 2 - Šindelek Josef

    Další zastávkou našich hráčů v kolotoči zápasů okresní soutěže bylo u rezervního mužstva Kostelce u Holešova. Domácí tým se nacházel na 13. místě tabulky s 21 body, Komárno-Osíčko se drželo těsně za vedoucími Ludslavicemi na místě druhém. V podzimním klání obou mužstev naši hráči zvítězili jednoznačně 4:1. V minulých letech jsme dokázali rezervní tým Kostelce porážet vysokými výsledky - 1:7, 0:10 v Kostelci, 4:2 a 6:0 na domácí půdě. Od zápasu se tak i díky postavení obou mužstev v tabulce dalo očekávat hladké vítězství Komárna, ovšem skutečnost byla jiná. 

Trenér Josef Šindelek postrádal nejlepšího kanonýra M. Hošťálka, T. Kundráta a R. Orla, do sestavy se naopak vrátil R. Perutka. Ovšem i tak měl k dispozici 14 hráčů, ze kterých se dala poskládat sestava, která by měla na hřišti Kostelce uspět. Trenér provedl několik rošád oproti minulým zápasům, když na pozici levého záložníka dosadil M. Žejdlíka, Nevtípil se namísto obvyklého místa v obraně posunul na zálohu a na jeho místo v obraně se stáhnul Fabián. Do útoku se postavili vedle sebe Orava s Klasem. Počasí bylo fotbalově ideální a nic nebránilo, aby se obě mužstva vrhla do boje.

 


Moravan Kostelec u Holešova "B" : FK Komárno - Osíčko

    Utkání začalo v pomalém tempu a obě mužstva se v parném počasí pomalu rozehrávala. Do první pološance se dostal ve 3. minutě Perutka, který se odhodlal ke střele, které však scházela jak rasance, tak přesnost. Domácí poprvé zahrozili v 6. minutě, když míč na polovině nezkrotil Nevtípil a domácí rychle přenesli hru na druhou stranu kde zůstal neobsazený hráč, který zakončil prudkou střelou na zadní tyč, avšak naštěstí pro naše barvy nepřesně.

    Naši hráči dlouho nevěděli co mají na dobře hrající domácí vymyslet. V 11. minutě se po rohu dostal míč k Nesvadbovi, který nic nevymýšlel a vystřelil na branku, kde míč zkrotil na své hrudi brankář. Po čtvrthodině hry se opět vytáhl domácí brankář, když robinsonádou zneškodnil střílený centr Šindelka ze standartní situace.

    O minutu později mělo Komárno největší prvopoločasovou příležitost, Klas dloubáčkem vyzval ke skórování kapitána Žejdlíka, který měl dost času i prostoru si míč lépe připravit, ale bohužel pro nás byl příliš zbrklý a jeho zakončení levou nohou letělo mimo branku. Po naší velké příležitosti pak převzali otěže následujících minut do svých rukou domácí, kteří několikrát zahrozili střelami ze střední vzdálenosti a Šindelek v brance musel být na pozoru.

    To že to našim hráčům od začátku nešlo musel vidět snad každý a chtělo to nějak hru oživit. Nabízela se možnost přeskládání hráčů na obvyklé pozice v nichž nastupovali v minulých zápasech, ovšem žádná změna nepřicházela a domácí byli lepším týmem, lépe kombinovali a naši hráči museli mnohokrát řešit útočné akce domácích odkopy pánu Bohu do oken. Naši hráči nebyli schopni si přihrát po zemi a rovněž dlouhé nakopávané míče od brankáře naši útočníci nestíhali dobíhat a tak hra připomínala hru slepých dezorientovaných krtků.

    Když už se naši hráči do nějaké šance dostali, tak nebylo komu přihrát do lepší pozice, útočníkům chyběl lauf a důraz, záloha špatně fungovala, v obraně panoval chaos a všichni jakoby se spoléhali na to, že si tam prostě domácí ty branky dají sami, ale opak byl pravdou.

    Domácí zjistili, že Komárno dnes hraje jako "po velkém flámu" a v 35. minutě se zaslouženě ujali vedení. Obrana se nám rozestoupila, jako by kolem projížděl papež a na pravé straně se ocitli dva osamocení hráči. Míč se dostal k Salajkovi, který ač bráněný dokázal vystřelit a trefit tyč, od tyče se míč odrazil k brankáři, od něj opět do tyče a pomalu se doploužil za brankovou čáru a domácí se mohli radovat - 1:0.

    Těsně před koncem prvního poločasu měli ještě jednu velkou příležitost domácí, když po rohovém kopu zůstal nikým neatakovaný hráč na penaltě, ovšem skóre se v prvním poločase už neměnilo. Neměnilo se ani poté, co se do dobré příležitosti dostal L. Orava, ovšem jeho šanci zastavil jak praporek podivně mávajícího domácího pomezního, tak brankář, který jeho pokus zneškodnil. Do kabin se tak odcházelo za přívětivějšího stavu pro domácí.

    Do druhého poločasu vstoupilo naše mužstvo s jednou změnou, když trenér usoudil, že Perutku nahradí V. Matušů, který se posunul na hrot a Klas se stáhl do zálohy a tím posílit bídnou ofenzívu mužstva (další nepochopitelný tah) a také se na své pozice vrátili M. Žejdlík a Fabián (změna měla přijít už v první půli). I přesto jsme začali druhý poločas dobře a na chvilku jsme se usadili na polovině soupeře a po centru jsme mohli vyrovnat po hlavičce M. Žejdlíka, ovšem brankář jeho pokus vyrazil na roh.

    Na chvíli jsme měli soupeře dobře sevřeného, ovšem domácí těžili z rychlých protiútoků a spoléhali na svého pomezního, který některé situace až nepochopitelně pouštěl, ale s tím se dá na venkovních hřištích počítat. V 52. a 58. minutě měli domácí dobré střelecké pokusy, ale branku naštěstí netrefili. V 60. minutě vyzkoušel pozornost Šindelka ze 40 metrů jeden z domácích obránců až musel Šindelek míč vyrazit na roh. Zaslouženého druhého gólu se domácí dočkali po velké chybě v naší obraně. Odkopnutý míč nezpracoval Ondroušek, přepustil jej M. Žejdlíkovi, který se snažil situaci řešit malou domů na brankáře, ovšem jeho záměr vystihl Salajka a v samostaném nájezdu nedal Šindelkovi v brance sebemenší šanci - 2:0.

To už vypadalo z Komárnem velmi špatně. Smazat dvoubrankové manko s trpkou hrou co předváděli hráči na hrací ploše byla "mission impossible". Záblesk naděje Komárnu dal po sérii několika faulů ze standartní situace Šindelek, který využil špatně postavené zdi a přesnou technickou střelou k tyči korigoval na 2:1.

    Několikrát se naši hráči ocitli v přímé blízkosti branky, ovšem nedůraz našich útočníků a špatné postavení při dlouhých autech, které jsou jinak naší silnou zbraní nebylo pro domácí vážným ohrožením. Domáci si v pohodě hlídali svůj jednobrankový náskok a podnikali rychlé brejky do rozhozené obrany, ale jen díky špatné koncovce nedokázali přidat pojišťovací gól. Šanci měl také Klas, který se ocitl sám před brankářem, ale jeho nemastný neslaný hlavičkový pokus brankář v pohodě pokryl.

    Naši poslední vážnější šanci na vyrovnání měl těsně před koncem zápasu M. Žejdlík, když se po rohu míč dostal k Nesvadbovi, který poslal svíci do ohně, ale výše zmíněný hráč nedokázal načasovat dopad míče a tak se k jeho oblíbené hlavičce nedostal. Pět minut před koncem zápasu mohl pečetit samostaným únikem vítězství domácích unikající hráč, ale lob přes vybíhajícího Šindelka mířil jen do sítě za brankou. I tak se však mohli domácí po 3 nastavených minutách radovat z velmi cenného skalpu Komárna, které porazili dobře hrající domácí těsným, jednobrankovým rozdílem 2:1.

Sláva vítězům, čest poraženým !

RESUMÉ: "Naši hráči přistoupili k tomuto zápasu velmi laxně. Chybělo nasazení, dravost, bojovnost na jakou jsme u našich hráčů zvyklí. Rovněž chaotické počínání některých hráčů, kteří nevěděli co mají hrát a nebo od zárodku špatné rozestavení hráčů, když např. náš nejlepší hlavičkář, který měl sbírat míče ve středu hřiště byl utopený na lajně. Prostě se sešlo hodně faktorů, které zapříčinili plnou bodovou ztrátu. Rovněž musím podotknout, že domácí předváděli dobrý fotbal, který rozhodně neodpovídá jejich postavení v tabulce. Naši hráči tak přišli o cenné 3 body, když v souladu s jiným zápasem Ludslavice : Tučapy, který skončil bezbrankovou remízou mohli v případě vítězství poskočit na první pozici. Ovšem na kdyby se nehraje a musíme poslední zápasy odehrát se ctí a hlavně, aby se na to dalo i s pohledu diváka koukat."

střídačka: Laibner, Matušů V., Gajdušek

diváci: 60

rozhodčí:

=gio=